Sikkerhedsfolk slår alarm: Sårbare CMS-plugins kan blive udnyttet til angreb i de kommende dage

Sårbare e-handels-plugins til Wordpress risikerer at blive udnyttet til angreb i de kommende dage, hvor der vil blive handlet ekstra store beløb på nettet på grund af Black Friday. Mange tusinde websider er i farezonen.

Open source CMS'et Wordpress er platform for millioner af hjemmesider verden over, og det menes, at Wordpress i dag driver hver fjerde hjemmeside på internettet. Læs mere om det her.

Men trods populariteten har Wordpress aldrig været nogen sikkerheds-duks, og nu er den gal igen.

Denne gang er det plugins, der er årsagen til balladen.

Sikkerhedsfirmaet Checkmark skriver i en rapport (PDF), at mange tusinde Wordpress-sider er i risiko for at blive angrebet her op til Black Friday og Cyber Monday - to af årets helt store handelsdage på internettet.

Det skyldes nogle af de plugins, der anvendes til e-handels-løsningerne. Alt for mange Wordpress-plugins er nemlig guf for de it-kriminelle.

Fandt alvorlige sårbarheder
Checkmark har i november undersøgt 12 forskellige plugins til e-handel på Wordpress-sider og har scannet dem for alvorlige sårbarheder.

"Ud af de 12 plugins, vi scanner, har vi opfanget high-risk-sårbarheder i mindst fire af dem," skriver Checkmark."

"Sikkerheds-tilstanden hos de scannede plugins er alarmerende, men da vi vil sikre, at organisationerne bag disse plugins har tid nok til at udbedre de fundne sårbarheder, vil detaljerne forblive anonyme for at holde vores resultater i overensstemmelse med ansvarlige offentliggørelser."

Sikkerhedsfirmaet oplyser blandt andet, at et af de undersøgte plugins indeholder tre sårbarheder, mens de øvrige tre plugins har en sårbarhed hver.

"Hvis de sårbarheder, vi har fundet indtil nu, blev udnyttet, ville brugerne på over 135.000 websider kunne opleve, at deres personlige data var truet af ondsindede parter eller cyberkriminelle."

"Mens de fleste af disse plugins opdateres med jævne mellemrum, kan vi ikke kommentere, om der findes patch-versioner, før vi har underrettet organisationerne bag disse plugins om, at de har en mulig åben dør for angreb."

Selve Wordpress har også problemer
Samtidig med denne type sårbarheder i Wordpress, advares der i disse dage fra flere sider også om, at Wordpress' opdateringsmekanismer ikke er sikre.

DK-Cert skriver i en orientering, at der er fundet sikkerhedshuller i den måde, WordPress opdaterer installationer på.

"Den grundlæggende sårbarhed består i, at opdateringerne ikke er signeret."

"Hvis en angriber kan få adgang til de centrale opdateringsservere og placere sine egne filer på den, kan vedkommende sprede skadelige filer til tusindvis af WordPress-baserede websteder," oplyser DK-Cert.

Læs også:

Heftig diskussion om open source-kode: App-firma anklages for rip-off og kode-tyveri

WordPress CMS-system står nu bag hver fjerde hjemmeside i verden

Joomla og Wordpress under angreb: Rammes af ransomware

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.