Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Apple: Dine kommende iPhones, iPads og Mac-computere skal bygges med genbrugsmaterialer

Apple bedyrer, at selskabet er bekymret over Jordens fremtidsudsigter som en af hovedgrundene til, at alle iPads, iPhones, Mac-computere og andre produkter ‘en dag' kun skal bygges med miljøvenlige materialer.

Det skal være slut med at samle millioner af iPhones, iPads, Mac-computere og lignende med anvendelse af forskellige råstoffer, som er blevet gravet ud af jordens dyb.

Sådan lyder det fra Apple i selskabet nye såkaldte 2017 Environment Responsibilbity Report, hvor Apple fremlægger en række ambitiøse miljømål for fremtidens produktion.

Her i indgår en plan om helt at droppe minedrift på Jorden og ‘en skønne dag helt at afslutte vores afhængighed af minedrift.'

"Det lyder skørt, men vi arbejder på det. En dag vil vi blive i stand til at bygge nye produkter alene med genbrugs-materialer - inklusive dine gamle produkter," lyder det fra Apple.

Selskabet mener, at en del af ansvaret ligger på forbrugernes skuldre.

"Til en begyndelse opfordrer vi flere kunder til at genbruge deres gamle enheder via Apple Renew. Og vi tester innovative nye genbrugs-teknikker som eksempelsvis vores disassembly-robotter," skriver selskabet.

"Det er et ambitiøst mål, som vi kræve mange års samarbejde mellem mange Apple-teams, vores underleverandører og andre. Men arbejdet er i gang," hedder det.

Ifølge selskabet anvender det i dag allerede miljøvenlige materialer - genbrugs-papir, bambus og affalds-sukkerrør - til indpakningen af 99 af dets produkter.

Datacentre spiller vigtig rolle

I miljø-bestræbelserne spiller Apples meget store datacentre også en vigtig rolle.

Det gælder således også det gigantiske datacenter, som Apple er ved at bygge på en mark ved Foulum uden for Viborg.

Du kan se Computerworlds foto-galleri fra byggepladsen her: Så langt er Apple nået med kæmpedata-center ved Viborg: Tag med på besøg

I rapporten skriver Apple, at 100 procent af den strøm, som selskabets data-centre bruger, idag kommer fra sol-, vand- og vindenergi.

Det til trods er det faktisk bekymringer om miljøbelastningen, der for tiden har bremset for Apples byggeri af et kæmpebyggeri i Irland.

Det kan du læse mere om her: Byggeri af Apple-datacenter i krise: Risikerer flere års forsinkelse - og måske endda aflysning

De store datacentre, der skyder op i disse år, har et meget voldsomt energiforbrug, som trækker store veksler på energiproduktionen i de områder, hvor de placeres.

Netop Danmarks miljøprofil har været en væsentlig grund til at Apple for nogle år siden valgt at placere det kommende europæiske datacenter i Foulum.

Læs også: Kristian Brøns Nielsen er Viborgs Apple-mand: "Næsten uanset hvad Apple har haft brug for i forbindelse med datacenteret, har selskabet bare kunne spørge"

Læs også:

Lad os indføre en samvittighedsskat og beskatte virksomheder i direkte proportion til deres ressource-forbrug

Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre

Apple klar til at gå ind på nyt marked: Åbner grønt energiselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere