Artikel top billede

Region Sjælland-topfolk forfalskede vigtigt referat: Skulle dække over luksustur til Dubai

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, kæmpede angiveligt sammen med Atea uden held for at finde et eller andet arrangement i Dubai, som kunne forsvare, at han sagde ja til den dyre, Atea-betalte tur.

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, kæmpede angiveligt sammen med Atea for at finde et grundlag at fremvise for at deltage på en dyr november-rejse til Dubai i 2012, som Atea havde inviteret ham og den daværende konstituerede it-direktør i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensen, på.

Det fremgik af mandag formiddags retsmøde i Retten i Glostrup i den store Atea-bestikkelsessag, som i disse uger løber af stablen.

På anklage-bænken sidder syv tidligere topfolk fra den danske it-branche, nemlig fire tidligere Atea-topfolk samt tre tidligere it-chefer fra Region Sjælland.

Turen - med flyrejse på business class til knap 18.000 kroner per billet - kostede i alt 218.000 kroner.

Og Rene Clausen kæmpede angiveligt sammen med Peter Trans, Ateas administrerende direktør, for at finde en eller anden form for fagligt indhold, som kunne forsvare, at Rene Clausen og Michael Mølkjær Jensen accepterede turen.

Uden et fagligt indhold ville det være et klokkeklart brud på loven for dem at acceptere en invitation fra deres leverandør, og de var derfor ivrige at finde en eller anden form for it-relateret aktivitetet på turen, som kunne forsvare, at de tog med.

Besøg blev aflyst

Det var oprindeligt planen, at de skulle besøge et supersygehus med Samsung-udstyr, men dette besøg blev aflyst, og desperationen begyndte at melde sig. 

Inden afrejsen har Rene Clausen ellers skrevet til Atea, at det er nødvendigt, at de finder et eller andet at se.

"Vi er nød[t] til at finde et eller andet vi skal se i Dubai, som er officielt, men kan vi ikke lave et eller andet? Rikke [Clausen, direktionssekretær i Atea, red] har booket nogle helt fantastiske spisesteder, så der ville være en katastrofe," skriver Rene Clausen.

Han spørger ligeledes i en mail til Rikke Dinesen om, hvor mange af de pågældende events og begivenheder i Dubai, der er 'fusk,' og hvor mange, der er rigtige.

Atea-chef Peter Trans svarer, at han taler med Apple, Microsoft, Cisco og HP, "så mon ikke det lykkes med noget interessant"

Men det gør det ikke.

Rene Clausen spørger således i en mail sendt til Atea med overskriften “I giver mig nervesammenbrud’ op mod afrejsen, om der er nyt hvad angår mulige faglige arrangementer.

Det sker efter, at han selv uden held har forsøgt at finde et relevant arrangement få dage før afrejse.

Han spørger blandt andet Atea, om ikke selskabet kan ‘finde noget’ på besøget på sygehuset, som ellers er blevet aflyst. Det kan Atea tilsyneladende godt.

For flere dage efter, at besøget er blevet aflyst, sender Rene Clausen et referat af det fiktive sygehusbesøg til Michael Mølkær Jensen. Det indeholder blandt andet foto, som Atea har fremskaffet.

"Jeg skal nok lave et referat for det her fra Samsung... Det er det her, vi har set...." skriver han.

Referatet fra besøget på supersygehuset i Dubai, som altså ikke fandt sted, skriver han ifølge en mail 21. november - altså inden parterne overhovedet er taget afsted.

Det indeholder flere foto fra sygehuset, som Rene Clausen har modtaget fra Atea, ligesom der står, at der er blevet afholdt møde med Samsung, HP og Cisco samt afviklet besøg på Samsung Medical Center.

"Vi må lige tjekke, om det rent faktisk ser sådan ud......." skriver Rene Clausen.

Efter de fire deltagere er ankommet til Dubai, lykkes det omsider at aftale et møde med en Cisco-ansat i Dubai. På dagsordenen står drøftelse af muligheder i forbindelse med et supersygehus.

Rene Clausen forsøgte også at stable et Gartner-besøg på benene, men dette lykkedes ikke. 

Computerworld er til stede i Retten i Glostrup, hvorfra vi live-blogger hele dagen. Over middag skal Rene Clausen og Michael Mølkjær Jensen afhøres om det forfalskede møde-referat.

Følg vores live-blog her: Live fra Retten i Glostrup: Seks overnatninger for fire tiltate i Dubai for 80.000 kroner.

Læs også:

Vingaver, iPads og rejser: Hvor går grænsen for gaver i det private erhvervsliv?

Atea-sagen: Atea brændte mere end en million kroner fra Region Sjælland af på rejser og luksusmiddage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere