Artikel top billede

Betinget fængsel til ansat i Udenrigsministeriet i Atea-bestikkelsessag

Den fjerde offentlige ansat er dømt for bestikkelse efter at have købt kamera-udstyr til spotpris hos Atea

Retten i Glostrup idømte torsdag en 47-årig it-ansat i Udenrigsministeriet 30 dages betinget fængsel for bestikkelse. 

Den dømte kan dog undgå fængselsstraf mod af udføre 40 timers samfundstjeneste. 

Den 47-årige mand har ifølge Retten i Glostrup købt blandt andet kameraudstyr i form af et Nikon-kamera og objektiver igennem Atea. Han fik en uberettiget høj rabat svarende til et afslag i prisen på 10.000-11.000 kroner.

Det fandt retten ulovligt, da han kun kunne opnå den høje rabat på grund af sin position i ministeriet.  

Den 47-årige it-ansatte overvejer at anke dommen. Derfor er han stadig beskyttet af navneforbud. 

Fjerde person i sagen
Den 47-årige er den fjerde offentlige ansatte, der har været for Retten i Glostrup i, hvad der kaldes den største sag om bestikkelse i Danmarkshistorien. 

En tidligere it-ansat fra Københavns kommune har også modtaget en betinget dom med samfundstjeneste, og to yderligere er blevet idømt henholdsvis fire og to måneders fængsel for at have modtaget it-udstyr fra Atea. 

I alt er 12 offentligt ansatte tiltalte for at have modtaget bestikkelse, og yderligere er 10 andre sigtede. Efterforskningen af de deværende Atea-ansatte er endnu ikke færdiggjort. 

Læs også: Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere