Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Stort VR-firma etablerer sig i Viborg / Forlag og bibliotekerne indgår aftale om e-bøger / Kalundborg Kommune ændrer it-setup efter alvorlig fejl / Medlemsrekord i ITB

Stort VR-firma etablerer sig i Viborg. Forlag og bibliotekerne indgår aftale om e-bøger. Kalundborg Kommune ændrer it-setup efter alvorlig fejl. IT-Branchen sætter medlemsrekord - runder 600 medlemmer. Kinesisk Uber-rival buldrer frem. Toneangivende investeringsbank overvejer at investere i kryptovaluta. Vil du være med til at skrive Computerworld - eller kender du en, der vil? Det var den sidste morgen-briefing i år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Stort VR-firma etablerer sig i Viborg

Det amerikanske virtual reality-selskab EON Reality åbner udviklingscenter i Viborg.

Selskabet har allerede 22 udviklingscentre verden over. Det er planen, at der skal ansættes 10 medarbejdere i den danske afdeling, som skal udvikle nye løsninger.

I samme ombæring etablerer Via University College i Viborg en såkaldt uddannelsesstation, hvor de studerende kan arbejde med netop virtual reality og augmented reality sammen med ‘nogle af de dygtigste folk i verden,’ som det lyder fra Viborg.

Her betegner man også EON Reality som ‘verdens førende’ inden for sit felt. Der findes i dag allerede omkring 40 animations-virksomheder i Viborg.

Du kan læse hele meddelelsen fra Via University College Viborg her.

Forlag og bibliotekerne indgår aftale om e-bøger

Der bliver flere e-bøger tilgængelige på de danske biblioteker. De har nemlig indgået en aftale med forlagene Gyldendal, Rosinante. Alvilda og Modtryk, som nu stiller deres bøger til rådighed i digitalt format for bibliotekernes internet-bibliotek, eReolen.

Der er allerede tilknyttet 600 især mindre forlag til eReolen, men de batter for alvor med disse tre store forlag, hvis udgivelser i nogle år ikke har været tilgængelige til udlån i digital form. 

For et par år siden trak en række af de store forlag sig ud ad eReolen, da de ikke kunne få opfyldt nogle ønskede betingelser for udlån. Det gjaldt dengang Politikens Forlag, Gad, Modtryk, Alvilda og Peoples Press, som i alt tog små 5.000 bogtitler med sig ud.

Kalundborg Kommune ændrer it-setup efter alvorlig fejl

Kalundborg Kommune vil ændre sit it-setup efter kommunen fornylig blev ramt af en alvorlig læk, skriver Børsen.

“Vi skal have fundet en anden løsning til, hvordan vi i fremtiden udveksler data med eksterne leverandører,” siger kommunaldirektør Jan Lysgaard Thomsen til avisen.

Du kan læse mere om bristen her: Datalækage i Kalundborg: Stærkt følsomme borgerdata om misbrug og psykisk sygdom blev lækket.

IT-Branchen sætter medlemsrekord - runder 600 medlemmer

Brancheorganisationen IT-Branchen er vokset kraftigt i det seneste år, lyder det i formand Kim Nielsens nytårsstatus, som du kan læse her.

Ifølge ITB har organisationen i det seneste år fået 200 nye medlemsvirksomheder. Med dem har ITB nu 600 medlems-virksomheder, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det svarer til en øgning af medlemstallet på hele 50 procent på blot et år.

IT-Branchen har offentliggjort en liste med de nye medlemsvirksomheder. Den finder du her..

Kinesisk Uber-rival buldrer frem

Selv om der mange steder er ballade om Uber, har investorer og markederne for alvor kig på samkørselstjenesterne, som de har store forventninger til.

Det understreges af, at den kinesiske samkørsels-tjeneste Didi, der minder meget om Uber, lige har fået en kapitaltilførsel på fire milliarder dollar - 25 milliarder kroner - fra nogle af de helst store japanske investerings-banker.

Med investeringen får Didi ifølge Wall Street Journal en værdi i omegnen af 352 milliarder kroner. Uber regnes for tiden for at have en markedsværdi på omkring 440 milliarder kroner.

Didi - der har flere hundrede millioner aktive brugere - vil blandt andet bruge pengene på at udvikle og forfine brugerdata til udvikling af selvkørende køretøjer.

Toneangivende investeringsbank overvejer at investere i kryptovaluta

Den store investeringsbank Goldman Sachs er ved at forberede åbningen af en afdeling, der skal handle med kryptovaluta, skriver Bloomberg.

Ganske vist bekræfter Goldman Sachs ingenting overfor avisen, som ikke desto mindre er sikker i sin sag. 

Dog vil banken godt sige, at den ‘undersøger,’ hvordan den bedst kan servicere de kunder, der er interesseret i digitale valutaer.

Det er angiveligt planen, at investeringsbanken vil åbne den pågældende afdeling til sommer.

Der er for tiden ingen af de store banker i Wall Street, der handler med kryptovaluta.

Vil du være med til at skrive Computerworld - eller kender du en, der vil?

Computerworld-redaktionen søger ny skribent til en (synes vi selv) mega-spændende stilling, som indeholder alt det, som en rigtig god stilling bør indeholde.

Vi vil nemlig gerne gøre mere ud af at dækningen af særlige problemstillinger i it-afdelingerne ud fra en konstruktiv vinkel - altså med fokus på at lære af andre.

“Computerworld søger en skarp analytisk skribent til at dække den del af digitaliseringen hvor udvælgelse, indkøb og anvendelse af it og ny teknologi er et centralt konkurrenceparameter for virksomhederne,” som vi skriver i det officielle jobopslag.

Kender du nogen, der kunne være interesseret? Eller kunne det være noget for dig? Så tøv endelig ikke med at gå videre med sagen. 

Du finder hele jobopslaget her: Analytisk skribent til Computerworld.

Det var den sidste morgen-briefing i år

Computerworld-redaktionen holder lukket mellem jul og nytår, og denne morgen-briefing er derfor den sidste i 2017. 

I den kommende uge vil vi reflektere (og restituere) efter et spændende, indholdsrigt og berigende år med mange spændende it-begivenheder og mange spændende samtaler med spændende it-folk. Det har været en fest.

Vi håber, at du også har fået noget ud af at følge med.

Morgen-briefing er tilbage tirsdag 2. januar. Samme tid. Samme sted. 

Nu ønsker vi alt godt og krydser fingre for salig julefred på jord og vorherres velbehag. På gensyn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere