Artikel top billede

Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”

Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.

”Det er ikke noget problem.”

Kim Larsen har arbejdet med sikkerhed siden 1989 hos blandt andet Rigspolitiet, PET, NATO og Verizon, og han er netop tiltrådt som sikkerhedschef hos Systematic. Og ifølge ham er virus og malware på mobiltelefoner stort set ikke-eksisterende i Danmark.

Alarmklokkerne bimler og bamler ellers jævnligt hos sikkerhedsfirmaer, der advarer om store malware-kampagner mod især Android-enheder – men den erfarne sikkerhedsmand har aldrig set et eneste tilfælde af det i praksis.

”Teoretisk set er det selvfølgelig muligt – men det sker ikke,” siger Kim Larsen til Computerworld.

I februar sidste år advarede et sikkerhedsfirma ellers om, at 100.000 danske Android-telefoner var inficerede med en såkaldt ”sms-virus”, og nogle måneder senere kom det frem, at en anden Android-virus havde givet hackere adgang til en million Google-konti.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: En million Google-konti hacket af Android-virus

Det viste sig dog, at Android-virussen primært fandtes i Asien.

”Jeg har aldrig hørt om, at det skulle være et reelt problem i Danmark,” siger Kim Larsen.

Anekdotisk problem

Heller ikke hos DKCERT støder man på smartphone-malware i Danmark.

Tidligere på året udgav DKCERT rapporten ”Danskernes Informationssikkerhed 2016”, og her var konklusionen da også, at smartphones ”ikke er voldsomt plaget af skadelig software”.

Henrik Larsen er chef for DKCERT, og ligesom Kim Larsen oplever han heller ikke, at danskere har problemer med malware på deres telefoner.

”Jeg har aldrig talt med nogen, der rent faktisk har været ude for det,” siger han til Computerworld.

Han tilføjer, at seks procent af respondenterne i rapportens undersøgelse svarede, at de havde været ramt af smartphone-malware.

”Så det findes altså på det anekdotiske plan.”

Hvis du har - eller har haft - virus eller anden malware på din smartphone og har lyst til at fortælle om det, så hører Computerworld meget gerne fra dig.

Læs også: Efter farlig sms til Android: Bare rolig iPhone-brugere, I slipper med skrækken denne gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere