Artikel top billede

Morgen-briefing: Danske digitale bureauer bliver opkøbt på livet løst / Amazon Echo rykker ind på Marriot-hoteller / Personfølsomme data på hundredevis af ansatte i danske fænglser lækket

Danske digitale bureauer bliver opkøbt på livet løst. Amazon Echo rykker ind på Marriot-hoteller. Personfølsomme data på hundredevis af ansatte i danske fænglser lækket. Store sårbarheder opdaget i kendte kameraer. J.H. Schultz Information tredobler resultatet. Jyske Bank klar med Munnypot. Facebook klar med nyt video-værktøj til annoncører.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske digitale bureauer bliver opkøbt på livet løst

Den klassiske reklamebranche stagnerer, men de digitale reklamebureauer - der udvikler apps, web-platforme og digitale kampagner - buldrer afsted, og det har fået konsulenthuse og store firmaer som KMD, Deloitte og Egmont til at ‘kaste sig over’ de ‘danske succesbureauer,” skriver Finans.

Ifølge avisen er omsætningen i de digitale bureauer som Valtech, Magnetix og Vertic vokset med 10-20 procent i 2017.

“Næsten alle ledende digitale bureauer i Danmark er blevet opkøbt de seneste to-tre år. Enten af internationale bureauer eller af store konsulenthuse eller medievirksomheder. Alle vil have en bid af det nordiske vækstmarked, og derfor er skala blevet altafgørende for at fastholde eller udbygge sin kundegruppe af store virksomheder,” siger direktør i Magnetix, Martin Bochineck, til avisen.

Magnetix blev i 2016 solgt til det internationale bureau Dentsu Aegis.

Amazon Echo rykker ind på Marriot-hoteller

Den amerikanske hotel-kæde Marriot Hotels har indgået aftale med Amazon om levering af home-devicen Amazon Echo, som nu skal placeres på hotel-værelser på en række i første omgang udvalgte hoteller.

Det er planen, at hotellets gæster skal kunne bestille room service, rengøring og lignende ved at tale ud i luften til den lille home-device og altså dermed kunne slippe for at skulle ringe til receptionen.

Marriot har i den seneste tid testet både Apples HomePod med Siri og Amazons Alexa.

Personfølsomme data på hundredevis af ansatte i danske fænglser lækket

590 medarbejdere i danske fængsler har fået lækket personsfølsomme data på internettet, skriver Politiken.

Data som cpr-numre, navne, funktioner og andet lå frit tilgængeligt på nettet i 20 dage hen over nytår på en testside, som it-selskabet Miracle stod bag.

“Det er fuldkommen absurd, at en så sikkerhedsfikseret institution som vores ikke har styr på, at følsomme data kan slippe ud via en it-leverandør. Det er menneskeligt at fejle, men det her kan have så uoverskuelige konsekvenser for den enkelte, at det bare ikke må ske”, siger Kim Østerbye, formand i Fængselsforbundet, til avisen.

Store sårbarheder opdaget i kendte kameraer

Sikkerhedsselskabet VDOO har opdaget en række alvorlige sårbarheder i en række overvågningskameraer fra den store producent Axis Communications (som kalder dem for ‘sikkerhedskameraer’)

“Sårbarhederne gør det muligt for uvedkommende, som har fået adgang til kameraets IP-adresse, at overtage kontrollen med kameraet via LAN eller internet,” lyder det fra it-sikkerhedsselskabet i denne blogpost.

Axis Communications har allerede opdateret firmware i 400 kamera-modeller.

J.H. Schultz Information tredobler resultatet

It-selskabet J. H. Schultz Information, der har tidligere KMD-topchef Lars Monrad-Gylling som bestyrelsesformand, tredoblede i 2017 resultatet før skat i forhold til 2016, hvor resultatet landede på halvanden millioner kroner. I 2017 landede det på 4,7 millioner kroner.

Ifølge selskabet er det stærkt forbedrede resultatet af en ny ledelse og strategi, der blev igangsat i 2016.

Denne strategi har ifølge selskabet ‘fokus på at tage større ansvar og samtidg fordoble virksomhedens omsætning inden 2020.’

Selskabet, der har godt 100 medarbejdere, forventer samlet vækst på mellem 10 og 20 procent i 2018.

Jyske Bank klar med Munnypot

Jyske Bank er klar med investeringsrobotten Jyske Munnypot, som skal tage kampen op med blandt andet Danske Banks June, Nordeas Nora og BanksInvests Darwin.

I modsætning til de andre robotter bliver der tilknyttet Jyske Bank-ansatte i den anden ende af Jyske Bank-robotten, som også bliver lidt dyrere.

“Minimumsbeløbet er 2000 kr., og så må kunderne selv afgøre opsparingen og definere deres risikoprofil, om den skal være høj eller lav. Når man har en millione kroner, kommer man ret tæt på loft,” lyder det fra forretningsdirektør i banken, Hanne Birgitte Møller, i Børsen.

Facebook klar med nyt video-værktøj til annoncøre

Facebook er klar med et såkaldt matchmaking-system til video-annoncer.

Systemet, der hedder Brand Collabs Manager, har til formål at matche annoncører og indholds-leverandører, som producerer video til Facebook.

Algoritmen kan således se, hvis der er et match mellem en annoncør og en video-producent i forhold til eksempelvis product placement eller andre metoder.

Facebook åbner samtidig for muligheden for at indlægge reklame-pauser i længere videoer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.