Google vil tjene billioner på at lagre strøm i salt og frostvæske

Alphabets eksperimentelle afdeling er i gang med at udvikle et nyt lager, der kan opbevare strøm fra vedvarende energikilder i form af kulde og varme.

Googles moderselskab, Alphabet, vil trække mere vedvarende energi ind i el-systemet ved hjælp af salt og frostvæske.

Alpbabets eksperimentelle afdeling X har lanceret et projekt under navnet Malta, og formålet er gemme den overskydende strøm fra for eksempel vindmøller, når der ikke er brug for den.

”Noget forsimplet kan man tænke på det som et køleskab og en turbine,” siger produktansvarlig Julian Green til Bloomberg.

Manglende muligheder for at lagre vedvarende energi betyder et enormt strømspild, da energien fra for eksempel vindmøller ikke altid produceres samtidig med, at der er brug for den.

Alene i staten Californien afskrev man i første halvdel af 2017 300.000 kilowattimer, fordi man ikke kunne lagre dem. Samtidig tvinges el-selskaber til at bruge strøm fra mere forurenende energikilder, når den grønne strøm ikke produceres på det rigtige tidspunkt.

Ideen med det nye lager er, at overskudsstrømmen skal bruges til at drive en pumpe. Pumpen producerer kulde og varme, der henholdsvis opvarmer saltet og nedkøler frostvæsken – og når behovet igen opstår, ledes varme kulde sammen for at skabe en luftstrøm, der kan drive endnu en turbine for at skabe elektricitet.

Enormt marked
Alphabets afdeling X og de såkaldte ”moonshot factory” står bag vovede investeringer som blandt andet Google Glass, Loon, og de selkørende biler, der nu er en stor del af Google.

Og selvom de mildest talt har haft varierende grader af succes, så mener afdelingschef Obi Felten, at det kan blive yderst lukrativt for Alphabet, hvis man knækker koden lagring af vedvarende energi.

”Hvis Moonshot Factory opgiver et stort, vigtigt problem som klimaforandringer, så bliver det måske aldrig løst. Men hvis vi løser det, er der til gengæld billioner og atter billioner at hente på markedet,” siger hun.

Alphabet leder nu efter samarbejdspartnere til at bygge et prototype-lager på kommerciel skala.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.