Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Om få timer kårer vi Danmarks bedste CIO: Vinderen træder ind i en eksklusiv række af vindere - her er Danmarks 11 bedste CIO'er gennem årene

Årets CIO 2018: I aften kårer vi Danmarks bedste CIO. Fem danske CIO’er er nominerede til titlen som Årets CIO 2018. Vinderen træder ind i en særdeles eksklusiv række af CIO’er, der har vundet den fineste pris for it-topchefer herhjemme.

Årets CIO 2018: Om nogle timer kårer Computerworld, IDC og Dansk IT Årets CIO 2018.

I disse timer er bordene ved at blive dækket, kandelabrene ved at blive pudset og sølvtøjet gjort klar i Odd Fellow Palæet i det centrale København, der i eftermiddag og i aften vil danne ramme om pris-uddelingen.

Og mon ikke, at de fem nominerede alle i disse timer er ved at lægge sidste hånd på den takke-tale, som de alle håber, at de kommer til at holde i aften.

Men som vi ved, så bliver der kun én vinder, som vil få lejlighed til at holde sin takketale.

Alle fem kan vinde

Intet er givet på forhånd, for der er tale om et ualmindeligt skarpt felt af top-CIO’er: Alle de fem CIO’er har til fulde vist og dokumenteret, at de mestrer alle de krævende discipliner, som kræves, hvis man i dag skal udfylde rollen som CIO i en omstillingsparat virksomhed.

De mestrer alle discipliner som innovation, ledelse, teknologi, strategi, konkurrencemæssig edge, forretning, økonomi - og mest af alt forstår de, at CIO’ens rolle altid skal være koblet op på ønsket om, at virksomheden konstant og hele tiden udvikler og forandrer sig.

Vinderen af Årets CIO 2018 træder ind i en eksklusiv række af prominente it-topchefer, som har vundet titlen, siden den blev indstiftet i 2007.

Tiderne skifter, og det gør kravene til CIO’erne også. Og erkendelsen af den dynamik er af de væsentligste forudsætninger for at lykkes som it-chef i dag.

De nominerede til titlen - samt vinderne - tegner kursen for CIO-rollens indhold for alle og er på den måde toneangivende for job-beskrivelsen: De krav, som de bliver mødt med, vil alle CIO'er og it-chefer for eller siden blive mødt med.

Du kan læse mere om hver enkelt af vinderne af den fornemme titel ved at klikke på hvert enkelt link herunder.

2017: Torben Kjær, Rambøll

2016: Morten Gade Christensen, Energinet.dk.

2015: Torben Ruberg, Falck.

2014: Claus Hagen Nielsen, COWI.

2013: Jens Hartmann, Grundfos.

2012: Mikael Munck, Saxo Bank.

2011: Torben Bonde, Vestas.

2010: Michael Moesgaard, Dong.

2009: Michael S. Hansen, Region Sjælland.

2008: Niels Molzen, Danisco.

2007: Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

De nominerede til titlen som Årets CIO 2018 er:

Steffen Andersen, Adform


Steffen Andersen er en af Danmarks bedste CIO'er: Styrer Adform i et vildt teknologiræs mod gigantiske konkurrenter
Nomineret til Årets CIO 2018: Tag med på et vildt teknologiræs med 2,7 milliarder visninger, budprocesser på 300 millisekunder, millioner af transaktioner i sekundet og konkurrenter som Facebook og Google. Læs her, hvordan Steffen Andersen, CIO hos Adform, sikrer, at virksomheden er helt fremme teknologisk.

Ann Fogelgren-Pedersen, Børsen


Hun brændte hele Børsens digitale hus ned: "Vi var fuldstændigt låst i vores backend-systemer. Det var dybt umoderne. End of life"
Nomineret til Årets CIO 2018: Ann Fogelgren-Pedersen har på under et år skulle udskifte samtlige nøglesystemer og bygge et helt nyt digitalt hus hos Dagbladet Børsen. Den udfordring har sikret hende et nyt job samt en plads blandt de fem nominerede til Årets CIO 2018.

Peter Cabello, Pandora


CIO Peter Cabello spiller en nøglerolle i Pandoras globale vækstplaner: Sådan har han gjort it til en afgørende faktor
Nomineret til Årets CIO 2018: Peter Cabello Holmberg, global CIO hos Pandora, har fået en nøglerolle i smykkegigantens ambitiøse fem-års vækststrategi. For to år siden fik han at vide, at it skulle helt ind i Pandoras forretning og fremtidsplaner. Læs her, hvordan han har grebet den store opgave an.

Jesper Riis, DSV


Som spritny CIO for DSV fik Jesper Riis til opgave at skaffe 300 millioner kroner og overtage 23.000 ekstra brugere
Nomineret til Årets CIO 2018: Kort efter Jesper Riis satte sig i CIO-stolen hos DSV, begyndte DSV at forberede et gigantisk opkøb af en konkurrent. Det gav den nye CIO ansvaret for at finde et trecifret millionbeløb i synergier og sætte gang i oprettelsen af 23.000 nye specialiserede brugere. Det har ikke blot krævet mange timer, men også en særlig opskrift.

Kristian Hjort-Madsen, PFA


CIO Kristian Hjort-Madsen har spredt PFA's it ud i alle mulige retninger for at få mere kog i gryden: "Jeg tror simpelthen ikke på, at vi it-folk tænker visionært nok"
Nomineret til Årets CIO 2018: Hos PFA skal it-chefen ikke forretningsudvikle. Han skal sørge for, at hele organisationen tænker digitalt fra starten. CIO Kristian Hjort-Madsen har nemlig ikke alle de gode idéer selv.




IT-JOB

AP Pension

Arkitekturchef

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfarne udviklere til agilt udviklingsteam

Unit IT

Project Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere