Artikel top billede

Jyske it-firmaer: Derfor er vi bedre til at skabe overskud end københavnske it-firmaer

De jyske it-firmaer er bedre til at skabe overskud end de københavnske, viser en regnskabs-gennemgang, som de selv har udarbejdet. Blandt andet skal de betale mindre i løn til medarbejderne end deres københavnske kolleger.

De jyske it-firmaer er langt bedre til at skabe overskud end de københavnske, og særligt it-selskaberne i Region Syddanmark og Region Nordjylland ligger langt foran de københavnske, når det handler om lønsomhed, skriver Finans.

Oplysningerne stammer fra en regnskabsgennemgang, som de jyske it-brancheorganisationer IT-forum og BrainsBusiness har udarbejdet.

Bestyrelsesformand i IT-forum, Brian Busk, peger i avisen på, at mange af de jyske fremstillingsvirksomheder for alvor har sat gang i digitaliseringen, hvilket gavner de jyske it-firmaer.

Samtidig har de københavnske it-selskaber ofte fokus på toplinien og ikke bundlinien, da de er ejet af kapitalfonde, mener han.

Og samtidig får de københavnske it-folk en hel del mere i løn end it-folk i Jylland.

“Udfordringen for it-virksomhederne i hovedstaden er, at omkostningsniveauet generelt stiger hurtigere i Købehavn end i resten af landet under et økonomisk opsving. Så alt fra løn til husleje er en større omkostningsbyrde for it-virksomhederne i København end i Jylland,” lyder det fra Claus Falk, bestyrelsesformand i brancheorganisationen BrainsBusiness, i Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere