Artikel top billede

Apple har slået (næsten) alt og alle på aktiemarkedet: Apples Tim Cook får kæmpebonus

Apples topchef, Tim Cook, får for femte gang i træk udbetalt maksimal bonus af selskabets bestyrelse. Denne gang får han aktier for 770 millioner kroner. Se her, hvor meget han nu er god for.

Apples topchef, Tim Cook, modtager i dag 280.000 Apple-aktier af selskabets bestyrelse.

Aktierne har en samlet værdi i omegnen af 120 millioner dollar - godt 770 millioner kroner.

Betingelsen for, at Tim Cook kan få dem er, at Apples såkaldte stock market return over de seneste tre år ligger højere end to tredjedele af selskaberne i det amerikanske topindeks, S&P 500.

Ifølge Bloomberg ligger Apples return siden 25. august 2015 på 119 procent, hvilket er bedre end 80 procent af selskaberne i indekset.

Det er samtidig væsentligt højere end aktiemarkedets gennemsnitlige return set over mange år, der typisk ligger i omegnen af 10 procent.

Høj bonus

Udbetalingen af de 280.000 aktier er den maksimale bonus til Tim Cook ifølge hans kontrakt.

Og ifølge Bloomberg er det femte gang i træk, at den 57-årige topchef får udbetalt sin maksimale, årlige bonus med baggrund i selskabets resultater.

Tim Cook solgte i fjor halvdelen af sine dengang 560.000 Apple-aktier, hvilket indbragte ham godt en kvart milliard kroner i kontanter.

Han har en fast årsløn på tre millioner dollar og fik i fjor en kontant-bonus på 9,3 millioner dollar.

Ifølge Bloombergs sammentælling er han for tiden god for 700 millioner dollar - 45 milliarder kroner.

Det er væsentligt mindre end andre af tech-verdenens toneangivende skikkelser, som er i en helt anden liga, når det gælder personlig formue.

Amazons Jeff Bezos er således god for knap 120 milliarder dollar, mens Bill Gates er god for 90 milliarder dollar. Facebooks Mark Zuckerbergs formue udgører omkring 75 milliarder dollar.

Læs også:

Her er listen: Fem af verdens 10 rigeste mennesker er it-folk - en af dem slår dem allesammen (og det er ikke Bill Gates)

Amazon-ejer er nu den rigeste person nogensinde i verdenshistorien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere