Artikel top billede

Apple har slået (næsten) alt og alle på aktiemarkedet: Apples Tim Cook får kæmpebonus

Apples topchef, Tim Cook, får for femte gang i træk udbetalt maksimal bonus af selskabets bestyrelse. Denne gang får han aktier for 770 millioner kroner. Se her, hvor meget han nu er god for.

Apples topchef, Tim Cook, modtager i dag 280.000 Apple-aktier af selskabets bestyrelse.

Aktierne har en samlet værdi i omegnen af 120 millioner dollar - godt 770 millioner kroner.

Betingelsen for, at Tim Cook kan få dem er, at Apples såkaldte stock market return over de seneste tre år ligger højere end to tredjedele af selskaberne i det amerikanske topindeks, S&P 500.

Ifølge Bloomberg ligger Apples return siden 25. august 2015 på 119 procent, hvilket er bedre end 80 procent af selskaberne i indekset.

Det er samtidig væsentligt højere end aktiemarkedets gennemsnitlige return set over mange år, der typisk ligger i omegnen af 10 procent.

Høj bonus

Udbetalingen af de 280.000 aktier er den maksimale bonus til Tim Cook ifølge hans kontrakt.

Og ifølge Bloomberg er det femte gang i træk, at den 57-årige topchef får udbetalt sin maksimale, årlige bonus med baggrund i selskabets resultater.

Tim Cook solgte i fjor halvdelen af sine dengang 560.000 Apple-aktier, hvilket indbragte ham godt en kvart milliard kroner i kontanter.

Han har en fast årsløn på tre millioner dollar og fik i fjor en kontant-bonus på 9,3 millioner dollar.

Ifølge Bloombergs sammentælling er han for tiden god for 700 millioner dollar - 45 milliarder kroner.

Det er væsentligt mindre end andre af tech-verdenens toneangivende skikkelser, som er i en helt anden liga, når det gælder personlig formue.

Amazons Jeff Bezos er således god for knap 120 milliarder dollar, mens Bill Gates er god for 90 milliarder dollar. Facebooks Mark Zuckerbergs formue udgører omkring 75 milliarder dollar.

Læs også:

Her er listen: Fem af verdens 10 rigeste mennesker er it-folk - en af dem slår dem allesammen (og det er ikke Bill Gates)

Amazon-ejer er nu den rigeste person nogensinde i verdenshistorien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere