Artikel top billede

Test af 200 apps afslører: Alt for mange iOS-apps lever ikke op til nye krav om sikkerhed og kryptering

Nye krav til sikkerheden i iOS-apps, der træder i kraft den 1. januar, kan give rigtig mange app-producenter problemer.

Der er stadig alt for mange apps, der har ringe eller slet ingen sikkerhed - eksempelvis i form af kryptering.

Det konkluderer sikkerhedsfirmaet Appthority på baggrund af en ny undersøgelse.

Det interessante er, at Apple under WWDC i juli meldte ud, at alle iOS-apps fra januar 2017 vil skulle anvende App Transport Security (ATS) - der blandt andet tvinger appen til at anvende krypterede HTTPS-forbindelser frem for blot HTTP.

Men tilsyneladende er det langt fra alle app-udviklere, der har forstået budskabet, konkluderer Appthority efter at have undersøgt ATS-situationen i de 200 populære iOS-apps på iPhones og iPads.

"Vi opdagede til vores overraskelse, at kun tre procent af de apps, vi undersøgte, har implementeret ATS fuldt ud," skriver Appthority.

"Det betyder ikke, at 97 procent af disse apps slet ikke anvender kryptering; det er mere kompliceret end det," tilføjer sikkerhedsfirmaet dog også.

Kan give problemer om få uger

Det konkluderes i undersøgelsen, at 166 apps (83 procent) vælger at se stort på i hvert fald nogle ATS-krav.

Som Appthority skriver, kan dette enten forsinke godkendelsesprocessen i App Store eller betyde, at udviklerne skal komme med yderligere information om, hvorfor man ikke understøtter ATS fuldt ud.

Ultimativt vil Apple også kunne afvise apps, der ikke lever op til ATS-kravene.

Det er en velkendt problemstilling, at alt for mange apps har ringe eller slet ingen kryptering af kommunikationen. Læs mere om det her.

Den australske sikkerhedsekspert Troy Hunt, der har et stort kendskab til app-udvikling, har tidligere udtalt, at vi fejler massivt på krypterings-området - og at der er en "vanvittig" mangel på privacy og sikkerhed i nogle apps.

Læs også:

Sådan vil Apple sætte en stopper for usikre apps til iPhone og iPad

Ekspert advarer om vanvittig mangel på sikkerhed og privacy i apps

Alvorligt problem: Både Android og iOS har apps uden ordentlig kryptering

Vild plan fra Firefox-browseren: HTTP skal sendes ud i kulden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere