Artikel top billede

Region Sjælland-topfolk forfalskede vigtigt referat: Skulle dække over luksustur til Dubai

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, kæmpede angiveligt sammen med Atea uden held for at finde et eller andet arrangement i Dubai, som kunne forsvare, at han sagde ja til den dyre, Atea-betalte tur.

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, kæmpede angiveligt sammen med Atea for at finde et grundlag at fremvise for at deltage på en dyr november-rejse til Dubai i 2012, som Atea havde inviteret ham og den daværende konstituerede it-direktør i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensen, på.

Det fremgik af mandag formiddags retsmøde i Retten i Glostrup i den store Atea-bestikkelsessag, som i disse uger løber af stablen.

På anklage-bænken sidder syv tidligere topfolk fra den danske it-branche, nemlig fire tidligere Atea-topfolk samt tre tidligere it-chefer fra Region Sjælland.

Turen - med flyrejse på business class til knap 18.000 kroner per billet - kostede i alt 218.000 kroner.

Og Rene Clausen kæmpede angiveligt sammen med Peter Trans, Ateas administrerende direktør, for at finde en eller anden form for fagligt indhold, som kunne forsvare, at Rene Clausen og Michael Mølkjær Jensen accepterede turen.

Uden et fagligt indhold ville det være et klokkeklart brud på loven for dem at acceptere en invitation fra deres leverandør, og de var derfor ivrige at finde en eller anden form for it-relateret aktivitetet på turen, som kunne forsvare, at de tog med.

Besøg blev aflyst

Det var oprindeligt planen, at de skulle besøge et supersygehus med Samsung-udstyr, men dette besøg blev aflyst, og desperationen begyndte at melde sig. 

Inden afrejsen har Rene Clausen ellers skrevet til Atea, at det er nødvendigt, at de finder et eller andet at se.

"Vi er nød[t] til at finde et eller andet vi skal se i Dubai, som er officielt, men kan vi ikke lave et eller andet? Rikke [Clausen, direktionssekretær i Atea, red] har booket nogle helt fantastiske spisesteder, så der ville være en katastrofe," skriver Rene Clausen.

Han spørger ligeledes i en mail til Rikke Dinesen om, hvor mange af de pågældende events og begivenheder i Dubai, der er 'fusk,' og hvor mange, der er rigtige.

Atea-chef Peter Trans svarer, at han taler med Apple, Microsoft, Cisco og HP, "så mon ikke det lykkes med noget interessant"

Men det gør det ikke.

Rene Clausen spørger således i en mail sendt til Atea med overskriften “I giver mig nervesammenbrud’ op mod afrejsen, om der er nyt hvad angår mulige faglige arrangementer.

Det sker efter, at han selv uden held har forsøgt at finde et relevant arrangement få dage før afrejse.

Han spørger blandt andet Atea, om ikke selskabet kan ‘finde noget’ på besøget på sygehuset, som ellers er blevet aflyst. Det kan Atea tilsyneladende godt.

For flere dage efter, at besøget er blevet aflyst, sender Rene Clausen et referat af det fiktive sygehusbesøg til Michael Mølkær Jensen. Det indeholder blandt andet foto, som Atea har fremskaffet.

"Jeg skal nok lave et referat for det her fra Samsung... Det er det her, vi har set...." skriver han.

Referatet fra besøget på supersygehuset i Dubai, som altså ikke fandt sted, skriver han ifølge en mail 21. november - altså inden parterne overhovedet er taget afsted.

Det indeholder flere foto fra sygehuset, som Rene Clausen har modtaget fra Atea, ligesom der står, at der er blevet afholdt møde med Samsung, HP og Cisco samt afviklet besøg på Samsung Medical Center.

"Vi må lige tjekke, om det rent faktisk ser sådan ud......." skriver Rene Clausen.

Efter de fire deltagere er ankommet til Dubai, lykkes det omsider at aftale et møde med en Cisco-ansat i Dubai. På dagsordenen står drøftelse af muligheder i forbindelse med et supersygehus.

Rene Clausen forsøgte også at stable et Gartner-besøg på benene, men dette lykkedes ikke. 

Computerworld er til stede i Retten i Glostrup, hvorfra vi live-blogger hele dagen. Over middag skal Rene Clausen og Michael Mølkjær Jensen afhøres om det forfalskede møde-referat.

Følg vores live-blog her: Live fra Retten i Glostrup: Seks overnatninger for fire tiltate i Dubai for 80.000 kroner.

Læs også:

Vingaver, iPads og rejser: Hvor går grænsen for gaver i det private erhvervsliv?

Atea-sagen: Atea brændte mere end en million kroner fra Region Sjælland af på rejser og luksusmiddage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere