Artikel top billede

Coop klar med milliard-satning på ny teknologi: Skal ansætte 100 nye it-folk

Dagligvarekæden har netop scoret en milliardgevinst, og den gevinst skal nu investeret i en storstilet it-oprustning.

Den danske dagligvaregigant Coop skal investere 1,5 milliarder i ny teknologi, og kæden skal i den forbindelse ud og ansætte 100 ny it-folk.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Den nye satsning bliver ifølge Finans finansieret gennem et salg af et ejendomskompleks i Aarhus, som Coop netop har scoret en milliardgevinst på at sælge.

”Ejendomssalget gør det muligt at investere i et samlet teknologiprogram. Frem for at blive kørt over skal fremtiden formes af os selv i Coop. Især i en tid, da det klassiske supermarkedskoncept er under pres, og der er behov for nye kundeoplevelser,” siger Morten Holm Christiansen, teknologidirektør i Coop, til Finans.

Læs også: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Trussel fra Amazon

Ny teknologi spiller en stadig større rolle i detailhandlen, hvor især amerikanske Amazon udgør en stigende trussel for daglivarekæder over hele verden.

Kræn Østergaard Nielsen, der er i dag er finansdirektør i Coop og tidligere har haft posten som teknologidirektør, advarerede sidste år i et interview med Computerworld mod, at detailkæder forsøger at konkurrere direkte med Amazon.

I stedet skal dagligvarekæder som Coop forsøge at differentiere sig.

"Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde. I vores nonfood-butik på nettet har vi derfor valgt en tilgang med færre produkter og færre kategorier. I stedet fokuserer vi på produkter, hvor vi føler, at vi kan gøre en forskel. Eksempelvis har vi fokus på skandinavisk design og vores egne FDB-møbler," sagde han

Det er dog ikke alle daglivarekæder, der har lige stor succes med deres teknologisatninger.

Computerworld kunne eksempelvis for nylig berette, at den tyske supermarkedskæde Lidl har måtte kassere et fire milliarder kroner dyrt SAP-projekt.

Læs også:
Et stort SAP-projekt, fire milliarder kroner og syv år lige ned i skraldespanden: "Men det er sådan, vi altid har gjort det"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere