Artikel top billede

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Android er verdens mest populære styresystem, men det er stadig Apple, der tjener pengene. ""Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende," lyder det fra analysehus.

Det er kendt viden, at Apple er en af de største profitmaskiner i mobilbranchen. Og udbyttet i det seneste kvartal var voldsomt selv for Apple. 

Ifølge analysehuset Strategy Analytics skrabede hele mobilbranchen godt 9,4 milliarder dollar ind i løbet af årets tredje kvartal, hvilket rundt regnet svarer til 66 milliarder danske kroner. 

Ud af de 66 milliarder kroner løber Apple hele 91 procent af kagen. Det svarer til cirka 59 milliarder kroner, hvilket er rekord for det californiske selskab.

"Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende, og iPhonen bliver ved med at generere skyhøj profit," skriver Linda Sui, direktør hos Strategy Analytics. 

Det var blandt andet i tredje kvartal, at Apple lancerede sin iPhone 7. Nylanceringer har næsten altid en stor indflydelse på Apples salg. En iPhone 7 sælges i Danmark for omkring 5.000 kroner, men den koster kun cirka 1.500 kroner at producere, hvis man skal tro IHS Markit, der har undersøgt de nye iPhones. 

Hvor er Samsung?

Hvad der måske overrasker, er Samsungs fravær på listen. 

Imens Strategic Analytics ikke selv kommer med en forklaring, er det nærtliggende at pege på Note 7-episoden.

Note 7-telefonen var udråbt til at være årets smartphone, hvorefter telefonen blev ramt af batteriproblemer. 

Verden over brød en række Note 7-telefoner ud i brand, tilsyneladende på grund af et lidt for presset batteri i det tynde design, og det fik Samsung til at trække 2,5 millioner Note 7-telefoner tilbage. 

Tilbage i andet kvartal af 2016 sad Samsung på 82 procent af al Android-profit, så Note 7-episoden og tilbagekaldelsen har uden tvivl ramt Samsung hårdt. 

I stedet ser vi kinesiske firmaer som Huawei, Vivo og Oppo rangere efter Apple på listen. HTC, Sony og LG ligger og gemmer sig i "Other".

Huawei ligger på andenpladsen med godt 2,5 procent af al indtjening i tredje kvartal, hvilket svarer til 1,4 milliarder kroner. Huawei er i Danmark det tredje mest solgte mobilmærke og har netop lanceret sin nyeste smartphone, Mate 9 Pro. 

Læs også: Huawei lancerer ny toptelefon i Norden: Mate 9 Pro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere