Artikel top billede

Dansk sikkerhedsekspert: Alvorlige sårbarheder i AMD-processorer bekræftet i sikkerheds-miljøet - kan være super kritisk

Interview: Uafhængige og troværdige kilder i sikkerhedsbranchen bekræfter torsdag, at der er alvorlige problemer med sikkerheden i flere AMD-processorer, fortæller sikkerhedseksperten Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS

Premium Kun for abonnenter
Det lille israelske it-sikkerhedsfirma CTS-Labs med blot seks medarbejdere hævder, at det har opdaget 13 sårbarheder i nogle af chip-giganten AMD’s mest udbredte processorer. Det har skabt en del panik i sikkerhedsbranchen og formentlig også i en del virksomheder, som benytter hardware med AMD-stumper.

Fra flere sider er der rejst tvivl om CTS-Labs motiver, og nogle kalder det ligefrem et fupnummer.

Du kan læse om selve opdagelsen her: Sikkerhedsfolk finder alvorlig sårbarhed i AMD-processorer: Ryzen og Epyc ramt

Men sikkerhedseksperten Peter Kruse fra CSIS har torsdag formiddag helt dugfriske meldinger fra sit netværk af sikkkerhedseksperter, som fortæller, at der faktisk ér tale om alvorlige usikkerheder.

“To af kilderne har uafhængigt af hinanden set såkaldt proof of concept-kode, der tyder på, at der er sårbarheder i nogle af disse AMD-processorer. De har dog ikke set bevis på dem alle,” siger Peter Kruse.

For at proof of concept-koden kan afvikles - altså at man kan afvikle arbitrær kode, der skal kunne påvirke CPU’en - skal to forudsætninger være opfyldt.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Justitsministeren overdænges med kritikpunkter til kontroversielt udkast til nye logningsregler: "Der er al for meget overvågning af uskyldige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Max Schrems: Facebook forsøger med smart fidus at omgå GDPR i Europa

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Hackergruppen REvil er lukket ned: Men vi kan forvente at hackerne dukker op igen

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Har du et af disse job, behøver du ikke sende ansøgninger: "De fleste af kandidaterne forventer en løn på mellem 60.000 og 65.000 kroner"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Et år er gået siden Jack Mas skæbnesvangre kritik af myndighederne: Alibaba har oplevet det største værditab i verden