Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Elendig it-sikkerhed hos Forsvaret: Kritiske systemer kan bryde sammen ved cyberangreb

Forsvaret beskytter ikke sine it-systemer tilstrækkeligt mod cyberangreb, konkluderer Rigsrevisionen i skarp kritik.

Det danske forsvars it-systemer er ikke beskyttet mod nedbrud i tilfælde af et målrettet cyberangreb. Det konkluderer Rigsrevisionen i en skarp kritik af Forsvaret, der blandt andet går på, at Forsvaret ikke har foretaget nogen risikovurdering af truslerne mod sine driftscentre og kritiske systemer.

“Det øger risikoen for, at it-driftscentrene og it-systemerne ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod nedbrud i tilfælde af angreb, der kan medføre længerevarende systemnedbrud,” lyder konklusionen.

Forsvaret kritiseres desuden for ikke at gennemføre øvelser i overensstemmelse med sin handlingsplan for cyberangreb.

“Det øger risikoen for, at beredskabsplanen ikke fungerer i en beredskabssituation, og at de relevante personer ikke kan træffe vigtige beslutninger om, hvordan nøddrift kan etableres,” hedder det i Rigsrevisionens kritik.

I en mail til Ritzau erkender Forsvarsministeriet, at der er risiko for nedbrud ved et cyberangreb på Forsvarets kritiske systemer. Forsvarsministeriet har bedt Materiel- og Indkøbsstyrelsen om at implementere en handlingsplan for at højne sikkerheden.

Fri adgang for hackere

Tidligere på året kom det frem, at hackergruppen Fancy Bear gennem flere år har haft fri adgang til Forsvarets mailsystem, mil.dk, hvor de ansatte ikke benyttede basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-godkendelse.

Computerworld kunne samtidig fortælle, at Forsvarets servere kører dybt forældet software, der ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer.

Læs også: 

Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"

Forældet it hos [b]Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.