Artikel top billede

Trods sigtelse i Bestikkelsessag: Ib Kunøe og aktionærer tjener styrtende på Atea

Det kan godt være, at Atea er sigtet i Danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Ateas aktier er stadig på sit højeste niveau siden 2001.

Siden 2015 har Atea været en del af Bestikkelsessagen, hvor både højtstående Atea-ansatte og offentligt ansatte beskyldes for at have tilbudt og modtaget bestikkelse.

Men trods sigtelsen går det glimrende for Atea og selskabets aktiekurs.  

Det skriver Børsen.

Atea er børsnoteret via den norske børs i Oslo, og siden nytår er aktien steget med cirka 25 procent og har ramt kurs 100 for første gang siden 2001, hvilket betyder glade aktionærer.

Blandt andet har Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe, aktiver i selskabet for over 2,1 millarder kroner, hvoraf han senest købte aktiver i 2016 til kurs 79. 

Har strammet op

Både tidligere Atea-ansatte og selve virksomheden Atea er sigtet i bestikkelsessagen, der omhandler bestikkelse af offentligt ansatte, for at Atea angiveligt skulle kunne holde på de offentlige kunder.

Det kan du læse mere om her: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Det er alvorlige beskyldninger - og flere offentligt ansatte er allerede blevet dømt for at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte - men ifølge Børsens kilde har Atea kæmpet for at overbevise aktionærer om, at Atea har ændret procedure.

"Topledelsen er lykkedes med at overbevise markedet om, at selskabet har taget de nødvendige tiltag til, at sagen om bestikkelse, uanset udfaldet, ikke kommer til at påvirke Atea nævneværdigt," forklarer Aksel Stenbakken til Børsen.

Det matcher en kommentar fra Ateas administrerende direktør, Morten Felding, som Computerworld snakkede med tilbage i februar. Blandt andet har Atea indført ekstra træning af sine ansatte i, hvad man må og ikke må omkring offentligt ansatte.

Det kan du læse mere om her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab

De næste sager i den store Bestikkelsessag afvikles i løbet af juni måned, og hovedsagen, den såkaldte Region Sjælland-sag, starter i oktober.

Det kan du læse mere om her: Dato fastlagt: De hovedmistænkte it-chefer og tidligere Atea-topfolk på vej i retten Atea-bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere