Artikel top billede

Region Sjælland-topfolk forfalskede vigtigt referat: Skulle dække over luksustur til Dubai

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, kæmpede angiveligt sammen med Atea uden held for at finde et eller andet arrangement i Dubai, som kunne forsvare, at han sagde ja til den dyre, Atea-betalte tur.

Tidligere it-driftschef i Region Sjælland, Rene Clausen, kæmpede angiveligt sammen med Atea for at finde et grundlag at fremvise for at deltage på en dyr november-rejse til Dubai i 2012, som Atea havde inviteret ham og den daværende konstituerede it-direktør i Region Sjælland, Michael Mølkær Jensen, på.

Det fremgik af mandag formiddags retsmøde i Retten i Glostrup i den store Atea-bestikkelsessag, som i disse uger løber af stablen.

På anklage-bænken sidder syv tidligere topfolk fra den danske it-branche, nemlig fire tidligere Atea-topfolk samt tre tidligere it-chefer fra Region Sjælland.

Turen - med flyrejse på business class til knap 18.000 kroner per billet - kostede i alt 218.000 kroner.

Og Rene Clausen kæmpede angiveligt sammen med Peter Trans, Ateas administrerende direktør, for at finde en eller anden form for fagligt indhold, som kunne forsvare, at Rene Clausen og Michael Mølkjær Jensen accepterede turen.

Uden et fagligt indhold ville det være et klokkeklart brud på loven for dem at acceptere en invitation fra deres leverandør, og de var derfor ivrige at finde en eller anden form for it-relateret aktivitetet på turen, som kunne forsvare, at de tog med.

Besøg blev aflyst

Det var oprindeligt planen, at de skulle besøge et supersygehus med Samsung-udstyr, men dette besøg blev aflyst, og desperationen begyndte at melde sig. 

Inden afrejsen har Rene Clausen ellers skrevet til Atea, at det er nødvendigt, at de finder et eller andet at se.

"Vi er nød[t] til at finde et eller andet vi skal se i Dubai, som er officielt, men kan vi ikke lave et eller andet? Rikke [Clausen, direktionssekretær i Atea, red] har booket nogle helt fantastiske spisesteder, så der ville være en katastrofe," skriver Rene Clausen.

Han spørger ligeledes i en mail til Rikke Dinesen om, hvor mange af de pågældende events og begivenheder i Dubai, der er 'fusk,' og hvor mange, der er rigtige.

Atea-chef Peter Trans svarer, at han taler med Apple, Microsoft, Cisco og HP, "så mon ikke det lykkes med noget interessant"

Men det gør det ikke.

Rene Clausen spørger således i en mail sendt til Atea med overskriften “I giver mig nervesammenbrud’ op mod afrejsen, om der er nyt hvad angår mulige faglige arrangementer.

Det sker efter, at han selv uden held har forsøgt at finde et relevant arrangement få dage før afrejse.

Han spørger blandt andet Atea, om ikke selskabet kan ‘finde noget’ på besøget på sygehuset, som ellers er blevet aflyst. Det kan Atea tilsyneladende godt.

For flere dage efter, at besøget er blevet aflyst, sender Rene Clausen et referat af det fiktive sygehusbesøg til Michael Mølkær Jensen. Det indeholder blandt andet foto, som Atea har fremskaffet.

"Jeg skal nok lave et referat for det her fra Samsung... Det er det her, vi har set...." skriver han.

Referatet fra besøget på supersygehuset i Dubai, som altså ikke fandt sted, skriver han ifølge en mail 21. november - altså inden parterne overhovedet er taget afsted.

Det indeholder flere foto fra sygehuset, som Rene Clausen har modtaget fra Atea, ligesom der står, at der er blevet afholdt møde med Samsung, HP og Cisco samt afviklet besøg på Samsung Medical Center.

"Vi må lige tjekke, om det rent faktisk ser sådan ud......." skriver Rene Clausen.

Efter de fire deltagere er ankommet til Dubai, lykkes det omsider at aftale et møde med en Cisco-ansat i Dubai. På dagsordenen står drøftelse af muligheder i forbindelse med et supersygehus.

Rene Clausen forsøgte også at stable et Gartner-besøg på benene, men dette lykkedes ikke. 

Computerworld er til stede i Retten i Glostrup, hvorfra vi live-blogger hele dagen. Over middag skal Rene Clausen og Michael Mølkjær Jensen afhøres om det forfalskede møde-referat.

Følg vores live-blog her: Live fra Retten i Glostrup: Seks overnatninger for fire tiltate i Dubai for 80.000 kroner.

Læs også:

Vingaver, iPads og rejser: Hvor går grænsen for gaver i det private erhvervsliv?

Atea-sagen: Atea brændte mere end en million kroner fra Region Sjælland af på rejser og luksusmiddage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.