Artikel top billede

Jyske it-firmaer: Derfor er vi bedre til at skabe overskud end københavnske it-firmaer

De jyske it-firmaer er bedre til at skabe overskud end de københavnske, viser en regnskabs-gennemgang, som de selv har udarbejdet. Blandt andet skal de betale mindre i løn til medarbejderne end deres københavnske kolleger.

De jyske it-firmaer er langt bedre til at skabe overskud end de københavnske, og særligt it-selskaberne i Region Syddanmark og Region Nordjylland ligger langt foran de københavnske, når det handler om lønsomhed, skriver Finans.

Oplysningerne stammer fra en regnskabsgennemgang, som de jyske it-brancheorganisationer IT-forum og BrainsBusiness har udarbejdet.

Bestyrelsesformand i IT-forum, Brian Busk, peger i avisen på, at mange af de jyske fremstillingsvirksomheder for alvor har sat gang i digitaliseringen, hvilket gavner de jyske it-firmaer.

Samtidig har de københavnske it-selskaber ofte fokus på toplinien og ikke bundlinien, da de er ejet af kapitalfonde, mener han.

Og samtidig får de københavnske it-folk en hel del mere i løn end it-folk i Jylland.

“Udfordringen for it-virksomhederne i hovedstaden er, at omkostningsniveauet generelt stiger hurtigere i Købehavn end i resten af landet under et økonomisk opsving. Så alt fra løn til husleje er en større omkostningsbyrde for it-virksomhederne i København end i Jylland,” lyder det fra Claus Falk, bestyrelsesformand i brancheorganisationen BrainsBusiness, i Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere