Artikel top billede

AMD bekræfter nye sårbarheder i udbredte processorer: Lover firmware-opdateringer i de kommende uger

Et israelsk sikkerhedsfirma offentliggjorde i sidste uge sårbarheder i nogle af de mest udbredte processorer fra AMD. Nu bekræfter AMD, at sårbarhederne er reelle og arbejder på en løsning.

Den er god nok. Det lille sikkerhedsfirma CTS offentliggjorde i sidste uge en række sårbarheder i nogle af de mest udbredte processorer fra chipgiganten AMD, og nu bekræfter AMD dem endelig.

“Sikkerhed og beskyttelse af brugerdata er højeste prioritet hos AMD, og vi har arbejdet på højtryk for at udvikle løsninger, hvor der er brug for dem,” skriver CTO Mark Papermaster i et blogindlæg.

Der blev i første omgang rejst tvivl om det israelske sikkerhedsfirmas motiver, og højst usædvanligt gav CTS kun AMD 24 timers varsel - standarden er 90 dage, før man offentliggør noget.

Læs også: Sikkerhedsfolk finder sårbarhed i AMD-processorer: Ryzen og Epyc ramt - men passer det?

Der spekuleres fra flere kanter i, at den hurtige offentliggørelse af sårbarhederne handler om at skade AMD-aktien. CTS begrundede offentliggørelsen med, at sårbarhederne ville tage meget lang tid at fikse, hvilket dog står i skarp kontrast til det faktum, at AMD nu lover en løsning i løbet af få uger.

Indtil da er der ifølge chip-giganten ingen grund til bekymring, da alle sårbarhederne kræver fuld administrativ adgang. Og hvis en hacker har fuld administrativ adgang til dit system, så har du ifølge AMD andre ting at bekymre dig om, end de pågældende sårbarheder.

“En hacker med fuld administrativ adgang vil have en lang række angreb til rådigheder udover disse sårbarheder,” skriver Mark Papermaster.

Du kan læse et interview med den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse om sagen her: Sådan skal du forholde dig: Alvorlige sårbarheder i AMD's Ryzen-processorer kræver hurtig og bestemt handling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere