Artikel top billede

Tyskland gør klar til bøder på over 370 millioner kroner til Facebook for hadske posts

Hadske indlæg og opfordringer til vold og kriminalitet på sociale medier som Facebook kan snart komme til at koste over en kvart milliard kroner i Tyskland. Læs her, hvad Danmarks store nabo gør for at imødegå rabiate udtalelser på nettet.

Tyskland med en rig historie på krig og undertrykkelse er i gang med et lovarbejde, der skal forhindre såkaldt hate-speech (hadske indlæg) og truende opdateringer på sociale medier som Facebook.

Hvis hate-speech alligevel slipper igennem til publicering, kan et socialt medie som Facebook risikere bøder op mod 370 millioner kroner, mens Facebooks lokale direktør kan risikere bøder på op mod 37 millioner kroner.

"Dette (lovforslag) opstiller bindende standarder for den måde, som de sociale netværk håndterer klager og forpligter dem til at slette kriminelt indhold," forklarer Tysklands justitsminister som oplæg til det kommende lovarbejde.

Det skriver Reuters.

Skal fjernes i en ruf

I dag har Tyskland allerede nogen af verdens strammeste love vedrørende hadske ytringer, offentlige opfordringer til kriminalitet og voldstrusler.

Eksempelvis kan en person risikere fængselsstraf ved at benægte, at Holocaust har fundet sted, og med det kommende lovarbejder bliver den praksis så overført til den virtuelle verden.

Ideen er, at opstramningerne på indholdet på sociale medier skal modgå den nuværende tendens med falske nyheder og racistisk indhold, der ofte er målrettet den mere end en million flygtninge og immigranter, som Tyskland har åbnet grænserne for i de seneste to år.

Tilbage i 2015 satte Tyskland gang i et arbejde med Googles YouTube-site og Facebooks sociale medie, hvor de to it-giganter underskrev en adfærdskodeks med henblik på at få fjernet hadsk indhold inden for et døgn.

Senest har Tyskland så fundet ud af, at YouTube er i stand til at fjerne 90 procent af al ulovligt indhold inden for en uge, mens Facebook kun fjernede eller blokerede for 39 procent. Til sammenligning ligger Twitter helt nede på én procent.

Nu bliver tingene så yderligere strammet, så de sociale mediegiganter risikerer bødestraf, hvis de ikke overholder de tyske regler for at imødegå had, vold og kriminalitet på nettet.

Læs også:
Facebook bygger kæmpe-datacenter i Odense

Nyt socialt medie går mod bølgen og tillader racisme og sexisme: Her kan du skrive (næsten) alt




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Implementeringsspecialist med god it-forståelse

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Risikostyringskonsulent til tværfagligt risikoteam

Visma DataLøn og ProLøn

AI Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere