Artikel top billede

AMD bekræfter nye sårbarheder i udbredte processorer: Lover firmware-opdateringer i de kommende uger

Et israelsk sikkerhedsfirma offentliggjorde i sidste uge sårbarheder i nogle af de mest udbredte processorer fra AMD. Nu bekræfter AMD, at sårbarhederne er reelle og arbejder på en løsning.

Den er god nok. Det lille sikkerhedsfirma CTS offentliggjorde i sidste uge en række sårbarheder i nogle af de mest udbredte processorer fra chipgiganten AMD, og nu bekræfter AMD dem endelig.

“Sikkerhed og beskyttelse af brugerdata er højeste prioritet hos AMD, og vi har arbejdet på højtryk for at udvikle løsninger, hvor der er brug for dem,” skriver CTO Mark Papermaster i et blogindlæg.

Der blev i første omgang rejst tvivl om det israelske sikkerhedsfirmas motiver, og højst usædvanligt gav CTS kun AMD 24 timers varsel - standarden er 90 dage, før man offentliggør noget.

Læs også: Sikkerhedsfolk finder sårbarhed i AMD-processorer: Ryzen og Epyc ramt - men passer det?

Der spekuleres fra flere kanter i, at den hurtige offentliggørelse af sårbarhederne handler om at skade AMD-aktien. CTS begrundede offentliggørelsen med, at sårbarhederne ville tage meget lang tid at fikse, hvilket dog står i skarp kontrast til det faktum, at AMD nu lover en løsning i løbet af få uger.

Indtil da er der ifølge chip-giganten ingen grund til bekymring, da alle sårbarhederne kræver fuld administrativ adgang. Og hvis en hacker har fuld administrativ adgang til dit system, så har du ifølge AMD andre ting at bekymre dig om, end de pågældende sårbarheder.

“En hacker med fuld administrativ adgang vil have en lang række angreb til rådigheder udover disse sårbarheder,” skriver Mark Papermaster.

Du kan læse et interview med den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse om sagen her: Sådan skal du forholde dig: Alvorlige sårbarheder i AMD's Ryzen-processorer kræver hurtig og bestemt handling
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere