Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Skat trækker Microsoft Danmark i retten i stor sag om transfer pricing for flere hundrede millioner kroner

Skat og Microsoft mødes torsdag i Østre Landsret i en sag om transfer pricing. Skat mener, at Microsofts danske beskatningsgrundlag skal hæves med 307 millioner kroner.

Skat og Microsoft mødes torsdag klokken 09:30 i Østre Landsret i en batalje om transfer pricing.

Skat mener ifølge Ritzau at Microsoft har betalt for lidt i skat i perioden fra 2004 til 2007, hvor Skat kræver, at Microsofts skattepligtige indkomst hæves med i alt godt 307 millioner kroner.

Sagens kerne er den måde, hvorpå Microsoft Danmark afregner med selskabets europæiske hovedkvarter i Irland.

Ifølge Ritzau, der har kigget i sagens dokumenter, mener Skatteministeriet, at Microsoft Danmarks aftale med det europæiske hovedkvarter i Irland er så uklar, at myndighederne ikke er i stand til at vurdere, om priser og vilkår er ‘fastsat i overensstemmelse med armslængdeprincippet,’ som det hedder.

'Armslængdeprincippet' handler om, at de priser, som de to Microsoft-selskaber handler med hinanden for, skal være på samme niveau, som hvis der blev handlet med en ekstern part. 

Ifølge Ritzau vil Microsoft frifindes i sagen.

En lang række af de amerikanske it-selskaber har europæisk hovedkvarter i Irland, der i årevis har lokket med meget lav selskabsskat.

Selskaberne tæller blandt andre Oracle,Google, Microsoft, Dell, Dropbox, eBay, Facebook, LinkedIn, Paypal, Twitter, Uber og Airbnb.

Oracle i Danmark er for tiden indblandet i en lignende sag med Skat.

Selskabet hensatte i november 142 millioner kroner i sagen, men har forlængst bedyret, at selskabet er uenigt i Skats krav.

Det kan du læse mere om her: Oracle i dansk skattesag: Tvunget til at hensætte 142 millioner kroner - “bestrider kraftigt” Skats krav.

Også CA Software er indblandet i en skattesag herhjemme om royalties til det amerikanske hovedkvarter.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe skattesmæk til CA Software i Ballerup: Skat forlanger mere end en kvart milliard kroner.

Der tages hul på Skats krav i Østre Landsret samtidig med, at Skat har offentliggjort de store selskabers skattebetalinger i Danmark for 2016.

Dem kan du læse mere om her: Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Flere kæmpe-selskaber betaler nul kroner i selskabsskat i Danmark.
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Backend Developer

Pharma Nord

PHP-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere