Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Region Hovedstaden (gen)ansætter lægesekretærer efter Sundhedsplatformen: Lægerne bruger for meget tid ved computerne

Trods lovning om tidsbesparelse på grund af sundhedsplatformen ansætter Region Hovedstaden nu igen lægesekretærer for at få lægerne væk fra computerne.

Region Hovedstaden har afsat 22 millioner kroner til at genansætte og hyre lægesekretærer, der skal indrapportere den del af det registreringsarbejde, der tager lægernes tid.

Det skriver Version 2, der har fulgt problemerne med sundhedsplatformen.

Der blev ellers sparet hver sjette lægesekretær væk på regionens hospitaler i forbindelse med indslusningen af Sundhedsplatformen.

Målet var, at lægerne nu selv skulle indtaste informationer i patienternes journaler via Sundhedsplatformen.

Region Hovedstaden er dog kommet frem til, at det ikke har haft den ønskede effekt. Kritikken har lydt, at læger nu bruger mere tid foran computerne end på patienterne.

Læs også: Kritik af sundhedsplatformen: "Jeg kender til flere situationer, hvor læger og sygeplejersker græder af frustration"

Derfor har regionen afsat 42 millioner til at øge produktionen i regionen, hvoraf 22 millioner skal bruges på at genansætte lægesekretærer.

“Som politikere er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, at syge og tilskadekomne borgere skal bekymre sig, om hvorvidt de kan få hurtig udredning og behandling,” udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en meddelelse ifølge Version 2.

Ifølge Version 2 er antallet af behandlinger på regionens hospitaler faldet med syv procent fra 2015 til 2017. Det kan koste regionen op imod 430 millioner kroner i tilbagebetaling til meraktivitetspuljen.

Læs også:

Hovedstads-hospital: Problemer med Sundhedsplatformen langt større end ventet: Ventelister er vokset

Professor undrer sig: Dumpede Region Syddanmark hele Sundhedsplatformen på grund af en bestemt formulering i en besvarelse?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa