Drejer nøglen om: Selskab bag dansk smartphone konkurs kun et år efter lanceringen

Selskabet ID2Me med tidligere dansk landechef for Nokia i spidsen er gået konkurs. Dermed slukker drømmen om den dansk-udviklede Android-smartphone med et særligt interface.

Godt et år efter lanceringen af en af de få dansk-udviklede smartphones er det endegyldigt slut.

Selskabet ID2ME drejer nøglen om og er ifølge Statstidende gået konkurs. Du kan læse notitsen i Statstidende her.

Dermed nåede ID2ME aldrig at komme godt på vej med ambitionen om at få selskabets smartphone, ID1, gjort til en regulær spiller på smartphonemarkedet.

Konkursen kommer i kølvandet på selskabets eneste årsregnskab, som viste et overskud på godt en halv million kroner samt en egenkapital på 4,4 millioner kroner.  

Selskabets aktiver bestod dog her alene af tilgodehavender for næsten 12 millioner kroner samt et mindre udskudt skatteaktiv.

"Vores produkter er lanceret på det tyske marked i marts 2016 og i maj fulgte det svenske. Der er derfor sket en udvidelse af organisationen således, at ressourcerne på dette område er klar til den forventede yderligere stigning i aktivitets-niveau," skrev ID2ME i regnskabet.

Videre skrev ID2ME her, at lanceringen på et ny marked 'kan være afgørende for, hvorvidt der kan skabes tilstrækkelige indtægter til dækning af selskabets løbende driftsudgifter," hed det.

Desuden påpeges det, at selskabets drift vil være 'afhængig af kapital fra eksisterende investorer eller fra andre.'

"Det er ledelsens opfattelse, at selskabet er attraktiv investerings-case og at den nødvendige kapital vil blive stillet til selskabets rådighed," lød det i regnskabet.

Cirkel-interface
Ideen med den nye smartphone at sigte efter de unge og de app-glade med det særlige design af smartphonen, der bød på en særlig cirkel-opbygning af telefonens ‘skrive-bord.'

Ideen var at gøre det muligt at nå alle apps alene ved brug af en tommelfinger.

Netop denne opbygning var hele grundideen bag telefonen, fortalte selskabets direktør, Christina Agger, til Computerworld, da telefonen blev lanceret for et år siden.

ID2ME var indtil konkursen ejet af Christina Aggers holding-selskab, Agger Electronic Holdning Aps, samt LKM Eno Invest ApS ejet af Lisbeth Enø Larsen, hvor sidstnævnte havde en oplyst ejerandel på mellem 15 procent og 20 procent, mens Agger Electronic Holdning ifølge det oplyste sad på en ejerandel på mellem '67 procent til 90 procent.'

Her fortalte hun nemlig, at ideen til telefonen opstod en oktoberdag i 2014,, da hendes søn opgivende spurgte, hvorfor hun ikke byggede en smartphone, hvor man kan "swipe" for at finde apps.

"Uden at nævne navne så bliver andre Android-telefoner hurtigt rodede at bruge. Med vores ROM (softwaren som styrer telefonen og indeholder den grafiske brugerflade, red.), kan du styre hele telefonen med kun din tommelfinger," sagde hun dengang til Computerworld.

Det tog 14 måneder og kostede 10 millioner kroner at udvikle telefonen, der blev delvist finansieret via et Kickstarter-projekt, hvor interesserede kunne spytte 1.600 kroner i projektet. Grundlaget var softwaren med navnet 'One Touch Software.'

Du kan læse og se hele interviewet med Christina Agger her: Efter 14 måneder og 10 millioner kroner: Sådan opstod ideen til ny dansk smartphone.

Inden etableringen af ID2ME havde Christina Agger gennem 15 år haft forskellige topstillinger i den danske telebranche som dansk landechef for Nokia, salgsansvarlig for Lumigon og indkøbsdirektør i Telia.

Computerworld testede også Android-baserede ID1, men vores anmelder var ikke videre begejstret for selve samlekvaliteten, da det på testmodellen eksempelvis var muligt at se ind i samlingen mellem skærm og chassis, ligesom kameraet ikke vakte den store begejstring.

Du kan læse vores anmeldelse af den danske smartphone her: Test: Dansk smartphone er fuld af gode ideer, men dumper på finish.

Oprindeligt havde ID2ME indgået aftale med Elgiganten og Telia om forhandling af telefonen, der blev samlet i Kina. Telefonen blev dog relativt trukket af hylderne.

Det har ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra ID2ME.

Læs også:

Dansk firma på vej med anderledes Android-smartphone - hvis....

Test: Dansk smartphone er fuld af gode ideer, men dumper på finish

Efter 14 måneder og 10 millioner kroner: Sådan opstod ideen til ny dansk smartphoneBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.