Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Android er verdens mest populære styresystem, men det er stadig Apple, der tjener pengene. ""Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende," lyder det fra analysehus.

Det er kendt viden, at Apple er en af de største profitmaskiner i mobilbranchen. Og udbyttet i det seneste kvartal var voldsomt selv for Apple. 

Ifølge analysehuset Strategy Analytics skrabede hele mobilbranchen godt 9,4 milliarder dollar ind i løbet af årets tredje kvartal, hvilket rundt regnet svarer til 66 milliarder danske kroner. 

Ud af de 66 milliarder kroner løber Apple hele 91 procent af kagen. Det svarer til cirka 59 milliarder kroner, hvilket er rekord for det californiske selskab.

"Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende, og iPhonen bliver ved med at generere skyhøj profit," skriver Linda Sui, direktør hos Strategy Analytics. 

Det var blandt andet i tredje kvartal, at Apple lancerede sin iPhone 7. Nylanceringer har næsten altid en stor indflydelse på Apples salg. En iPhone 7 sælges i Danmark for omkring 5.000 kroner, men den koster kun cirka 1.500 kroner at producere, hvis man skal tro IHS Markit, der har undersøgt de nye iPhones. 

Hvor er Samsung?

Hvad der måske overrasker, er Samsungs fravær på listen. 

Imens Strategic Analytics ikke selv kommer med en forklaring, er det nærtliggende at pege på Note 7-episoden.

Note 7-telefonen var udråbt til at være årets smartphone, hvorefter telefonen blev ramt af batteriproblemer. 

Verden over brød en række Note 7-telefoner ud i brand, tilsyneladende på grund af et lidt for presset batteri i det tynde design, og det fik Samsung til at trække 2,5 millioner Note 7-telefoner tilbage. 

Tilbage i andet kvartal af 2016 sad Samsung på 82 procent af al Android-profit, så Note 7-episoden og tilbagekaldelsen har uden tvivl ramt Samsung hårdt. 

I stedet ser vi kinesiske firmaer som Huawei, Vivo og Oppo rangere efter Apple på listen. HTC, Sony og LG ligger og gemmer sig i "Other".

Huawei ligger på andenpladsen med godt 2,5 procent af al indtjening i tredje kvartal, hvilket svarer til 1,4 milliarder kroner. Huawei er i Danmark det tredje mest solgte mobilmærke og har netop lanceret sin nyeste smartphone, Mate 9 Pro. 

Læs også: Huawei lancerer ny toptelefon i Norden: Mate 9 Pro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere