Artikel top billede

Verdens største cloud-tjeneste ændrer betalingsmodel: Nu skal du afregne per sekund - og ikke per time

Amazon Web Services indfører nye betalingsbetingelser, som kommer til at berøre en meget stor del af brugerne.

Verdens største leverandør af public cloud-løsninger, amerikanske Amazon Web Services (AWS), indfører 2. oktober nye betalingsbetingelser.

Fra denne dato skal brugerne af cloud-løsningerne hos Amazon nemlig betale per sekunds brug.

Amazon har siden lanceringen af AWS i 2006 opkrævet betaling per time, og ændringen betegnes som en af de største overhovedet i tjenestens historie.

AWS-konkurrenten Google har siden 2013 opkrævet betaling per minuts brug - dog med et minimum på 10 minutter.

Samme model har Microsofts Azure anvendt i flere år, mens AWS altså indtil nu har fastholdt, at brugerne skal betale per times forbrug.

“Da vi lancerede EC2 i 2006 var muligheden for at kunne købe og betale for servicen i for eksempel en time en stor nyhed. [...] I dag udvikler mange af vores kunder applikationer til EC2, som kræver mange instances i korte perioder - nogle gange blot få minutter,” skriver AWS’ såkaldte chief evangelist, Jeff Barr, i denne blogpost.

Her fortæller han også lidt nærmere om de forskellige løsninger, som vil blive påvirket af den nye afregningsform (gælder for eksempel kun Linux-baserede, virtuelle maskiner) - og hvilke, der ikke bliver påvirket.

Med den nye afregningsform kan det ifølge AWS blive billigere at afvikle store workloads i cloud-miljøet.

Og samtidig håber AWS, at prisændringen kan føre til, at virksomhederne bliver mere villige til at eksperimentere med nye anvendelsesmuligheder i cloud-mijøet.

Amazon og Microsoft udkæmper for tiden et stort slag om herredømmet på markedet for cloud-tjenester - både når det gælder 'dumme' løsninger til storage og intelligente løsninger med fuld udnyttelse af forskellige avancerede analyse-metoder.

Der er imidlertid grøde i markedet, hvor de to store spillere i stigende grad udfordres af selskaber som Oracle, IBM, Alibaba og Google.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe cloud-rapport: Her er styrkerne og svaghederne ved alle cloud-leverandørerne

Læs også:

Kan man overhovedet analysere sig til mere oppetid?

Microsofts nye våben i cloud-krigen mod Amazon og Google: Vil Azure Stack få den ønskede effekt?

Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft

Amazon i ny stor nordisk datacenter-satsning - men valget faldt ikke på Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere