Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Google vil tjene billioner på at lagre strøm i salt og frostvæske

Alphabets eksperimentelle afdeling er i gang med at udvikle et nyt lager, der kan opbevare strøm fra vedvarende energikilder i form af kulde og varme.

Googles moderselskab, Alphabet, vil trække mere vedvarende energi ind i el-systemet ved hjælp af salt og frostvæske.

Alpbabets eksperimentelle afdeling X har lanceret et projekt under navnet Malta, og formålet er gemme den overskydende strøm fra for eksempel vindmøller, når der ikke er brug for den.

”Noget forsimplet kan man tænke på det som et køleskab og en turbine,” siger produktansvarlig Julian Green til Bloomberg.

Manglende muligheder for at lagre vedvarende energi betyder et enormt strømspild, da energien fra for eksempel vindmøller ikke altid produceres samtidig med, at der er brug for den.

Alene i staten Californien afskrev man i første halvdel af 2017 300.000 kilowattimer, fordi man ikke kunne lagre dem. Samtidig tvinges el-selskaber til at bruge strøm fra mere forurenende energikilder, når den grønne strøm ikke produceres på det rigtige tidspunkt.

Ideen med det nye lager er, at overskudsstrømmen skal bruges til at drive en pumpe. Pumpen producerer kulde og varme, der henholdsvis opvarmer saltet og nedkøler frostvæsken – og når behovet igen opstår, ledes varme kulde sammen for at skabe en luftstrøm, der kan drive endnu en turbine for at skabe elektricitet.

Enormt marked

Alphabets afdeling X og de såkaldte ”moonshot factory” står bag vovede investeringer som blandt andet Google Glass, Loon, og de selkørende biler, der nu er en stor del af Google.

Og selvom de mildest talt har haft varierende grader af succes, så mener afdelingschef Obi Felten, at det kan blive yderst lukrativt for Alphabet, hvis man knækker koden lagring af vedvarende energi.

”Hvis Moonshot Factory opgiver et stort, vigtigt problem som klimaforandringer, så bliver det måske aldrig løst. Men hvis vi løser det, er der til gengæld billioner og atter billioner at hente på markedet,” siger hun.

Alphabet leder nu efter samarbejdspartnere til at bygge et prototype-lager på kommerciel skala.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere