Artikel top billede

Tiltale i Atea-bestikkelsessag: Atea betalte syv dages Dubai-tur og Formel 1-løb til kunder

I alt har tidligere Atea-ansatte udført bestikkelse og underslæb for over 1.2 millioner kroner.

163.530 kroner samlet eller 81.765 kroner per mand.

Det kostede det Atea at sende to it-ansatte i henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet på syv dages rejse til Dubai med alt betalt tilbage i november 2014.

Det viser anklageskrifterne på otte tiltalte i den store bestikkelsessag, som Computerworld har fået indsigt i. I alt er syv personer samt selskabet Atea tiltalt for enten modtagelse af bestikkelse, at tilbyde bestikkelse eller grov underslæb.

Rejsen til Dubai indebar blandt andet flybilletter på business class, billeje, hotelophold, restaurantbesøg og billetter til Formel 1-løb og andet.

Desuden benyttede Atea "midler, som regionen havde tilgode hos Atea" til at betale for yderligere omkostninger vedrørende rejsen, hvilket løb op i 256.122 kroner. 

Bagmandspolitiet anser de 256.122 kroner som underslæb, men vil ikke uddybe formuleringen i anklageskriftet, da det skal bruges som bevisførelse i retssagen.

I forbindelse med rejsen til Dubai sigtes både de offentlige it-ansatte og diverse tidligere Atea-ansatte for aktiv og passiv bestikkelse samt underslæb af særlig grov beskaffenhed.

Ville hverve kunder

Formålet med rejsen var ifølge anklagemyndigheden for tre nu tidligere Atea-chefer at fastholde kunderne hos Atea, og på sigt få Region Sjælland og Rigspolitiet med over til de tre tidligere ansattes fælles nye selskab, 3A-It.

Ifølge anklageskriftet var de to it-ansatte bevidste om, at turen var betalt af Atea.

De to it-ansatte havde også modtaget andre ydelser og gaver fra Atea-ansatte over en længere årrække, ligesom også andre sigtede fra Region Sjælland har modtaget gaver, heriblandt hotelophold med ægtefæller på Hotel Bella Sky i København.

Atea har også tilbudt andre rejser til blandt andet Las Vegas tre gange samt yderligere en rejse til Dubai, lyder det i anklageskriftet.

Ifølge anklageskriftet har den ene af de to it-ansatte også modtaget 12 flasker rødvin, et hotelophold på Radisson Blu og en middag til et privat arrangement, som Atea betalte.

I alt ønsker Bagmandspolitiet (SØIK) at beslaglægge op imod 1,2 millioner kroner hos de otte tiltalte.  

Der er endnu ikke berammet en dato for retsmødet. 

Læs mere om de enkelte sager her: 

Atea-bestikkelsessagen: Otte offentligt ansatte nu dømt eller frifundet

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere