Medarbejdere genrejser krakkede Blue Line

En investor og to nøglemedarbejdere har købt halvdelen af selskabet Blue Line, som nu videreføres i en skrabet udgave. Direktøren håber at kunne genansætte flere af de fyrede 15 medarbejdere når virksomheden er oppe i gear.

To medarbejdere samt en ekstern investor tror så meget på overlevelsespotentialet i hardwarehuset Blue Line, at de hver har investeret 25 procent af selskabet, som nu videreføres efter konkursen fornylig.

Investoren Hans Houlind, som ellers mest har investeret i industrivirksomheder, har købt sig ind i selskabet, som fortsat ejes med 50 procent af direktør Niels Pedersen.

De to medarbejder-ejere er produktchef Jørgen Rübner og key account manager Carsten Hounsgard. I alt er der skudt en million kroner i selskabet.

Håber at kunne genansætte

Niels Pedersen ejede 97,5 procent af det nu krakkede Blue Line, mens medarbejderne ejede 2,5 procent.

Niels Pedersen håber, at han med tiden vil kunne genansætte flere af de i alt 15 medarbejdere, der i forbindelse med konkursen blev henvist til Lønmodtagernes Garantifond for at få deres fritstillelsesløn.

- Det er naturligvis meget trist at skulle sige farvel til 15 dygtige medarbejdere. Men lige nu handler det om at sikre grundlaget for en sund forretning fra dag et. Derfor er det kun de medarbejdere, som er helt centrale for det fremtidige forretningsgrundlag, der fortsætter på kort sigt, siger Niels Pedersen.

Han påpeger samtidig, at de fleste kunder har været meget positive over for at fortsætte forholdet til Blue Line.

Kun er det fortsat uafklaret, hvad der sker i forhold til den kunde, som ifølge Niels Pedersen var den direkte årsag til konkursen.

Denne unavngivne kunde tilbageholder fortsat betaling for en levering på grund af en reklamation, som Blue Line ikke godtager, og det var denne manglende betaling, der førte til konkursen. Der forhandles fortsat om sagen.

Solvent inden problem med en kunde

Niels Pedersen understreger, at selskabet var solvent før problemet med kunden, idet egenkapitalen var på 3,3 millioner kroner ? et beløb, han nu har måttet vinke farvel til i konkursboet.

I det nye selskab videreføres i første omgang to forretningsområder, nemlig Industriel IT og Business IT. Det nyere satsområde Automotive IT lægges indtil videre på is, men Blue Line har sikret sig rettighederne til konceptet til senere brug.

Niels Pedersen budgetterer med en omsætning i finansåret 2004/2005 på 17 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere