Nu går det stærkt: De gammeldags lokale datacentre er på vej til at uddø

Et moderne datacenter skal være bygget til cloud, machine learning og kunstig intelligens - ellers har det ikke længere nogen fremtid.

På sin vis har det virket uundgåeligt i flere år: At det markante ryk mod cloud computing på sigt vil føre til, at de lokale datacentre bliver overflødiggjort.

Det er dog it-giganternes nye satsning på machine learning og kunstig intelligens i datacentret, der ser ud til at kunne gøre det slemme ved datacentre 'on-premises'.

Man vil nemlig være nødt til, at sikre, at de lokale datacentre også understøtter machine learning og kunstig intelligens - både fordi det gør det lettere og mere effektivt at drive datacentret, men også fordi det er en central del af moderne virksomhedssoftware.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Networkworld med henvisning til udtalelser fra analysefirmaet Gartner.

Gartners research vice president Milind Govekar har under en tale i Las Vegas for infrastruktur-folk forklaret, at 30 procent af de datacentre, der i 2020 ikke anvender kunstig intelligens og machine learning på en effektiv måde, ikke længere vil kunne drives fornuftigt og på en økonomisk bæredygtig måde.

Læs også: Vi patcher sårbar software på livet løs – og udfordringerne bliver kun større: Det er nødvendigt at gentænke sikkerheds-arbejdet

Sådan skal fremtidens datacentre fungere - også de lokale
Datacentrene vil - cloud eller on-premises - ifølge Gartner-analytikeren, være nødt til at bygge på en programmerbar infrastruktur, hvor man gør brug af de værktøjer og metoder, der også anvendes inden for softwareudvikling. Det skal blandt andet sikre, at man kan satse på automatisering, anvendelsen af API’er og agilitet.

“Kunstig intelligens og machine learning sikrer, at man kan behandle store datamængder, træffe beslutninger hurtigere, have en højere effektivitet, og at man intelligent kan reagere på data helt automatisk,“ lyder det hos Networkworld.

Milind Govekar fra Gartner forklarer samtidig, at mindst en tredjedel af de største softwareleverandører allerede i 2019 vil have skiftet fra, at deres produkter er 'cloud-first' til, at de er 'cloud-only'. 

Det vil i sagens natur også være med til at udfordre konceptet med lokale datacentre. De vil for så vidt kunne kunne anvendes i fremtiden også, men det forudsætter så, at de er bygget op omkring en cloud-arkitektur.

Læs også:

Forstå hvorfor 'serverless' er det næste store i it-industrien: Alle it-giganterne og udviklerne taler om det

”Jeg behøver ikke at bekymre mig om at monitorere interfacet og holde øje med, om det nu kører, som det skal, eller om disken er ved at være fuld”

Derfor taler alle it-folk pludselig om DevOps - og derfor kan du brænde nallerne på netop DevOpsYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Fire gange større end næststørste leverandør: Offentlige indkøbere bør følge Ateas dominerende markedsposition tæt
Atea er fire gange større end den næststørste hardware-leverandør til det offentlige. Situationen skal følges skarpt af offentlige indkøbsorganisationer, så det ikke ender med dårlig konkurrence, lyder opråbet.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.