Nu går det stærkt: De gammeldags lokale datacentre er på vej til at uddø

Et moderne datacenter skal være bygget til cloud, machine learning og kunstig intelligens - ellers har det ikke længere nogen fremtid.

På sin vis har det virket uundgåeligt i flere år: At det markante ryk mod cloud computing på sigt vil føre til, at de lokale datacentre bliver overflødiggjort.

Det er dog it-giganternes nye satsning på machine learning og kunstig intelligens i datacentret, der ser ud til at kunne gøre det slemme ved datacentre 'on-premises'.

Man vil nemlig være nødt til, at sikre, at de lokale datacentre også understøtter machine learning og kunstig intelligens - både fordi det gør det lettere og mere effektivt at drive datacentret, men også fordi det er en central del af moderne virksomhedssoftware.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Networkworld med henvisning til udtalelser fra analysefirmaet Gartner.

Gartners research vice president Milind Govekar har under en tale i Las Vegas for infrastruktur-folk forklaret, at 30 procent af de datacentre, der i 2020 ikke anvender kunstig intelligens og machine learning på en effektiv måde, ikke længere vil kunne drives fornuftigt og på en økonomisk bæredygtig måde.

Læs også: Vi patcher sårbar software på livet løs – og udfordringerne bliver kun større: Det er nødvendigt at gentænke sikkerheds-arbejdet

Sådan skal fremtidens datacentre fungere - også de lokale
Datacentrene vil - cloud eller on-premises - ifølge Gartner-analytikeren, være nødt til at bygge på en programmerbar infrastruktur, hvor man gør brug af de værktøjer og metoder, der også anvendes inden for softwareudvikling. Det skal blandt andet sikre, at man kan satse på automatisering, anvendelsen af API’er og agilitet.

“Kunstig intelligens og machine learning sikrer, at man kan behandle store datamængder, træffe beslutninger hurtigere, have en højere effektivitet, og at man intelligent kan reagere på data helt automatisk,“ lyder det hos Networkworld.

Milind Govekar fra Gartner forklarer samtidig, at mindst en tredjedel af de største softwareleverandører allerede i 2019 vil have skiftet fra, at deres produkter er 'cloud-first' til, at de er 'cloud-only'. 

Det vil i sagens natur også være med til at udfordre konceptet med lokale datacentre. De vil for så vidt kunne kunne anvendes i fremtiden også, men det forudsætter så, at de er bygget op omkring en cloud-arkitektur.

Læs også:

Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

”Jeg behøver ikke at bekymre mig om at monitorere interfacet og holde øje med, om det nu kører, som det skal, eller om disken er ved at være fuld”

Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOpsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.