Artikel top billede

Test af 200 apps afslører: Alt for mange iOS-apps lever ikke op til nye krav om sikkerhed og kryptering

Nye krav til sikkerheden i iOS-apps, der træder i kraft den 1. januar, kan give rigtig mange app-producenter problemer.

Der er stadig alt for mange apps, der har ringe eller slet ingen sikkerhed - eksempelvis i form af kryptering.

Det konkluderer sikkerhedsfirmaet Appthority på baggrund af en ny undersøgelse.

Det interessante er, at Apple under WWDC i juli meldte ud, at alle iOS-apps fra januar 2017 vil skulle anvende App Transport Security (ATS) - der blandt andet tvinger appen til at anvende krypterede HTTPS-forbindelser frem for blot HTTP.

Men tilsyneladende er det langt fra alle app-udviklere, der har forstået budskabet, konkluderer Appthority efter at have undersøgt ATS-situationen i de 200 populære iOS-apps på iPhones og iPads.

"Vi opdagede til vores overraskelse, at kun tre procent af de apps, vi undersøgte, har implementeret ATS fuldt ud," skriver Appthority.

"Det betyder ikke, at 97 procent af disse apps slet ikke anvender kryptering; det er mere kompliceret end det," tilføjer sikkerhedsfirmaet dog også.

Kan give problemer om få uger

Det konkluderes i undersøgelsen, at 166 apps (83 procent) vælger at se stort på i hvert fald nogle ATS-krav.

Som Appthority skriver, kan dette enten forsinke godkendelsesprocessen i App Store eller betyde, at udviklerne skal komme med yderligere information om, hvorfor man ikke understøtter ATS fuldt ud.

Ultimativt vil Apple også kunne afvise apps, der ikke lever op til ATS-kravene.

Det er en velkendt problemstilling, at alt for mange apps har ringe eller slet ingen kryptering af kommunikationen. Læs mere om det her.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Læs også:

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Alvorligt problem: Både Android og iOS har apps uden ordentlig kryptering

Vild plan fra Firefox-browseren: HTTP skal sendes ud i kulden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.