Artikel top billede

Endnu et dansk fibernetværk bliver åbnet: SE melder sig også klar til at åbne sit netværk for andre i 2018

De to fiberkæmper Eniig og SE er begge klar til at åbne deres netværk op for andre leverandører allerede i 2018.

Interessen var stor, da fiberselskabet Eniig onsdag meldte ud, at det fra 2018 vil åbne op for, at andre selskaber kan leje sig ind på Eniigs fiberinfrastruktur og levere indhold direkte til egne kunder.

Eniig, der er resultatet af en sammensmeltning af EnergiMidt, HEF og Energinord, har 100.000 fiberkunder i Midt- og Nordjylland.

Selvom det er mange, så er det fortsat under halvdelen af alle de adresser, der har adgang til fiber hos Eniig, der er koblet på.

Det er dermed ønsket om at give kunderne valgfrihed og om at få endnu flere i dækningsområdet til at anvende fiber, der driver fiberselskabets beslutning om at åbne sit netværk op for andre leverandører.

"Vi vil gerne give kunderne valgfrihed, og jo mere vores fibernet bliver brugt, desto bedre er det for os," sagde direktør i Eniig Fiber, Søren Lindgaard, onsdag til Computerworld.

Læs interviewet her: Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Og Eniig bliver ikke den eneste danske fiberkæmpe, der i 2018 åbner netværket op, så andre kan levere indhold via infrastrukturen.

Også energi- og bredbåndsselskabet SE vil vælge den strategi fremadrettet.

"Vi stiler også mod en åbning i 2018," skriver administrerende direktør i SE, Niels Duedahl, i en mail til Computerworld.

Samtidig har Dansk Energi fredag morgen meldt ud, at alle danske fiberselskaber nu har et mål om at åbne deres net:

Nu sker det: Alle danske fiberselskaber er klar til at åbne deres net for andre leverandører

Har også 100.000 kunder

Niels Duedahl fortalte tidligere i år til Computerworld, at SE samlede fiberinvestering vil nå op på syv milliarder kroner, når selskabet er i mål med udrulningen - det tager i alt omkring 15 år.

Niels Duedahl fra oplyste samtidig, at SE nu har 100.000 kunder i fiberforretningen i Sydjylland, og at det det er planen, at mange flere kunder skal komme i hus i de kommende år, efterhånden som SE når op på at kunne tilbyde fiber til i alt 97 procent af borgerne og virksomhederrne i dækningsområdet.

"Vi har et momentum i vores fiberforretning, der er ganske, ganske imponerende. I den tid, jeg har været her, har fiber ændret sig fra at være et udskældt projekt til at være et projekt, der får skældud, hvis det ikke kommer hurtigt nok," sagde Niels Duedahl, der kom til SE i 2009.

Læs interviewet her: Investerer syv milliarder kroner i fiberbredbånd i Danmark: Nu rammer SE fiberkunde nummer 100.000

Glæde hos Dansk Erhverv

Med udmeldingerne fra både Eniig og SE kan det danske fibermarked ændre sig ganske markant i 2018, fordi mange nye leverandører og forretningskoncepter nu vil kunne komme i spil.

Det er en udsigt, der vækker glæde hos Dansk Erhverv.

"Dansk Erhverv får en hed drøm opfyldt, hvis Eniig og andre energiselskaber åbner deres fibernet. Det vil give konkurrencen et boost og være til stor gavn for forbrugerne," skriver chefkonsulent i Dansk Erhverv, Poul Noer, i en mail til Computerworld.  

"Men vi har stadig til gode at se, om energiselskaberne er villige til at tilbyde teleselskaber adgang på realistiske vilkår," tilføjer han. 

Læs også:

Nu sker det: Alle danske fiberselskaber er klar til at åbne deres net for andre leverandører

Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Investerer syv milliarder kroner i fiberbredbånd i Danmark: Nu rammer SE fiberkunde nummer 100.000

Dansk fiberkæmpe træffer afgørende beslutning: Vil åbne sit net for andre selskaber

Få overblikket: Vidt forskellige resultater hos danske fiberselskaber - flere kæmper med blodrøde bundlinjer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere