Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

Jyske Bank får hård kritik for dårlig håndtering af it-sikkerhed: Får påbud om at rette ind

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have styr på it-sikkerheden i en lang række kritikpunkter.

Finanstilsynet kritiserer Jyske Bank for ikke at have ordentligt styr på it-sikkerheden i forbindelse med en inspektion af bankens it-sikkerhed i 2016.

Det meddeler Jyske Bank i en udsendt meddelelse,.

Her fremgår det, at banken ikke har ‘etableret tilstrækkelig styring og rapportering’ på it-sikkerhedsområdet, som med andre ord har sejlet.

“Dette har medført risiko for, at direktionen og bestyrelsen ikke i tilstrækkeligt omfang er bekendte med det reelle it-risikobillede. Det er også Finanstilsynets vurdering, at Jyske Bank ikke fuldt ud efterlever lovgivningens krav på it-området, herunder i relation til bankens outsourcing af væsentlige it-aktiviteter,” lyder det fra Finanstilsynet.

Efter besøget fik banken besked på at forbedre styringen af it-sikkerheden og skærpe rapporteringen til ledelsen, ligesom Finanstilsynet krævede, at den løbende kontrol med it-sikkerheden blev bedre.

I meddelelsen fra Finanstilsynet fremgår det endvidere, at Finanstilsynet har påbudt Jyske Bank at leve op til en række ret basale sikkerhedsmæssige krav.

Finanstilsynet forlanger således, at Jyske Bank

- dokumenterer og præciserer it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer en tilstrækkelig metode for risikostyring - blandt andet med bedre dokumentation af sammenhæng mellem risici og sikring.

- formulerer krav til roller inden for it-sikkerhedsarbejdet.

- etablerer ‘tilstrækkelige’ krav til ansvarsplaceringen for it-sikkerheden.

- sørger for at der bliver udarbejdet tilstrækkelige risikovurderinger til, at der kan formuleres beredskabsplaner.

- forbedrer forretningsgange i forbindelse med ‘beredskabskoordineringen i banken og hos væsentlige outsourcing-leverandører.’

- styrker kravene til beredskabsplanerne.

- sikrer, at beredskabsplanerne bliver testet.

- forbedrer rettighedsstyringen til systemer og data og få bedre styr på, hvem der har adgang.

- etablerer ‘tilstrækkelige krav’ til sikkerheds-logning.

- sikrer, at forretningsprocesser i forbindelse med outsourcing følger reglerne.

’Har allerede taget hånd”

Bankdirektør Lei Larsen meddeler ifølge Jyske Bank, at banken ‘i flere tilfælde’ allerede har taget hånd om problematikkerne.

Han skriver, at Finanstilsynet ikke påviste brister i ‘den faktuelle it-sikkerhed,’ men primært ‘påpeger behovet for en øget formalisering og kontrol i forbindelse med bankens identifikation, vurdering og rapportering’ af it-sikkerhedsmæssige issues.

“Vi anerkender, at korrekt håndtering af de påpegede forhold, herunder en professionalisering af samarbejdet med outsourcingpartnere, vil være med til at sikre, at Jyske Bank altid opretholder et højt it-sikkerhedsmæssigt niveau, hvilket har bankens allerhøjeste prioritet,” skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere