Asus ZenBook 15 Pro leverer et interessant miks af præstationer, farver og præstationer

Ugen i tech: Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger

Det fyger med interessant gadget-nyt denne uge fra taiwanesiske Asus og HTC. I mellemtiden har Boeings første rutefly med foldbare vinger fået det grønne lys.

Asus ROG Swift PG27UQ 27" 4K gamer-display
Der lægges op til et vildt og naturtro show, når der tændes for Asus nyeste monitor, det hundedyre PG27UQ display.

Her leverer producenten et display som integrerer alt hvad den kan trække af luksus-features i et 27 tommers format. Opløsningen er 4K, opdateringsfrekvensen er på 144 Hz – alt sammen kombineret med livlige HDR farver.

Samtidig er displayet HDR1000 Vesa-certificering – den første af sin slags og det øverste niveau i den relativt nye tretrinsskala for HDR-displays. Certificering betyder at skærmen skal levere detaljerede 10-bits DCI-P3 farver og 955:1 kontrast kombineret med en særdeles kraftig maks. Lysstyrke på 1000 nits.

Prisen vil til gengæld følge ambitionerne - små tyve tusinde kroner skal du slippe, for at få det ultimative display til din desktop-maskine, når den ryger i dansk handel i løbet af juni måned.

Asus ZenBook Pro 15 (UX550G)
Det er ikke kun desktop-maskiner der vil få glæde af funklende displays med særligt levende farver. I den nyligt introducerede ZenBook Pro 15, leverer Asus en maskine som har fotografer, grafikere og andre visuelle fra brancher i højsædet.

Her byder producenten på en laptop med et 15,6 tommers 4K multi-touch IPS-display, der understøtter 100 procent af det særligt mættede AdobeRGB farverum. Farverne ægthed sikres samtidig af et indbygget kalibreringsværktøj.

Motoren i ZenBook Pro 15 bliver en fyrig Intel Core i9-8950HK hexa-core (eller billigere Core i5 og i7 processorer), som ledsages af enten 8 eller 16GB RAM og op til 1TB SSD-lager. Dertil kommer et Nvidia GTX 1050 grafikkort med op til 4GB GDDR5 VRAM.

Et batteri på 71 Wh sikrer op til 9½ times driftstid ifølge Asus selv, mens en kvikoplader giver op til 60 procents strøm på under 50 minutter.

Det hele er forenet i et kabinet som er under 19mm tykt og vejer 1,86 kilo.

HTC U12 Plus
En tredje taiwanesisk nyhed står HTC for, som denne uge præsenterer årets første flagskibstelefon: HTC U12+.

Den følger op der hvor efterårets HTC U11+ slap, ved at byde på et lækkert, vandtæt glasdesign som reagerer på et klem – det såkaldte ’Edge Sense 2’. Idéen her er den samme som i sidste års topmodeller fra selskabet, men i sin anden version kan endnu flere funktioner tilgås ved at presse ind mod siderne. Nu kan du eksempelvis zoome ind i Google Maps eller springe et nummer over i Spotify med et klem.

Det er en stor mobil, hvor et 6 tommer stort Quad HD+ display på 6 tommer indtager fronten. Det er en anelse kortere end hos konkurrerende toptelefoner, men til gengæld er her heller ikke den udskældte ’notch’ i toppen af skærmen.

Performancemæssigt skulle U12+ være med helt fremme, med en kraftig Snapdragon 845 processor ombord som serviceres af 6GB RAM og 64/128GB lagerplads der kan udvides via et micro-SD. Herligheden skal drive Android 8.1 Oreo samt HTC’s Sense interface frem. Batteriet byder på i alt 3.500 mAh.

Med HTC U12 Plus følger et lovende dobbeltkamera på 12+ 16 megapixels, som tilbyder både optisk stabilisering, portrætfunktioner og to gange optisk zoom.

Telefonen får dansk debut den 18. juni til en vejledende pris på 5.990 kroner.

Boeing 777x
En rutineflyvning tværs over det europæiske kontinent kan blive et lidt af tilløbsstykke, når Boeing i de kommende år går i luften med en ny serie af deres 777-fly.

En særlig variant, døbt Boeing 777x med foldbare vinger, er netop blevet godkendt af de amerikanske luftfartsmyndigheder.

Tricket her er, at vingernes yderste 3,5 meter kan folde, så flyet vinger ikke giver trængsel ved gaten. Dengang Airbus kæmpemæssige A380 dobbeltdækker-fly debuterede, måtte lufthavne kloden omkring indrette særlige gates til det 80 meter bredde fly. Her vil et Boeing 777x-fly kunne klemme sig ind på mindre gates med sine 65 meter bredde vinger i sammenklappet tilstand.

Flytypen vil i første omgang komme i to længder der kan transportere op til henholdsvis 375 og 425 passagerer.

Med blåstemplingen af de amerikanske myndigheder, er de første kommercielle flyvninger planlagt til 2020, skriver the Verge.

Se de revolutionerende vinger i aktion herunder:Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Queue-it har håndteret en milliard brugere den seneste måned: "Det er en rimelig vild stigning - men platformen har på intet tidspunkt vaklet"
Aldrig før har danske Queue-it skulle håndtere så mange brugere i selskabet virtuelle køsystem. Men platformen har ikke vaklet på noget tidspunkt, fortæller medstifter Camilla Ley Valentin. Se hvordan selskabet har klaret den eksplosive tilgang af brugere.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.