Artikel top billede

Trods sigtelse i Bestikkelsessag: Ib Kunøe og aktionærer tjener styrtende på Atea

Det kan godt være, at Atea er sigtet i Danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Ateas aktier er stadig på sit højeste niveau siden 2001.

Siden 2015 har Atea været en del af Bestikkelsessagen, hvor både højtstående Atea-ansatte og offentligt ansatte beskyldes for at have tilbudt og modtaget bestikkelse.

Men trods sigtelsen går det glimrende for Atea og selskabets aktiekurs.  

Det skriver Børsen.

Atea er børsnoteret via den norske børs i Oslo, og siden nytår er aktien steget med cirka 25 procent og har ramt kurs 100 for første gang siden 2001, hvilket betyder glade aktionærer.

Blandt andet har Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe, aktiver i selskabet for over 2,1 millarder kroner, hvoraf han senest købte aktiver i 2016 til kurs 79. 

Har strammet op

Både tidligere Atea-ansatte og selve virksomheden Atea er sigtet i bestikkelsessagen, der omhandler bestikkelse af offentligt ansatte, for at Atea angiveligt skulle kunne holde på de offentlige kunder.

Det kan du læse mere om her: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Det er alvorlige beskyldninger - og flere offentligt ansatte er allerede blevet dømt for at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte - men ifølge Børsens kilde har Atea kæmpet for at overbevise aktionærer om, at Atea har ændret procedure.

"Topledelsen er lykkedes med at overbevise markedet om, at selskabet har taget de nødvendige tiltag til, at sagen om bestikkelse, uanset udfaldet, ikke kommer til at påvirke Atea nævneværdigt," forklarer Aksel Stenbakken til Børsen.

Det matcher en kommentar fra Ateas administrerende direktør, Morten Felding, som Computerworld snakkede med tilbage i februar. Blandt andet har Atea indført ekstra træning af sine ansatte i, hvad man må og ikke må omkring offentligt ansatte.

Det kan du læse mere om her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab

De næste sager i den store Bestikkelsessag afvikles i løbet af juni måned, og hovedsagen, den såkaldte Region Sjælland-sag, starter i oktober.

Det kan du læse mere om her: Dato fastlagt: De hovedmistænkte it-chefer og tidligere Atea-topfolk på vej i retten Atea-bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere