Nu går det stærkt: De gammeldags lokale datacentre er på vej til at uddø

Et moderne datacenter skal være bygget til cloud, machine learning og kunstig intelligens - ellers har det ikke længere nogen fremtid.

På sin vis har det virket uundgåeligt i flere år: At det markante ryk mod cloud computing på sigt vil føre til, at de lokale datacentre bliver overflødiggjort.

Det er dog it-giganternes nye satsning på machine learning og kunstig intelligens i datacentret, der ser ud til at kunne gøre det slemme ved datacentre 'on-premises'.

Man vil nemlig være nødt til, at sikre, at de lokale datacentre også understøtter machine learning og kunstig intelligens - både fordi det gør det lettere og mere effektivt at drive datacentret, men også fordi det er en central del af moderne virksomhedssoftware.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Networkworld med henvisning til udtalelser fra analysefirmaet Gartner.

Gartners research vice president Milind Govekar har under en tale i Las Vegas for infrastruktur-folk forklaret, at 30 procent af de datacentre, der i 2020 ikke anvender kunstig intelligens og machine learning på en effektiv måde, ikke længere vil kunne drives fornuftigt og på en økonomisk bæredygtig måde.

Læs også: Vi patcher sårbar software på livet løs – og udfordringerne bliver kun større: Det er nødvendigt at gentænke sikkerheds-arbejdet

Sådan skal fremtidens datacentre fungere - også de lokale
Datacentrene vil - cloud eller on-premises - ifølge Gartner-analytikeren, være nødt til at bygge på en programmerbar infrastruktur, hvor man gør brug af de værktøjer og metoder, der også anvendes inden for softwareudvikling. Det skal blandt andet sikre, at man kan satse på automatisering, anvendelsen af API’er og agilitet.

“Kunstig intelligens og machine learning sikrer, at man kan behandle store datamængder, træffe beslutninger hurtigere, have en højere effektivitet, og at man intelligent kan reagere på data helt automatisk,“ lyder det hos Networkworld.

Milind Govekar fra Gartner forklarer samtidig, at mindst en tredjedel af de største softwareleverandører allerede i 2019 vil have skiftet fra, at deres produkter er 'cloud-first' til, at de er 'cloud-only'. 

Det vil i sagens natur også være med til at udfordre konceptet med lokale datacentre. De vil for så vidt kunne kunne anvendes i fremtiden også, men det forudsætter så, at de er bygget op omkring en cloud-arkitektur.

Læs også:

Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

”Jeg behøver ikke at bekymre mig om at monitorere interfacet og holde øje med, om det nu kører, som det skal, eller om disken er ved at være fuld”

Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOpsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Business intelligence: Selvbetjening og automatisering styrker din BI-løsning

En ny generation af løsninger inden for business intelligence og analytics skaber helt nye muligheder for, at man kan anvende analyserne mere aktivt i dagligdagen til at styrke forretningen.

21. august 2018 | Læs mere


Content management: Optimér din digitale tilstedeværelse på tværs af platforme

Et velfungerende CMS-system er fundamentet under enhver organisations digitale tilstedeværelse. Med det rigtige CMS kan du øge effektiviteten, få bedre kontakt til dine kunder og medarbejdere og optimere mange processer. På dette formiddagsseminar får du præsenteret nogle af de bedste CMS-løsninger i markedet lige nu.

22. august 2018 | Læs mere


Infrastruktur – on premise, outsourcing eller cloud?

Det er vigtigere end nogensinde at have et stabilt, effektivt og sikkert it-driftsmiljø. Hør om de nyeste teknologier og løsninger. Hør også om de nyeste cloudløsninger der muliggør Infrastruktur as a Service (IaaS), samt mulighederne for outsourcing. På det gratis formiddagsseminar bliver du klædt på til at træffe de afgørende beslutninger om fremtidens infrastruktur i din virksomhed.

23. august 2018 | Læs mere


Premium
Sådan vil Udbetaling Danmark løse problemerne med nyt boligstøttesystem fra Netcompany: Se planen her
Interview: Når Udbetaling Danmark blåstempler lanceringen af det nye boligssystem skyldes det, at der spares mere end 20 millioner kroner hver måned i forhold til det gamle system. Selskabet erkender dog, at it-systemet har en række udfordringer. Læs her, hvordan de skal løses.
Computerworld
Ny-opdaget malware blokerer programmer som forsøger at slette den: Særligt windows 10 er ramt
En ny type malware er blevet opfanget, der både overvåger din computer og generer falske reklameindtægter til bagmændende. Og så har den en forkærlighed for Windows 10.
CIO
Henrik Jeberg om at arbejde i Silicon Valley: "Er du dygtig nok får du tilbud der får en til at falde ned af stolen."
Henrik Jeberg bor i San Francisco og er direktør i Hampleton Partners, der rådgiver om opkøb med særligt fokus på teknologi. Hør ham fortælle om forskellen på Danmark og Silicon Valley - og om nogle af de vilde forhold der hersker i verdens ubestridte tech-hovedstad.
Job & Karriere
KMD opsagde tryghedsaftaler med medarbejderne få måneder før 300 medarbejdere blev outsourcet til IBM
KMD har i løbet af foråret opsagt to såkaldte tryghedsaftaler med en del af selskabets medarbejdere. Når aftalerne stopper ved udgangen af 2018, er de pågældende medarbejdere ikke længere berettiget til særlig godtgørelse. Det kan få konsekvenser, hvis IBM som forventet skærer i antallet af de 300 KMD-medarbejdere, som selskabet overtager.
White paper
Sådan indfrier du virksomhedens digitale potentiale - og her giver det mest værdi at starte
Digitalisering er det altafgørende omdrejningspunkt for mange virksomheder. Men hvor tager man fat, så det giver mest værdi? EG har identificeret fem helt centrale områder, hvor der typisk er et perfekt match mellem virksomhedens behov og de teknologiske muligheder. Læs dette whitepaper og få indblik i, hvordan vidt forskellige virksomheder har grebet det an. 14 sider på dansk.