Artikel top billede

Jyske Bank får hård kritik for dårlig håndtering af it-sikkerhed: Får påbud om at rette ind

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have styr på it-sikkerheden i en lang række kritikpunkter.

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have ordentligt styr på it-sikkerheden i forbindelse med en inspektion af bankens it-sikkerhed i 2016.

Det meddeler Jyske Bank i en udsendt meddelelse,.

Her fremgår det, at banken ikke har ‘etableret tilstrækkelig styring og rapportering’ på it-sikkerhedsområdet, som med andre ord har sejlet.

“Dette har medført risiko for, at direktionen og bestyrelsen ikke i tilstrækkeligt omfang er bekendte med det reelle it-risikobillede. Det er også Finanstilsynets vurdering, at Jyske Bank ikke fuldt ud efterlever lovgivningens krav på it-området, herunder i relation til bankens outsourcing af væsentlige it-aktiviteter,” lyder det fra Finanstilsynet.

Efter besøget fik banken besked på at forbedre styringen af it-sikkerheden og skærpe rapporteringen til ledelsen, ligesom Finanstilsynet krævede, at den løbende kontrol med it-sikkerheden blev bedre.

I meddelelsen fra Finanstilsynet fremgår det endvidere, at Finanstilsynet har påbudt Jyske Bank at leve op til en række ret basale sikkerhedsmæssige krav.

Finanstilsynet forlanger således, at Jyske Bank

- dokumenterer og præciserer it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer en tilstrækkelig metode for risikostyring - blandt andet med bedre dokumentation af sammenhæng mellem risici og sikring.

- formulerer krav til roller inden for it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer ‘tilstrækkelige’ krav til ansvarsplaceringen for it-sikkerheden.

- sørger for at der bliver udarbejdet tilstrækkelige risikovurderinger til, at der kan formuleres beredskabsplaner.

- forbedrer forretningsgange i forbindelse med ‘beredskabskoordineringen i banken og hos væsentlige outsourcing-leverandører.’

- styrker kravene til beredskabsplanerne.

- sikrer, at beredskabsplanerne bliver testet.

- forbedrer rettighedsstyringen til systemer og data og få bedre styr på, hvem der har adgang.

- etablerer ‘tilstrækkelige krav’ til sikkerheds-logning.

- sikrer, at forretningsprocesser i forbindelse med outsourcing følger reglerne.

’Har allerede taget hånd”

Bankdirektør Lei Larsen meddeler ifølge Jyske Bank, at banken ‘i flere tilfælde’ allerede har taget hånd om problematikkerne.

Han skriver, at Finanstilsynet ikke påviste brister i ‘den faktuelle it-sikkerhed,’ men primært ‘påpeger behovet for en øget formalisering og kontrol i forbindelse med bankens identifikation, vurdering og rapportering’ af it-sikkerhedsmæssige issues.

“Vi anerkender, at korrekt håndtering af de påpegede forhold, herunder en professionalisering af samarbejdet med outsourcingpartnere, vil være med til at sikre, at Jyske Bank altid opretholder et højt it-sikkerhedsmæssigt niveau, hvilket har bankens allerhøjeste prioritet,” skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere