Artikel top billede

Storbritannien undersøger Huawei for brug af forældet amerikansk software: Kan bruges til spionage

Huawei er kommet i søgelyset hos den britiske regering, fordi selskabet bruger software, som mistænkes for at kunne udnyttes til spionage.

Der bliver holdt skarpt øje med teknologivirksomheden Huawei hos den britiske regering, fordi selskabet angiveligt bruger en amerikansk software, der kan udnyttes til spionage af den kinesiske regering.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters efter at have talt med tre anonyme kilder med kendskab til sagen.

Ifølge Reuters skyldes mistanken fra den britiske regering, at Huawei bruger styresystemet VxWorks, der er udviklet af det amerikanske selskab Wind River Systems.

Læs også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019

Problemet med softwaren er angiveligt, at den ikke vil modtage nogen nye patches efter 2020, på trods af at softwaren fortsat bliver brugt af det kinesiske teknologivirksomhed.

Det åbner, ifølge amerikanske og australske advokater, for, at softwaren kan benyttes til spionage.

En anklage Huawei konsekvent afviser.

Det er ikke første gang at Huawei bliver mistænkt for at spionere for den kinesiske regering.

I Australien er det kinesiske selskab blevet sortlistet fra at levere udstyr og komponenter til at udbygge det australske 5G-netværk af frygt for spionage.

Det kan du læse mere om her: Australien tror ikke på Huawei: Sortlistes som 5G-leverandør af frygt for spionage

Huawei er ikke alene

Mistanken mod Huawei er langt fra enestående. Alene de seneste måneder har der været eksempler på, at forskellige regeringer mistænker private virksomheder for at foretage spionage på vegne af forskellige lande.

Læs også: Tysklands efterretningschef advarer mod Kinas opkøb af it-virksomheder

Senest har den tyske efterretningstjeneste advaret mod, at kinesiske virksomheders opkøb af tyske teknologiselskabet kan være en sikkerhedstrussel mod Tyskland.

Derudover er der selvfølgelig sagen med det russiske it-sikkerhedsselskab, der er blevet smidt på porten af først den amerikanske regering, dernæst Holland og Storbritanien og senest har EU droppet at bruge Kaspersky på alle officielle netværk.

Læs også: EU skal stemme om at forbyde Kaspersky Lab på alle officielle EU-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere