Artikel top billede

Saleforce advarer om kritisk API-fejl, der stod på i seks uger: "Det er ikke muligt for os at bekræfte, om dine data er blevet set eller ændret af andre kunder"

En API-fejl hos Salesforce har angiveligt været skyld i, at kunders data i seks uger muligvis kan været blevet tilgået af tredjepart eller ændret i. Salesforce kan ikke sige noget om, hvorvidt der rent faktisk er sket utilsigtede hændelser med kundernes data.

Data fra Salesforce Marketing Cloud kan være blevet tilgået af tredjepart eller ændret på grund af en API-fejl, der stod på fra 4. juni til 18. juli.

Det skriver Bank Info Security.

Ifølge Salesforce er der tale om en kodeændring, der kan have medført, at en delmængde kald fra en REST API utilsigtet har hentet eller skrevet data mellem forskellige kundekonti. Mere konkret kan kunder, der har brugt Email Studio og Predictive Intelligence i perioden, være ramt.

Salesforce blev opmærksom på problemet 18. juli. Samme dag udsendte CRM-virksomheden en eRelease, der rettede op på fejlen for hele Marketing Cloud-stacken.

Ved ikke om data er kompromitteret

Ifølge en talsperson fra Salesforce, er der intet tegn på, at fejlen har medført ondsindet adfærd. Men samtidig kan Salesforce ikke afvise, at kunders data kan være blevet tilgået eller ændret af andre kunder.

"Det er ikke muligt for os at bekræfte, om dine data er blevet set eller ændret af andre kunder. Som en konsekvens notificerer vi alle kunder, der potentielt er omfattet, som tilgik Marketing Cloud i denne periode," skriver Salesforce i en meddelelse.

Salesforce rettede fejlen samme dag, men sendte først en besked ud til de kunder, der potentielt kunne være ramt, 15 dage senere.

Læs også: Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?

Det er under forventningerne

Incident response-ekspert, David Stubley, siger til Bank Info Security, at han er overrasket over, at Salesforce ikke kan afgøre, om kunders data er blevet tilgået af en tredjepart eller ændret.

"Efter min mening er det her under forventningerne. Jeg er overrasket over, at en organisation af denne størrelse ikke har en effektiv overvågning eller logging på plads. Jeg ville spørge dem: Hvad vil de sætte på plads nu?," siger sikkerhedseksperten.

Det står ikke klart, om API-fejlen også kan have medført læk af personlige informationer, hvilket i så fald ville betyde, at Salesforce, med henvisning til GDPR, havde pligt til at indberette hændelsen.

Blandt Salesforces større kunder finder vi virksomheder som danske A.P. Møller Mærsk og Nestle, Aldo, Dunkin' Donuts med flere.

Salesforce fortsætter med at undersøge problemet, men anbefaler kunder, der har været omfattet af problemerne at overvåge og gemmemgå deres data omhyggeligt.

Læs også: Det svære valg for enhver it-chef: Skal du vælge cloud, jern eller outsourcing? Sådan træffer du det bedste valg
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere