Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk e-butik beskylder Googles algoritmer for milliontab / Super vigtig iPhone-underleverandør ramt af voldsomt hackerangreb / Nu er kloden også rund i Google Maps / Amazon fjerner indhold med Nazi-tegn efter kritik

Morgen-briefing: Dansk e-butik beskylder Googles algoritmer for milliontab / Super vigtig iPhone-underleverandør ramt af voldsomt hackerangreb / Nu er kloden også rund i Google Maps / Amazon fjerner indhold med Nazi-tegn efter kritik

Godmorgen og velkommen til uge 32. Her ugens første hurtige nyhedsoverblik fra Computerworld.

Dansk e-butik beskylder Googles algoritmer for milliontab

Danske Mytrendyphone.dk, der sælger mobiltilbehør som covers og opladere, beskylder ændringer i Googles søgealgoritmer for virksomhedens aktuelle økonomiske problemer, skriver Børsen.

Virksomheden har tidligere præsteret virkelig god indtjening, men sidste år gav selskabet underskud på syv millioner, og krisen fortsætter i 2018. Ejeren Silvan Popovic har fyret halvdelen af medarbejderstaben på 300 og bliver måske nødt til at tilføre virksomheden kapital.

Årsagen til krisen er ifølge ejeren, at gentagne ændringer i algoritmerne bag Googles søgemaskine rykker firmaet stadig længere ned i søgeresultaterne.

"Vi har ligget nr. 1, når folk søger på mobilcovers, men når Google ændrer sin algoritme taber vi nogle placeringer, og det betyder, at vi mister 20-30 pct. af trafikken hver gang," siger Silvan Popovic til Børsen.

Han fortæller, at e-butikken har mistet 70 procent procent trafik i Tyskland og Frankrig.

Super vigtig iPhone-underleverandør ramt af voldsomt hackerangreb

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., der er verdens største underleverandør af chips til blandt andet Apple iPhone, blev fredag aften ramt af et kæmpemæssigt hackerangreb, som ramte 80 procent af virksomhedens maskiner og værktøjer, skriver Reuters.

Virksomheden er i gang med at genskabe produktionskapaciteten og regner med at være på omgangshøjde mandag.

Angrebet rammer virksomheden på et kritisk tidspunkt, hvor det er i gang med at opskalere produktionen af chips til kommende nye iPhones. Angrebet kan betyde forsinkelser, siger selskabet, uden at pege på, hvilke kunder der bliver ramt.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. anslår, at angrebet vil reducere omsætningen med tre procent. Angriberne kom ind via en softwareopdatering til et værktøj, som siden fik adgang til hele virksomhedens netværk.

Nu er kloden også rund i Google Maps

Google har opdateret Google Maps, og nu bliver kloden vist som en rund planet og ikke som et skoleatlas, hvor Grønland tilsyneladende er større end Afrika. Det skriver The Verge.

Opdateringen omfatter dog kun desktopudgaven af Maps. På mobilen er kloden stadig flad og fortegnet.

Google bruge tidligere den såkaldte Mercator-projektion af verden, som selvfølgelig gør det nemt at printe et billede af verden, men som forvrænger størrelsesforholdene mellem landene.

Omkring ækvator må man skalere landenes størrelser i forhold til hinanden, men det betyder, at eksempelvis Afrika ser mindre ud end Grønland, selv om Afrika faktisk er 14 gange større, skriver The Verge.

Amazon fjerner indhold med Nazi-tegn og efter kritik

Der er fundet en del produkter med Nazi-symboler og andre hadefulde symboler på Amazon, men nu har Amazon selv sørget for at fjerne produkterne, skriver Reuters.

Samtidig er Amazon i gang med at screene hele butikken for lignende indhold.

Der er tale om både tøj, smykker, bøger og lydbøger.

Amazon er tidligere blevet kritiseret for at være langsom til at reagere, når butikken er blevet gjort opmærksom på hadefuld propaganda blandt produkterne på hylderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere