Artikel top billede

Apple har slået (næsten) alt og alle på aktiemarkedet: Apples Tim Cook får kæmpebonus

Apples topchef, Tim Cook, får for femte gang i træk udbetalt maksimal bonus af selskabets bestyrelse. Denne gang får han aktier for 770 millioner kroner. Se her, hvor meget han nu er god for.

Apples topchef, Tim Cook, modtager i dag 280.000 Apple-aktier af selskabets bestyrelse.

Aktierne har en samlet værdi i omegnen af 120 millioner dollar - godt 770 millioner kroner.

Betingelsen for, at Tim Cook kan få dem er, at Apples såkaldte stock market return over de seneste tre år ligger højere end to tredjedele af selskaberne i det amerikanske topindeks, S&P 500.

Ifølge Bloomberg ligger Apples return siden 25. august 2015 på 119 procent, hvilket er bedre end 80 procent af selskaberne i indekset.

Det er samtidig væsentligt højere end aktiemarkedets gennemsnitlige return set over mange år, der typisk ligger i omegnen af 10 procent.

Høj bonus

Udbetalingen af de 280.000 aktier er den maksimale bonus til Tim Cook ifølge hans kontrakt.

Og ifølge Bloomberg er det femte gang i træk, at den 57-årige topchef får udbetalt sin maksimale, årlige bonus med baggrund i selskabets resultater.

Tim Cook solgte i fjor halvdelen af sine dengang 560.000 Apple-aktier, hvilket indbragte ham godt en kvart milliard kroner i kontanter.

Han har en fast årsløn på tre millioner dollar og fik i fjor en kontant-bonus på 9,3 millioner dollar.

Ifølge Bloombergs sammentælling er han for tiden god for 700 millioner dollar - 45 milliarder kroner.

Det er væsentligt mindre end andre af tech-verdenens toneangivende skikkelser, som er i en helt anden liga, når det gælder personlig formue.

Amazons Jeff Bezos er således god for knap 120 milliarder dollar, mens Bill Gates er god for 90 milliarder dollar. Facebooks Mark Zuckerbergs formue udgører omkring 75 milliarder dollar.

Læs også:

Her er listen: Fem af verdens 10 rigeste mennesker er it-folk - en af dem slår dem allesammen (og det er ikke Bill Gates)

Amazon-ejer er nu den rigeste person nogensinde i verdenshistorien
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere