Artikel top billede

Verdens største cloud-tjeneste ændrer betalingsmodel: Nu skal du afregne per sekund - og ikke per time

Amazon Web Services indfører nye betalingsbetingelser, som kommer til at berøre en meget stor del af brugerne.

Verdens største leverandør af public cloud-løsninger, amerikanske Amazon Web Services (AWS), indfører 2. oktober nye betalingsbetingelser.

Fra denne dato skal brugerne af cloud-løsningerne hos Amazon nemlig betale per sekunds brug.

Amazon har siden lanceringen af AWS i 2006 opkrævet betaling per time, og ændringen betegnes som en af de største overhovedet i tjenestens historie.

AWS-konkurrenten Google har siden 2013 opkrævet betaling per minuts brug - dog med et minimum på 10 minutter.

Samme model har Microsofts Azure anvendt i flere år, mens AWS altså indtil nu har fastholdt, at brugerne skal betale per times forbrug.

“Da vi lancerede EC2 i 2006 var muligheden for at kunne købe og betale for servicen i for eksempel en time en stor nyhed. [...] I dag udvikler mange af vores kunder applikationer til EC2, som kræver mange instances i korte perioder - nogle gange blot få minutter,” skriver AWS’ såkaldte chief evangelist, Jeff Barr, i denne blogpost.

Her fortæller han også lidt nærmere om de forskellige løsninger, som vil blive påvirket af den nye afregningsform (gælder for eksempel kun Linux-baserede, virtuelle maskiner) - og hvilke, der ikke bliver påvirket.

Med den nye afregningsform kan det ifølge AWS blive billigere at afvikle store workloads i cloud-miljøet.

Og samtidig håber AWS, at prisændringen kan føre til, at virksomhederne bliver mere villige til at eksperimentere med nye anvendelsesmuligheder i cloud-mijøet.

Amazon og Microsoft udkæmper for tiden et stort slag om herredømmet på markedet for cloud-tjenester - både når det gælder 'dumme' løsninger til storage og intelligente løsninger med fuld udnyttelse af forskellige avancerede analyse-metoder.

Der er imidlertid grøde i markedet, hvor de to store spillere i stigende grad udfordres af selskaber som Oracle, IBM, Alibaba og Google.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe cloud-rapport: Her er styrkerne og svaghederne ved alle cloud-leverandørerne

Læs også:

Kan man overhovedet analysere sig til mere oppetid?

Microsofts nye våben i cloud-krigen mod Amazon og Google: Vil Azure Stack få den ønskede effekt?

Det rumler på cloud-markedet: Pludselig er Google i gang med at udfordre Amazon og Microsoft

Amazon i ny stor nordisk datacenter-satsning - men valget faldt ikke på Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere