Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Små it-leverandører klar til kamp mod Atea, der vil kapre deres kunder: "Vi kan med statsgaranti levere priser, der er konkurrencedygtige"

Atea vil mose sig ind på markedet for it-løsninger til små og mellemstore virksomheder. Det bliver hverken på pris, nærvær eller kvalitet, at det slår de mindre leverandører. Sådan lyder udmeldingen fra en sammenslutning af it-leverandører.

Om tre år skal en femtedel af it-markedet blandt de små - og mellemstore virksomheder (SMV'er) tilhøre Atea Commercial. 

Det er visionen hos Atea, der med sin nye satsning vil erobre et marked, som virksomheden ikke tidligere har haft det store fokus på.  

Terrænet i markedslandskabet skal erobres ved at slå de mindre leverandører, der i dag har et skarp fokus på SMV'erne, men "den går ikke, Grandberg".  

Sådan lyder beskeden fra IT-mester, der er en sammenslutning af en række af de mindre leverandører, der netop servicerer SMV'erne. 

"Kunderne bliver vækket og mindet om, at der er konkurrence, og de skal tage nogle beslutninger omkring gode professionelle og nærværende it-leverandører. Der kan man overveje, om man skal tage Atea, eller skal man tage nogle andre,” siger Niels Laulund, der er administrerende direktør hos IT-mester.

Handler om nærvær

De mindre leverandører er ikke bange for, at en ny stor spiller på markedet i form af Atea kommer til at knuse deres forretning på foreksempel prisen.

"Prisen har vi ikke noget problem med. En række af de it-mestre, som vi arbejder med, har en lav pris i forvejen, så hvis det bare er pris, så er vi ret rolige. Vi kan med statsgaranti levere priser, der er konkurrencedygtige," lyder det fra sammenslutningsdirektøren.

Læs mere her: Atea vil kapre stort marked fra de små lokale it-leverandører

Hos de mindre leverandører mener man nemlig, at det handler om nærvær over for kunden. Et nærvær Niels Laulund har svært ved at se Atea levere over for de mindre kunder. 

"Atea har ikke verdens bedste ry i SMV-segmentet. Det oplever vi, når vi taler med kunderne i segmentet," siger han.

Han understreger, at Atea nogle steder også har et fint ry, men at der skal arbejdes med det:

"Det handler meget om nærvær og tilstedeværelse. En lille eller mellemstor virksomhed har brug for, at dens it-leverandør er tæt på. Mit indtryk af Atea gennem vores kunder er, at Atea ikke altid har attituden til at være tæt på og nærværende. De er dygtige hos Atea, men jeg tror nogle gange, at de har haft for meget fokus på de store kunder og negligeret de små kunder. Det ved de mindre kunder godt."

Kan klare opgaven

Hos Atea, der har fået appetit på SMV-segmentet, er man ikke nervøs for spørgsmålet om, hvorvidt man kan løfte opgaven og servicere de små og mellemstore virksomheder. 

“Set med it-briller ligner virksomheder med op til 500 medarbejdere ofte hinanden. De har brug for velfungerende it-systemer og et sted at ringe og få god service, når noget alligevel driller. Samtidig skal løsningerne være stabile og uden overraskelser. Vores nye koncepter er tilpasset netop den virkelighed,” har Poul Bærentsen, der er senior vice president, Sales i Atea sagt. 

Læs mere om Atea her: Atea er tilbage i topform: To år efter bestikkelsessagen boomer salget til de danske kommuner

Atea har tidligere haft sit fokus rettet imod store kunder i både den private og den offentlige sektor, men de kommende år skal en af branchens helt store spillere altså vinde indpas i markedet for de små - og mellemstore virksomheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.