Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Test af B&O Play E8: Bluetooth-problemer hæmmer ellers fremragende fuldt trådløst headset

B&O Plays E8 er et fuldt trådløst headset uden nogen former for kabler. Og imens det er et af de bedst spillende af slagsen, så er det ikke uden fejl.

Det helt store inden for høretelefoner og headsets er i øjeblikket de “fuldt” trådløse headset.

Headsets der består af to små enheder trådløst forbundet både til hinanden og til eksempelvis din smartphone.

Det bedste og mest kendte eksempel er Apples AirPods, men også Jabra, Sony, Samsung og Bose har “fuldt” trådløse headsets på markedet.

Og selvfølgelig har danske B&O Play også et sæt fuldt trådløse høretelefoner.

Navnet er E8, men kan man virkelig videreføre det danske design, når selve produktet er bittesmåt?

Bittesmå

E8-headsettet minder ikke om tidligere B&O Play-produkter såsom H8, der også var et trådløst in ear-headset. Væk er skærende skarpe metalkanter og frem er plast i bløde former.

Det gør intet. E8 er langt mere behageligt at have i ørene, men det er også et meget enkelt headset, hvor der ikke er mange muligheder for “dansk design,” som du ellers ser på B&O Plays fremragende H8i eller H9i.

Et relativt stort “B&O”-logo pryder touch-pladen på hvert øre, der er omkranset af en skinnende metalcirkel. Thats it.

De er enkle og flotte, og imens vi ikke har noget at sætte på hverken design eller pasform, så skiller de sig heller ikke synderligt ud fra resten. Men det er måske netop målet.

De er så små og usynlige, at du ikke ligner en nørd, ligesom du gør med Apples AirPods eller Boses Free Sport Sound.

Læder-etui

Omvendt er etuiet, der både oplader headsettet og fungerer som opbevaringsboks, flot designet. Modsat næsten alle andre etuier til fuldt trådløse headset, så virker E8’s boks ikke som en billig LEGO-boks.

Den er pakket ind i blødt læder og har en elastisk snor som detalje. Magneter holder låget lukket og de to headset-dele hopper også selv på plads i etuiet ved hjælp af stærke magneter.

Etuiet dufter endda godt.

Det er en bedre løsning end i Jabras Elite 65T, hvor man er ved at tabe headsettet ud af boksen, hver gang man åbner den.

I etuiet sidder der også et batteri, der oplader headsettet hver gang, du sætter det i.

Der er til knap fire timers musikafspilning i selve headsettet (vi ramte 3,5 timer under vores test), og der er yderligere to opladninger i etuiet, så du kan roligt efterlade opladeren hjemme, hvis du tager headsettet med i tasken.

Faktisk har vi under vores to ugers test endnu ikke haft brug for at oplade etuiet, bortset fra da vi tog den ud af pakken. Vi har testet headsettet ved almindelig pendler/løbeture.

Lyd i toppen

Når du skal lytte til musik i E8, tager du dem ud af etuiet og sætter dem i øret. Herefter holder du fingeren inde på den højre enhed, og der lyder et lille bip.

Sådan er det i hvert fald på de fleste enheder, men nogle gange er vi nødt til at gå ind i bluetooth-indstillingerne og selv forbinde til headsettet.

Det er lidt irriterende, ligesom vi også savner lækkerheden i Jabras Elite 65T, der selv tændes og forbinder til din telefon, inden du har nået at sætte dem fast i dine ører.

Når det så er sagt, så lyder de små høretelefoner fremragende. Der er en fin renhed og klang, taget den lille størrelse i betragtning. Vi synes ikke, at vi kan høre den store forskel på E8 og B&O’s kablede in ear-pendant.

Vi savner måske lidt mere understøttelse af forskellige kodeks såsom Qualcomms atpX og atpX HD til Android-telefoner, men benytter du dig af en iPhone, er det ligemeget.

Imens lyden er god, så oplever vi desværre lidt udfald fra tid til anden. Det er ikke vildt forstyrrende, men vi synes alligevel, at det sker oftere end ved eksempels Apples AirPods eller Jabras Elite 65T.

Let styring

Hvor B&O til gengæld rammer plet er ved styringen af musikken.

Tryk én gang på den højre enhed for at stoppe musikken.
Tryk to gange for at skifte til næste sang.

Hold fingeren inde på enheden for at skrue op for lydstyrken.

Tryk én gang på den venstre enhed for at lade lyd udefra gå igennem via mikrofoner (for at kunne føre en samtale).
Tryk to gange for at starte sangen forfra og igen efterfølgende for at spille den foregående sang.

Hold fingeren inde for at skrue ned for lydstyrken.

Musikken stopper også automatisk, når du tager den ene enhed ud af øret. Smart. 

Det fungerer så fremragende, at vi uden tvivl kalder det den bedste løsning på navigation set på et headset, bortset fra det lille joystick, der sidder på Marshalls høretelefoner. Vi er kæmpe fans.

Konklusion

B&O Play E8 rammer både helt rigtigt og ved siden af.

Designet er minimalistisk, men komfortabelt, etuiet flot og stilrent og batterilevetiden lang. Dertil kommer en god lydoplevelse og muligvis den bedste touch-navigation set på et headset, hvilket er imponerende, når enhederne er så små.

Men vi har bare oplevet for mange små-irriterende forbindelsesproblemer til, at vi kan rose headsettet helt op til skyerne.

Særligt når vi ikke har oplevet den slags på Jabras Elite 65T, der dog ikke har den samme lækkerhed eller samme flotte lyd.

Dertil kommer prisen: Du giver 2.199 kroner for B&O Play E8, hvilket er det dyreste “fuldt” trådløse headset på markedet.

Både Jabras Elite 65T og Apples AirPods koster 1.299 kroner - begge som måske lyder mindre godt, men som er bedre til at holde forbindelsen.


Loading ikon