Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Apple: Dine kommende iPhones, iPads og Mac-computere skal bygges med genbrugsmaterialer

Apple bedyrer, at selskabet er bekymret over Jordens fremtidsudsigter som en af hovedgrundene til, at alle iPads, iPhones, Mac-computere og andre produkter ‘en dag' kun skal bygges med miljøvenlige materialer.

Det skal være slut med at samle millioner af iPhones, iPads, Mac-computere og lignende med anvendelse af forskellige råstoffer, som er blevet gravet ud af jordens dyb.

Sådan lyder det fra Apple i selskabet nye såkaldte 2017 Environment Responsibilbity Report, hvor Apple fremlægger en række ambitiøse miljømål for fremtidens produktion.

Her i indgår en plan om helt at droppe minedrift på Jorden og ‘en skønne dag helt at afslutte vores afhængighed af minedrift.'

"Det lyder skørt, men vi arbejder på det. En dag vil vi blive i stand til at bygge nye produkter alene med genbrugs-materialer - inklusive dine gamle produkter," lyder det fra Apple.

Selskabet mener, at en del af ansvaret ligger på forbrugernes skuldre.

"Til en begyndelse opfordrer vi flere kunder til at genbruge deres gamle enheder via Apple Renew. Og vi tester innovative nye genbrugs-teknikker som eksempelsvis vores disassembly-robotter," skriver selskabet.

"Det er et ambitiøst mål, som vi kræve mange års samarbejde mellem mange Apple-teams, vores underleverandører og andre. Men arbejdet er i gang," hedder det.

Ifølge selskabet anvender det i dag allerede miljøvenlige materialer - genbrugs-papir, bambus og affalds-sukkerrør - til indpakningen af 99 af dets produkter.

Datacentre spiller vigtig rolle

I miljø-bestræbelserne spiller Apples meget store datacentre også en vigtig rolle.

Det gælder således også det gigantiske datacenter, som Apple er ved at bygge på en mark ved Foulum uden for Viborg.

Du kan se Computerworlds foto-galleri fra byggepladsen her: Så langt er Apple nået med kæmpedata-center ved Viborg: Tag med på besøg

I rapporten skriver Apple, at 100 procent af den strøm, som selskabets data-centre bruger, idag kommer fra sol-, vand- og vindenergi.

Det til trods er det faktisk bekymringer om miljøbelastningen, der for tiden har bremset for Apples byggeri af et kæmpebyggeri i Irland.

Det kan du læse mere om her: Byggeri af Apple-datacenter i krise: Risikerer flere års forsinkelse - og måske endda aflysning

De store datacentre, der skyder op i disse år, har et meget voldsomt energiforbrug, som trækker store veksler på energiproduktionen i de områder, hvor de placeres.

Netop Danmarks miljøprofil har været en væsentlig grund til at Apple for nogle år siden valgt at placere det kommende europæiske datacenter i Foulum.

Læs også: Kristian Brøns Nielsen er Viborgs Apple-mand: "Næsten uanset hvad Apple har haft brug for i forbindelse med datacenteret, har selskabet bare kunne spørge"

Læs også:

Lad os indføre en samvittighedsskat og beskatte virksomheder i direkte proportion til deres ressource-forbrug

Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre

Apple klar til at gå ind på nyt marked: Åbner grønt energiselskab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere