Artikel top billede

Bare glem alle advarsler og alarmklokker: ”Din smartphone får ikke virus”

Sikkerhedsfirmaer advarer jævnligt om, at almindelige menneskers smartphone står pivåbne for virus og malware. Men ifølge en kendt sikkerhedsekspert findes det stort set ikke i Danmark.

”Det er ikke noget problem.”

Kim Larsen har arbejdet med sikkerhed siden 1989 hos blandt andet Rigspolitiet, PET, NATO og Verizon, og han er netop tiltrådt som sikkerhedschef hos Systematic. Og ifølge ham er virus og malware på mobiltelefoner stort set ikke-eksisterende i Danmark.

Alarmklokkerne bimler og bamler ellers jævnligt hos sikkerhedsfirmaer, der advarer om store malware-kampagner mod især Android-enheder – men den erfarne sikkerhedsmand har aldrig set et eneste tilfælde af det i praksis.

”Teoretisk set er det selvfølgelig muligt – men det sker ikke,” siger Kim Larsen til Computerworld.

I februar sidste år advarede et sikkerhedsfirma ellers om, at 100.000 danske Android-telefoner var inficerede med en såkaldt ”sms-virus”, og nogle måneder senere kom det frem, at en anden Android-virus havde givet hackere adgang til en million Google-konti.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: En million Google-konti hacket af Android-virus

Det viste sig dog, at Android-virussen primært fandtes i Asien.

”Jeg har aldrig hørt om, at det skulle være et reelt problem i Danmark,” siger Kim Larsen.

Anekdotisk problem

Heller ikke hos DKCERT støder man på smartphone-malware i Danmark.

Tidligere på året udgav DKCERT rapporten ”Danskernes Informationssikkerhed 2016”, og her var konklusionen da også, at smartphones ”ikke er voldsomt plaget af skadelig software”.

Henrik Larsen er chef for DKCERT, og ligesom Kim Larsen oplever han heller ikke, at danskere har problemer med malware på deres telefoner.

”Jeg har aldrig talt med nogen, der rent faktisk har været ude for det,” siger han til Computerworld.

Han tilføjer, at seks procent af respondenterne i rapportens undersøgelse svarede, at de havde været ramt af smartphone-malware.

”Så det findes altså på det anekdotiske plan.”

Hvis du har - eller har haft - virus eller anden malware på din smartphone og har lyst til at fortælle om det, så hører Computerworld meget gerne fra dig.

Læs også: Efter farlig sms til Android: Bare rolig iPhone-brugere, I slipper med skrækken denne gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere