Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Storbritannien undersøger Huawei for brug af forældet amerikansk software: Kan bruges til spionage

Huawei er kommet i søgelyset hos den britiske regering, fordi selskabet bruger software, som mistænkes for at kunne udnyttes til spionage.

Der bliver holdt skarpt øje med teknologivirksomheden Huawei hos den britiske regering, fordi selskabet angiveligt bruger en amerikansk software, der kan udnyttes til spionage af den kinesiske regering.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters efter at have talt med tre anonyme kilder med kendskab til sagen.

Ifølge Reuters skyldes mistanken fra den britiske regering, at Huawei bruger styresystemet VxWorks, der er udviklet af det amerikanske selskab Wind River Systems.

Læs også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019

Problemet med softwaren er angiveligt, at den ikke vil modtage nogen nye patches efter 2020, på trods af at softwaren fortsat bliver brugt af det kinesiske teknologivirksomhed.

Det åbner, ifølge amerikanske og australske advokater, for, at softwaren kan benyttes til spionage.

En anklage Huawei konsekvent afviser.

Det er ikke første gang at Huawei bliver mistænkt for at spionere for den kinesiske regering.

I Australien er det kinesiske selskab blevet sortlistet fra at levere udstyr og komponenter til at udbygge det australske 5G-netværk af frygt for spionage.

Det kan du læse mere om her: Australien tror ikke på Huawei: Sortlistes som 5G-leverandør af frygt for spionage

Huawei er ikke alene

Mistanken mod Huawei er langt fra enestående. Alene de seneste måneder har der været eksempler på, at forskellige regeringer mistænker private virksomheder for at foretage spionage på vegne af forskellige lande.

Læs også: Tysklands efterretningschef advarer mod Kinas opkøb af it-virksomheder

Senest har den tyske efterretningstjeneste advaret mod, at kinesiske virksomheders opkøb af tyske teknologiselskabet kan være en sikkerhedstrussel mod Tyskland.

Derudover er der selvfølgelig sagen med det russiske it-sikkerhedsselskab, der er blevet smidt på porten af først den amerikanske regering, dernæst Holland og Storbritanien og senest har EU droppet at bruge Kaspersky på alle officielle netværk.

Læs også: EU skal stemme om at forbyde Kaspersky Lab på alle officielle EU-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere