Artikel top billede

Populær tjeneste til online-storage blottede links til data i søgemaskinerne

Google havde travlt med at indeksere links til bruger-konti hos Box.com. Fantastisk for de it-kriminelle, lyder det fra en sikkerhedsekspert.

"Simpel, sikker fildeling og samarbejde fra hvor som helst."

Sådan lyder salgssloganet hos Box.com, en af de populære tjenester til online-storage og fildeling.

Nu er Box.com dog havnet i lidt af en sikkerheds-pine, efter at en sikkerhedsekspert har sat fokus på, at Box.com ikke har haft godt nok styr på beskyttelsen af brugernes data.

Til Kaspersky Labs medie, Threatpost, fortæller sikkerhedsekspert Markus Neis fra Swisscom, at en bug i måden, Box.com håndterer brugerkonti på, betød, at man via simple søgninger i Google eller Bing kunne finde fortrolige data fra Box.com-konti, der var sat op til at der skulles samarbejdes om data og filer.

Ifølge Threatpost fandt Markus Neis via søgemaskinerne officielle invitationer til 'samarbejde' fra over 10.000 offentlige Box.com-konti - og heriblandt indeholdt en række af dem følsomme data, der var markeret som 'fortroligt'.

Problemerne er opstået, når Box.com-brugere har sendt invitationer til andre for at give dem adgang til filer og mapper med henblik på samarbejde.

Godt nok sendes der så en unik URL til modtageren, men samtidig genererer Box.com automatisk en landing page - og denne har eksempelvis Google så nået at indeksere, så invitations-links i stort antal florerede i søgemaskinerne.

Kan misbruges til malware

Markus Neis forklarer til Threatpost, hvorfor det er et problem:

"Fra en angribers perspektiv er det fantastisk. Ikke alene opnås adgang til følsomme informationer, det åbner også døren til social engineering-angreb."

"Angribere kan uploade deres egen malware til et Box.com-projekt, indentificere mål til medarbejder-phishing via email-adresser og simpelthen hoste malware og dele linket. Pludselig er din virksomheds Box.com-konto kendt for at distribuere malware."

Ifølge Threatpost har Box.com nu ændret måden, som tjenesten håndterer offentligt delte konti og mapper på.

"Vi har kontaktet Google for at få fjernet disse offentlige links fra indekset. Det bør være sket om kort tid. Vi har ændret alle disse sider for at sikre at vores links til samarbejde ikke indekseres af Google fremadrettet."

Selvom tjenesterne til online-storage og samarbejde generelt har en høj sikkerhed, er det ikke første gang, at en tjeneste havner i problemer.

Sidste år var det eksempelvis Dropbox, der måtte bede alle brugerne om at skifte adgangskode på grund af et sikkerhedsproblem. Læs mere om det her:

Dropbox sender klart krav til brugerne: Derfor skal gamle adgangskoder ændres nu

Dropbox har mistet oplysninger om 68 millioner brugerkonti: Er du blevet ramt?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere