Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne

Trods lovning om tidsbesparelse på grund af sundhedsplatformen ansætter Region Hovedstaden nu igen lægesekretærer for at få lægerne væk fra computerne.

Region Hovedstaden har afsat 22 millioner kroner til at genansætte og hyre lægesekretærer, der skal indrapportere den del af det registreringsarbejde, der tager lægernes tid.

Det skriver Version 2, der har fulgt problemerne med sundhedsplatformen.

Der blev ellers sparet hver sjette lægesekretær væk på regionens hospitaler i forbindelse med indslusningen af Sundhedsplatformen.

Målet var, at lægerne nu selv skulle indtaste informationer i patienternes journaler via Sundhedsplatformen.

Region Hovedstaden er dog kommet frem til, at det ikke har haft den ønskede effekt. Kritikken har lydt, at læger nu bruger mere tid foran computerne end på patienterne.

Læs også: Kritik af sundhedsplatformen: "Jeg kender til flere situationer, hvor læger og sygeplejersker græder af frustration"

Derfor har regionen afsat 42 millioner til at øge produktionen i regionen, hvoraf 22 millioner skal bruges på at genansætte lægesekretærer.

“Som politikere er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, at syge og tilskadekomne borgere skal bekymre sig, om hvorvidt de kan få hurtig udredning og behandling,” udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en meddelelse ifølge Version 2.

Ifølge Version 2 er antallet af behandlinger på regionens hospitaler faldet med syv procent fra 2015 til 2017. Det kan koste regionen op imod 430 millioner kroner i tilbagebetaling til meraktivitetspuljen.

Læs også:

Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset

Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere