Artikel top billede

Storbritannien undersøger Huawei for brug af forældet amerikansk software: Kan bruges til spionage

Huawei er kommet i søgelyset hos den britiske regering, fordi selskabet bruger software, som mistænkes for at kunne udnyttes til spionage.

Der bliver holdt skarpt øje med teknologivirksomheden Huawei hos den britiske regering, fordi selskabet angiveligt bruger en amerikansk software, der kan udnyttes til spionage af den kinesiske regering.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters efter at have talt med tre anonyme kilder med kendskab til sagen.

Ifølge Reuters skyldes mistanken fra den britiske regering, at Huawei bruger styresystemet VxWorks, der er udviklet af det amerikanske selskab Wind River Systems.

Læs også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019

Problemet med softwaren er angiveligt, at den ikke vil modtage nogen nye patches efter 2020, på trods af at softwaren fortsat bliver brugt af det kinesiske teknologivirksomhed.

Det åbner, ifølge amerikanske og australske advokater, for, at softwaren kan benyttes til spionage.

En anklage Huawei konsekvent afviser.

Det er ikke første gang at Huawei bliver mistænkt for at spionere for den kinesiske regering.

I Australien er det kinesiske selskab blevet sortlistet fra at levere udstyr og komponenter til at udbygge det australske 5G-netværk af frygt for spionage.

Det kan du læse mere om her: Australien tror ikke på Huawei: Sortlistes som 5G-leverandør af frygt for spionage

Huawei er ikke alene

Mistanken mod Huawei er langt fra enestående. Alene de seneste måneder har der været eksempler på, at forskellige regeringer mistænker private virksomheder for at foretage spionage på vegne af forskellige lande.

Læs også: Tysklands efterretningschef advarer mod Kinas opkøb af it-virksomheder

Senest har den tyske efterretningstjeneste advaret mod, at kinesiske virksomheders opkøb af tyske teknologiselskabet kan være en sikkerhedstrussel mod Tyskland.

Derudover er der selvfølgelig sagen med det russiske it-sikkerhedsselskab, der er blevet smidt på porten af først den amerikanske regering, dernæst Holland og Storbritanien og senest har EU droppet at bruge Kaspersky på alle officielle netværk.

Læs også: EU skal stemme om at forbyde Kaspersky Lab på alle officielle EU-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere