Artikel top billede

Jyske Bank får hård kritik for dårlig håndtering af it-sikkerhed: Får påbud om at rette ind

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have styr på it-sikkerheden i en lang række kritikpunkter.

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have ordentligt styr på it-sikkerheden i forbindelse med en inspektion af bankens it-sikkerhed i 2016.

Det meddeler Jyske Bank i en udsendt meddelelse,.

Her fremgår det, at banken ikke har ‘etableret tilstrækkelig styring og rapportering’ på it-sikkerhedsområdet, som med andre ord har sejlet.

“Dette har medført risiko for, at direktionen og bestyrelsen ikke i tilstrækkeligt omfang er bekendte med det reelle it-risikobillede. Det er også Finanstilsynets vurdering, at Jyske Bank ikke fuldt ud efterlever lovgivningens krav på it-området, herunder i relation til bankens outsourcing af væsentlige it-aktiviteter,” lyder det fra Finanstilsynet.

Efter besøget fik banken besked på at forbedre styringen af it-sikkerheden og skærpe rapporteringen til ledelsen, ligesom Finanstilsynet krævede, at den løbende kontrol med it-sikkerheden blev bedre.

I meddelelsen fra Finanstilsynet fremgår det endvidere, at Finanstilsynet har påbudt Jyske Bank at leve op til en række ret basale sikkerhedsmæssige krav.

Finanstilsynet forlanger således, at Jyske Bank

- dokumenterer og præciserer it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer en tilstrækkelig metode for risikostyring - blandt andet med bedre dokumentation af sammenhæng mellem risici og sikring.

- formulerer krav til roller inden for it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer ‘tilstrækkelige’ krav til ansvarsplaceringen for it-sikkerheden.

- sørger for at der bliver udarbejdet tilstrækkelige risikovurderinger til, at der kan formuleres beredskabsplaner.

- forbedrer forretningsgange i forbindelse med ‘beredskabskoordineringen i banken og hos væsentlige outsourcing-leverandører.’

- styrker kravene til beredskabsplanerne.

- sikrer, at beredskabsplanerne bliver testet.

- forbedrer rettighedsstyringen til systemer og data og få bedre styr på, hvem der har adgang.

- etablerer ‘tilstrækkelige krav’ til sikkerheds-logning.

- sikrer, at forretningsprocesser i forbindelse med outsourcing følger reglerne.

’Har allerede taget hånd”

Bankdirektør Lei Larsen meddeler ifølge Jyske Bank, at banken ‘i flere tilfælde’ allerede har taget hånd om problematikkerne.

Han skriver, at Finanstilsynet ikke påviste brister i ‘den faktuelle it-sikkerhed,’ men primært ‘påpeger behovet for en øget formalisering og kontrol i forbindelse med bankens identifikation, vurdering og rapportering’ af it-sikkerhedsmæssige issues.

“Vi anerkender, at korrekt håndtering af de påpegede forhold, herunder en professionalisering af samarbejdet med outsourcingpartnere, vil være med til at sikre, at Jyske Bank altid opretholder et højt it-sikkerhedsmæssigt niveau, hvilket har bankens allerhøjeste prioritet,” skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere