Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Sikkerhedsfolk slår alarm: Sårbare CMS-plugins kan blive udnyttet til angreb i de kommende dage

Sårbare e-handels-plugins til Wordpress risikerer at blive udnyttet til angreb i de kommende dage, hvor der vil blive handlet ekstra store beløb på nettet på grund af Black Friday. Mange tusinde websider er i farezonen.

Open source CMS'et Wordpress er platform for millioner af hjemmesider verden over, og det menes, at Wordpress i dag driver hver fjerde hjemmeside på internettet. Læs mere om det her.

Men trods populariteten har Wordpress aldrig været nogen sikkerheds-duks, og nu er den gal igen.

Denne gang er det plugins, der er årsagen til balladen.

Sikkerhedsfirmaet Checkmark skriver i en rapport (PDF), at mange tusinde Wordpress-sider er i risiko for at blive angrebet her op til Black Friday og Cyber Monday - to af årets helt store handelsdage på internettet.

Det skyldes nogle af de plugins, der anvendes til e-handels-løsningerne. Alt for mange Wordpress-plugins er nemlig guf for de it-kriminelle.

Fandt alvorlige sårbarheder

Checkmark har i november undersøgt 12 forskellige plugins til e-handel på Wordpress-sider og har scannet dem for alvorlige sårbarheder.

"Ud af de 12 plugins, vi scanner, har vi opfanget high-risk-sårbarheder i mindst fire af dem," skriver Checkmark."

"Sikkerheds-tilstanden hos de scannede plugins er alarmerende, men da vi vil sikre, at organisationerne bag disse plugins har tid nok til at udbedre de fundne sårbarheder, vil detaljerne forblive anonyme for at holde vores resultater i overensstemmelse med ansvarlige offentliggørelser."

Sikkerhedsfirmaet oplyser blandt andet, at et af de undersøgte plugins indeholder tre sårbarheder, mens de øvrige tre plugins har en sårbarhed hver.

"Hvis de sårbarheder, vi har fundet indtil nu, blev udnyttet, ville brugerne på over 135.000 websider kunne opleve, at deres personlige data var truet af ondsindede parter eller cyberkriminelle."

"Mens de fleste af disse plugins opdateres med jævne mellemrum, kan vi ikke kommentere, om der findes patch-versioner, før vi har underrettet organisationerne bag disse plugins om, at de har en mulig åben dør for angreb."

Selve Wordpress har også problemer

Samtidig med denne type sårbarheder i Wordpress, advares der i disse dage fra flere sider også om, at Wordpress' opdateringsmekanismer ikke er sikre.

DK-Cert skriver i en orientering, at der er fundet sikkerhedshuller i den måde, WordPress opdaterer installationer på.

"Den grundlæggende sårbarhed består i, at opdateringerne ikke er signeret."

"Hvis en angriber kan få adgang til de centrale opdateringsservere og placere sine egne filer på den, kan vedkommende sprede skadelige filer til tusindvis af WordPress-baserede websteder," oplyser DK-Cert.

Læs også:

Heftig diskussion om open source-kode: App-firma anklages for rip-off og kode-tyveri

WordPress CMS-system står nu bag hver fjerde hjemmeside i verden

Joomla og Wordpress under angreb: Rammes af ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere