Artikel top billede

Apple: Dine kommende iPhones, iPads og Mac-computere skal bygges med genbrugsmaterialer

Apple bedyrer, at selskabet er bekymret over Jordens fremtidsudsigter som en af hovedgrundene til, at alle iPads, iPhones, Mac-computere og andre produkter ‘en dag' kun skal bygges med miljøvenlige materialer.

Det skal være slut med at samle millioner af iPhones, iPads, Mac-computere og lignende med anvendelse af forskellige råstoffer, som er blevet gravet ud af jordens dyb.

Sådan lyder det fra Apple i selskabet nye såkaldte 2017 Environment Responsibilbity Report, hvor Apple fremlægger en række ambitiøse miljømål for fremtidens produktion.

Her i indgår en plan om helt at droppe minedrift på Jorden og ‘en skønne dag helt at afslutte vores afhængighed af minedrift.'

"Det lyder skørt, men vi arbejder på det. En dag vil vi blive i stand til at bygge nye produkter alene med genbrugs-materialer - inklusive dine gamle produkter," lyder det fra Apple.

Selskabet mener, at en del af ansvaret ligger på forbrugernes skuldre.

"Til en begyndelse opfordrer vi flere kunder til at genbruge deres gamle enheder via Apple Renew. Og vi tester innovative nye genbrugs-teknikker som eksempelsvis vores disassembly-robotter," skriver selskabet.

"Det er et ambitiøst mål, som vi kræve mange års samarbejde mellem mange Apple-teams, vores underleverandører og andre. Men arbejdet er i gang," hedder det.

Ifølge selskabet anvender det i dag allerede miljøvenlige materialer - genbrugs-papir, bambus og affalds-sukkerrør - til indpakningen af 99 af dets produkter.

Datacentre spiller vigtig rolle

I miljø-bestræbelserne spiller Apples meget store datacentre også en vigtig rolle.

Det gælder således også det gigantiske datacenter, som Apple er ved at bygge på en mark ved Foulum uden for Viborg.

Du kan se Computerworlds foto-galleri fra byggepladsen her: Så langt er Apple nået med kæmpedata-center ved Viborg: Tag med på besøg

I rapporten skriver Apple, at 100 procent af den strøm, som selskabets data-centre bruger, idag kommer fra sol-, vand- og vindenergi.

Det til trods er det faktisk bekymringer om miljøbelastningen, der for tiden har bremset for Apples byggeri af et kæmpebyggeri i Irland.

Det kan du læse mere om her: Byggeri af Apple-datacenter i krise: Risikerer flere års forsinkelse - og måske endda aflysning

De store datacentre, der skyder op i disse år, har et meget voldsomt energiforbrug, som trækker store veksler på energiproduktionen i de områder, hvor de placeres.

Netop Danmarks miljøprofil har været en væsentlig grund til at Apple for nogle år siden valgt at placere det kommende europæiske datacenter i Foulum.

Læs også: Kristian Brøns Nielsen er Viborgs Apple-mand: "Næsten uanset hvad Apple har haft brug for i forbindelse med datacenteret, har selskabet bare kunne spørge"

Læs også:

Lad os indføre en samvittighedsskat og beskatte virksomheder i direkte proportion til deres ressource-forbrug

Overblik: Internet-giganterne buldrer ind i Danmark med datacentre

Apple klar til at gå ind på nyt marked: Åbner grønt energiselskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere