Artikel top billede

Automatiseret it-sikkerhed og langt mere intelligent software: Her er de 10 vigtigste teknologi-trends

Rådgivningsfirmaet Forrester er klar med sit bud på de 10 vigtigste teknologi-trends for dig og din virksomhed. Se listen her.

For få uger siden offentliggjorde rådgivningsfirmaet Gartner sit bud på de 10 vigtigste teknoloigi-trends i de kommende år.

Gartners liste tager især udgangspunkt kunstig intelligens og machine learning, der ventes at blive nogle af de afgørende teknologi-bølger i de kommende år.

Læs om det her: Se listen: De 10 teknologier med størst betydning i de kommende år - betyder store forandringer i din virksomhed

Nu har rådgivningskonkurrenten Forrester så også offentliggjort sin liste med de vigtigste teknologi-trends fra 2018 til 2020.

Også her spiller kunstig intelligens en central rolle, men derudover har Forrester en række andre interessante iagtagelser og bud på, hvilke teknologi-trends der bliver afgørende i de kommende år.

“Det vigtigste, man skal forstå, er ikke bare teknologierne, men hvordan informationsteknologier ændrer din forretning ved at ændre kundernes ageren,” forklarer Brian Hopkins, vice president i Forrester.

Han argumenterer samtidig for, at man skal fokusere mere på tendenser end specifikke teknologier, da det er tendenserne, der for alvor kan ændre måden, man driver forretning på.

Forresters bud på de 10 vigtigste teknologi-trends

Herunder er Forresters liste med de 10 teknologi-trends. Dansk forklaring i parentes.

1: IoT shifts computing towards the edge (Forrester vurderer, at der er behov for edge computing, ny infrastruktur og distribuerede analyser med videre).

2: Distributed trust systems challenge centralized authoritories (Her nævnes specifikt blockchain).

3:
Automated security intelligence and breach response unshackle S&R (Automatisering finder vej til infrastrukturen, og især sikkerhedsløsningerne forandres).

4:
Employee experience redefines apps (Man taler meget om customer experience, men også medarbejderne skal i fokus - det driver nemlig engagementet og produktiviteten).

5:
Software learns to learn (Kunstig intelligens ændrer måden, software fungerer på).

6:
Digital employees enter the white-collar workforce (Byd fremtidens medarbejder velkommen).

7:
Insights-driven outpace competitors (Indsigt og analyser bliver et centralt våben i kampen mod konkurrenterne).

8:
Costomer experience becomes immersive (Nye teknologier kan ændre og forbedre hele kundeoplevelsen).

9:
Contextual privacy boosts brand value (Forbrugerne vil have privacy, og det kan du udnytte til at styrke dit brand).

10:
The public cloud accelerates business innovation (Cloud-bølgen ruller videre for fuld fart).

Læs også:

Se listen: De 10 teknologier med størst betydning i de kommende år - betyder store forandringer i din virksomhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere