Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Android er verdens mest populære styresystem, men det er stadig Apple, der tjener pengene. ""Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende," lyder det fra analysehus.

Det er kendt viden, at Apple er en af de største profitmaskiner i mobilbranchen. Og udbyttet i det seneste kvartal var voldsomt selv for Apple. 

Ifølge analysehuset Strategy Analytics skrabede hele mobilbranchen godt 9,4 milliarder dollar ind i løbet af årets tredje kvartal, hvilket rundt regnet svarer til 66 milliarder danske kroner. 

Ud af de 66 milliarder kroner løber Apple hele 91 procent af kagen. Det svarer til cirka 59 milliarder kroner, hvilket er rekord for det californiske selskab.

"Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende, og iPhonen bliver ved med at generere skyhøj profit," skriver Linda Sui, direktør hos Strategy Analytics. 

Det var blandt andet i tredje kvartal, at Apple lancerede sin iPhone 7. Nylanceringer har næsten altid en stor indflydelse på Apples salg. En iPhone 7 sælges i Danmark for omkring 5.000 kroner, men den koster kun cirka 1.500 kroner at producere, hvis man skal tro IHS Markit, der har undersøgt de nye iPhones. 

Hvor er Samsung?

Hvad der måske overrasker, er Samsungs fravær på listen. 

Imens Strategic Analytics ikke selv kommer med en forklaring, er det nærtliggende at pege på Note 7-episoden.

Note 7-telefonen var udråbt til at være årets smartphone, hvorefter telefonen blev ramt af batteriproblemer. 

Verden over brød en række Note 7-telefoner ud i brand, tilsyneladende på grund af et lidt for presset batteri i det tynde design, og det fik Samsung til at trække 2,5 millioner Note 7-telefoner tilbage. 

Tilbage i andet kvartal af 2016 sad Samsung på 82 procent af al Android-profit, så Note 7-episoden og tilbagekaldelsen har uden tvivl ramt Samsung hårdt. 

I stedet ser vi kinesiske firmaer som Huawei, Vivo og Oppo rangere efter Apple på listen. HTC, Sony og LG ligger og gemmer sig i "Other".

Huawei ligger på andenpladsen med godt 2,5 procent af al indtjening i tredje kvartal, hvilket svarer til 1,4 milliarder kroner. Huawei er i Danmark det tredje mest solgte mobilmærke og har netop lanceret sin nyeste smartphone, Mate 9 Pro. 

Læs også: Huawei lancerer ny toptelefon i Norden: Mate 9 Pro




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere