Artikel top billede

Betinget fængsel til ansat i Udenrigsministeriet i Atea-bestikkelsessag

Den fjerde offentlige ansat er dømt for bestikkelse efter at have købt kamera-udstyr til spotpris hos Atea

Retten i Glostrup idømte torsdag en 47-årig it-ansat i Udenrigsministeriet 30 dages betinget fængsel for bestikkelse. 

Den dømte kan dog undgå fængselsstraf mod af udføre 40 timers samfundstjeneste. 

Den 47-årige mand har ifølge Retten i Glostrup købt blandt andet kameraudstyr i form af et Nikon-kamera og objektiver igennem Atea. Han fik en uberettiget høj rabat svarende til et afslag i prisen på 10.000-11.000 kroner.

Det fandt retten ulovligt, da han kun kunne opnå den høje rabat på grund af sin position i ministeriet.  

Den 47-årige it-ansatte overvejer at anke dommen. Derfor er han stadig beskyttet af navneforbud. 

Fjerde person i sagen
Den 47-årige er den fjerde offentlige ansatte, der har været for Retten i Glostrup i, hvad der kaldes den største sag om bestikkelse i Danmarkshistorien. 

En tidligere it-ansat fra Københavns kommune har også modtaget en betinget dom med samfundstjeneste, og to yderligere er blevet idømt henholdsvis fire og to måneders fængsel for at have modtaget it-udstyr fra Atea. 

I alt er 12 offentligt ansatte tiltalte for at have modtaget bestikkelse, og yderligere er 10 andre sigtede. Efterforskningen af de deværende Atea-ansatte er endnu ikke færdiggjort. 

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere