Nu går det stærkt: De gammeldags lokale datacentre er på vej til at uddø

Et moderne datacenter skal være bygget til cloud, machine learning og kunstig intelligens - ellers har det ikke længere nogen fremtid.

På sin vis har det virket uundgåeligt i flere år: At det markante ryk mod cloud computing på sigt vil føre til, at de lokale datacentre bliver overflødiggjort.

Det er dog it-giganternes nye satsning på machine learning og kunstig intelligens i datacentret, der ser ud til at kunne gøre det slemme ved datacentre 'on-premises'.

Man vil nemlig være nødt til, at sikre, at de lokale datacentre også understøtter machine learning og kunstig intelligens - både fordi det gør det lettere og mere effektivt at drive datacentret, men også fordi det er en central del af moderne virksomhedssoftware.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Networkworld med henvisning til udtalelser fra analysefirmaet Gartner.

Gartners research vice president Milind Govekar har under en tale i Las Vegas for infrastruktur-folk forklaret, at 30 procent af de datacentre, der i 2020 ikke anvender kunstig intelligens og machine learning på en effektiv måde, ikke længere vil kunne drives fornuftigt og på en økonomisk bæredygtig måde.

Læs også: Vi patcher sårbar software på livet løs – og udfordringerne bliver kun større: Det er nødvendigt at gentænke sikkerheds-arbejdet

Sådan skal fremtidens datacentre fungere - også de lokale
Datacentrene vil - cloud eller on-premises - ifølge Gartner-analytikeren, være nødt til at bygge på en programmerbar infrastruktur, hvor man gør brug af de værktøjer og metoder, der også anvendes inden for softwareudvikling. Det skal blandt andet sikre, at man kan satse på automatisering, anvendelsen af API’er og agilitet.

“Kunstig intelligens og machine learning sikrer, at man kan behandle store datamængder, træffe beslutninger hurtigere, have en højere effektivitet, og at man intelligent kan reagere på data helt automatisk,“ lyder det hos Networkworld.

Milind Govekar fra Gartner forklarer samtidig, at mindst en tredjedel af de største softwareleverandører allerede i 2019 vil have skiftet fra, at deres produkter er 'cloud-first' til, at de er 'cloud-only'. 

Det vil i sagens natur også være med til at udfordre konceptet med lokale datacentre. De vil for så vidt kunne kunne anvendes i fremtiden også, men det forudsætter så, at de er bygget op omkring en cloud-arkitektur.

Læs også:

Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

”Jeg behøver ikke at bekymre mig om at monitorere interfacet og holde øje med, om det nu kører, som det skal, eller om disken er ved at være fuld”

Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOpsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Sådan kan moderne virksomheder bruge BI og Excel til bedre forecasting og styrket bundlinje

På dette event får du en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence) uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

07. november 2018 | Læs mere


Premium
Simcorps kerneprodukt skal transformeres til cloud as a service på fire år: "Vi skifter motorerne ud, mens vi flyver"
Oracle Open World, San Francisco: Simcorps kernesystem Simcorp Dimension skal transformeres til et cloudbaseret as a service concept på fire år, men selskabet har endnu ikke valgt en cloud-leverandør. Se selskabets muligheder her.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.