Artikel top billede

Morgen-briefing: SAP bag nye ‘digitalt eksperimentarium’ i København / DI Digital søger ny direktør - noget for dig? / Nye ejere vil børsnotere Toshibas chipforretning / Netflix sætter prisen op i USA - men er stadig en del billigere end i Danmark

SAP bag nye ‘digitalt eksperimentarium’ i København. DI Digital søger ny direktør - se opslaget her. Nye ejere vil børsnotere Toshibas chipforretning. Østrigsk valgkamp præget af falske Facebook-sider. Netflix sætter prisen op i USA - men er stadig en del billigere end i Danmark.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

SAP, HPE, Intel og Apple bag nye ‘digitalt eksperimentarium’ i København

SAP åbnede torsdag det såkaldte SAP Experience Center i København. 

Centret - der er sponsoreret af Apple, Intel og Hewlett Packard Enterprise - er et digital eksperimentarium, hvor man som gæst via 70 konkrete installationer og eksempler fra en række forskellige virksomheder kan få et indblik i, hvordan it kan ‘muliggøre virksomheders digitale transformation,’ som det hedder.

Ideen er at kunne inspirere danske og nordiske virksomheder til det fremtidige arbejde.

“Centeret er fyldt med metoder og værktøjer til at hjælpe både CXO'er, ledere og bestyrelsesmedlemmer samt politikere og andre beslutningstagere med at realisere deres digitale potentiale,” lyder det fra SAP.

Blandt eksemplerne nævnes en demonstration af ‘fremtidens butik, hvor man kan målrette produkter og tjenester til sig selv’ samt en demonstration af et interaktivt bestyrelseslokale og et værksted med en 3D-printer.

SAP meddeler, at Statoil og Vestas vise eksempler på digital transformation.

Det digitale eksperimentarium ligger på øverste etage i SAP’s danske hovedkvarter på Lautrupsgade i den københavnske nordhavn.

DI Digital søger ny direktør - se opslaget her

Interesseorganisationen DI Digital er gået på jagt efter en ny direktør, som skal afløse Adam Lebech, der for få dage siden sagde sit job op til fordel for en stilling som vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Det kan du læse mere om her: Adam Lebech stopper som direktør i Di Digital - har fået ny topstilling.

Den kommende branchedirektør skal kunne samle alle DI Digitals medlemmer, som ‘spænder fra små iværksættere til nogle af Danmarks største virksomheder,” lyder det fra DI Digital.

Hertil skal den kommende direktør “forstå de enkelte medlemmer og delbranchers behov og udfordringer. Du har en god teknologisk forståelse, og indgående kendskab til en eller flere af brancherne vil være en forudsætning for at bestride jobbet,” hedder det.

DI Digital kræver desuden ‘dokumenteret ledererfaring,’ ‘teoretisk uddannelse på kandidatniveau,’ ‘stærke kommunikationsevner’ samt ‘politisk tæft.’

Løn nævnes der intet om, men vi vurderer, at der er muligheder for en ganske fornuftig hyre for den rette kandidat.

Du kan se hele jobopslaget fra DI Digital her: Branchedirektør til DI Digital.

Nye ejere vil børsnotere Toshibas chipforretning

Kapitalfonden Bain Capital vil have børsnoteret Toshibas chipforretning inden for tre år, meddeler selskabet, der netop har underskrevet købspapirer på den store chip-forretning.

Bain Capital købte for en uge siden efter et langt forløb forretningen i et konsortium sammen med Dell, Apple, Seagate og SK Hynix for 112 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere.

Bain Capital sigter efter at børsnotere Toshiba-forretningen på Tokyo Stock Exchange.

Østrigsk valgkamp præget af falske Facebook-sider

Falske Facebook-sider er dukket op i den østrigske valgkamp, hvor en af favoritterne til at vinde det kampen om at blive Østrigs næste kansler er den blot 31-årige Sebastian Kurz.

Ifølge Finans er der dukket flere falske sider op, der spreder ‘fake news’ om Kurz. Angiveligt er Facebook-grupperne sat i verden af Kurz’ modstandere.

I en af dem hedder det, at han i al hemmelighed har en plan om at give flere flygtninge adgang til landet. En anden får ham til at fremstå som racistisk og jødehader.

Ifølge en østrigsk avis er det kommet frem, at den israelske kampagnerådgiver Tal Silberstein står bag grupperne. Han er ekspert i smudskampagner og indtil fornylig rådgiver for den siddende kansler, socialdemokraten Christian Kern.

De falske Facebook-grupper er nu lukket - i hvert fald dem, der er blevet afsløret som fake. Der er valg i Østrig 15. oktober.

Netflix sætter prisen op i USA - men er stadig en del billigere end i Danmark

Netflix har netop sat prisen op herhjemme fra 89 kroner per måned til 99 kroner per måned. Men først nu hæver selskabet på samme måde prisen for to af selskabets tre abonnementstyper i hovedmarkedet USA.

Her vil prisen for at kunne streame på to samtidige enheder stige fra 9,99 dollar til 10,99 dollar per måned. Prisen for at kunne streame på fire samtidige enheder stiger fra 11,99 dollar til 13,99 dollar per måned.

Det svarer med dagens dollarkurs til knap 89 kroner for det dyreste abonnement.

Det billigste abonnement - der giver mulighed for streaming på en enkelt enhed - vil fortsat koste 7,99 dollar per måned. Det svarer til godt 50 kroner per måned.

Netflix i USA er trods de kommende prisstigninger fortsat billigere end de hovedkonkurrenten HBO Now, der koster 14,99 dollar (95 kroner) om måneden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere