Artikel top billede

Tiltale i Atea-bestikkelsessag: Atea betalte syv dages Dubai-tur og Formel 1-løb til kunder

I alt har tidligere Atea-ansatte udført bestikkelse og underslæb for over 1.2 millioner kroner.

163.530 kroner samlet eller 81.765 kroner per mand.

Det kostede det Atea at sende to it-ansatte i henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet på syv dages rejse til Dubai med alt betalt tilbage i november 2014.

Det viser anklageskrifterne på otte tiltalte i den store bestikkelsessag, som Computerworld har fået indsigt i. I alt er syv personer samt selskabet Atea tiltalt for enten modtagelse af bestikkelse, at tilbyde bestikkelse eller grov underslæb.

Rejsen til Dubai indebar blandt andet flybilletter på business class, billeje, hotelophold, restaurantbesøg og billetter til Formel 1-løb og andet.

Desuden benyttede Atea "midler, som regionen havde tilgode hos Atea" til at betale for yderligere omkostninger vedrørende rejsen, hvilket løb op i 256.122 kroner. 

Bagmandspolitiet anser de 256.122 kroner som underslæb, men vil ikke uddybe formuleringen i anklageskriftet, da det skal bruges som bevisførelse i retssagen.

I forbindelse med rejsen til Dubai sigtes både de offentlige it-ansatte og diverse tidligere Atea-ansatte for aktiv og passiv bestikkelse samt underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Ville hverve kunder

Formålet med rejsen var ifølge anklagemyndigheden for tre nu tidligere Atea-chefer at fastholde kunderne hos Atea, og på sigt få Region Sjælland og Rigspolitiet med over til de tre tidligere ansattes fælles nye selskab, 3A-It.

Ifølge anklageskriftet var de to it-ansatte bevidste om, at turen var betalt af Atea.

De to it-ansatte havde også modtaget andre ydelser og gaver fra Atea-ansatte over en længere årrække, ligesom også andre sigtede fra Region Sjælland har modtaget gaver, heriblandt hotelophold med ægtefæller på Hotel Bella Sky i København.

Atea har også tilbudt andre rejser til blandt andet Las Vegas tre gange samt yderligere en rejse til Dubai, lyder det i anklageskriftet.

Ifølge anklageskriftet har den ene af de to it-ansatte også modtaget 12 flasker rødvin, et hotelophold på Radisson Blu og en middag til et privat arrangement, som Atea betalte.

I alt ønsker Bagmandspolitiet (SØIK) at beslaglægge op imod 1,2 millioner kroner hos de otte tiltalte.  

Der er endnu ikke berammet en dato for retsmødet. 

Læs mere om de enkelte sager her: 

Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere