Artikel top billede

Trods sigtelse i Bestikkelsessag: Ib Kunøe og aktionærer tjener styrtende på Atea

Det kan godt være, at Atea er sigtet i Danmarkshistoriens største bestikkelsessag, Ateas aktier er stadig på sit højeste niveau siden 2001.

Siden 2015 har Atea været en del af Bestikkelsessagen, hvor både højtstående Atea-ansatte og offentligt ansatte beskyldes for at have tilbudt og modtaget bestikkelse.

Men trods sigtelsen går det glimrende for Atea og selskabets aktiekurs.  

Det skriver Børsen.

Atea er børsnoteret via den norske børs i Oslo, og siden nytår er aktien steget med cirka 25 procent og har ramt kurs 100 for første gang siden 2001, hvilket betyder glade aktionærer.

Blandt andet har Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe, aktiver i selskabet for over 2,1 millarder kroner, hvoraf han senest købte aktiver i 2016 til kurs 79. 

Har strammet op

Både tidligere Atea-ansatte og selve virksomheden Atea er sigtet i bestikkelsessagen, der omhandler bestikkelse af offentligt ansatte, for at Atea angiveligt skulle kunne holde på de offentlige kunder.

Det kan du læse mere om her: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017

Det er alvorlige beskyldninger - og flere offentligt ansatte er allerede blevet dømt for at have modtaget bestikkelse fra Atea-ansatte - men ifølge Børsens kilde har Atea kæmpet for at overbevise aktionærer om, at Atea har ændret procedure.

"Topledelsen er lykkedes med at overbevise markedet om, at selskabet har taget de nødvendige tiltag til, at sagen om bestikkelse, uanset udfaldet, ikke kommer til at påvirke Atea nævneværdigt," forklarer Aksel Stenbakken til Børsen.

Det matcher en kommentar fra Ateas administrerende direktør, Morten Felding, som Computerworld snakkede med tilbage i februar. Blandt andet har Atea indført ekstra træning af sine ansatte i, hvad man må og ikke må omkring offentligt ansatte.

Det kan du læse mere om her: Efter stor oprydning i kølvandet på bestikkelsessag: Atea flyver afsted med rekordregnskab

De næste sager i den store Bestikkelsessag afvikles i løbet af juni måned, og hovedsagen, den såkaldte Region Sjælland-sag, starter i oktober.

Det kan du læse mere om her: Dato fastlagt: De hovedmistænkte it-chefer og tidligere Atea-topfolk på vej i retten Atea-bestikkelsessag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere