Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne

Trods lovning om tidsbesparelse på grund af sundhedsplatformen ansætter Region Hovedstaden nu igen lægesekretærer for at få lægerne væk fra computerne.

Region Hovedstaden har afsat 22 millioner kroner til at genansætte og hyre lægesekretærer, der skal indrapportere den del af det registreringsarbejde, der tager lægernes tid.

Det skriver Version 2, der har fulgt problemerne med sundhedsplatformen.

Der blev ellers sparet hver sjette lægesekretær væk på regionens hospitaler i forbindelse med indslusningen af Sundhedsplatformen.

Målet var, at lægerne nu selv skulle indtaste informationer i patienternes journaler via Sundhedsplatformen.

Region Hovedstaden er dog kommet frem til, at det ikke har haft den ønskede effekt. Kritikken har lydt, at læger nu bruger mere tid foran computerne end på patienterne.

Læs også: Kritik af sundhedsplatformen: "Jeg kender til flere situationer, hvor læger og sygeplejersker græder af frustration"

Derfor har regionen afsat 42 millioner til at øge produktionen i regionen, hvoraf 22 millioner skal bruges på at genansætte lægesekretærer.

“Som politikere er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, at syge og tilskadekomne borgere skal bekymre sig, om hvorvidt de kan få hurtig udredning og behandling,” udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en meddelelse ifølge Version 2.

Ifølge Version 2 er antallet af behandlinger på regionens hospitaler faldet med syv procent fra 2015 til 2017. Det kan koste regionen op imod 430 millioner kroner i tilbagebetaling til meraktivitetspuljen.

Læs også:

Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset

Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere