Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Elendig it-sikkerhed hos Forsvaret: Kritiske systemer kan bryde sammen ved cyberangreb

Forsvaret beskytter ikke sine it-systemer tilstrækkeligt mod cyberangreb, konkluderer Rigsrevisionen i skarp kritik.

Det danske forsvars it-systemer er ikke beskyttet mod nedbrud i tilfælde af et målrettet cyberangreb. Det konkluderer Rigsrevisionen i en skarp kritik af Forsvaret, der blandt andet går på, at Forsvaret ikke har foretaget nogen risikovurdering af truslerne mod sine driftscentre og kritiske systemer.

“Det øger risikoen for, at it-driftscentrene og it-systemerne ikke er tilstrækkeligt beskyttet mod nedbrud i tilfælde af angreb, der kan medføre længerevarende systemnedbrud,” lyder konklusionen.

Forsvaret kritiseres desuden for ikke at gennemføre øvelser i overensstemmelse med sin handlingsplan for cyberangreb.

“Det øger risikoen for, at beredskabsplanen ikke fungerer i en beredskabssituation, og at de relevante personer ikke kan træffe vigtige beslutninger om, hvordan nøddrift kan etableres,” hedder det i Rigsrevisionens kritik.

I en mail til Ritzau erkender Forsvarsministeriet, at der er risiko for nedbrud ved et cyberangreb på Forsvarets kritiske systemer. Forsvarsministeriet har bedt Materiel- og Indkøbsstyrelsen om at implementere en handlingsplan for at højne sikkerheden.

Fri adgang for hackere

Tidligere på året kom det frem, at hackergruppen Fancy Bear gennem flere år har haft fri adgang til Forsvarets mailsystem, mil.dk, hvor de ansatte ikke benyttede basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-godkendelse.

Computerworld kunne samtidig fortælle, at Forsvarets servere kører dybt forældet software, der ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer.

Læs også: 

Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"

Forældet it hos [b]Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere