Stort slag til Oracles kæmpe cloud-satsning: Vigtig aftale med VMware er faldet på gulvet

En stor cloud-aftale mellem Oracle og VMware faldt i al stilhed på gulvet i sommer. Aftalen skulle føre VMwares vigtige virtualiseringssoftware ind i Oracles cloud-miljø, men blev ikke til noget. Og det kan ramme Oracles cloud-satsning hårdt, skriver avis.

Oracle kæmper med næb og kløer for for alvor at få fat i det store cloud-marked. Selskabet kom sent fra land i forhold til konkurrenterne fra Microsoft og AWS, men har i de senere år satset stort på for alvor at rykke på dette vigtige marked.

På Oracles store Oracle Open World-konference, der i disse dage afvikles i San Francisco, er fokus da også på clouden.

Det kan du læse mere om her: 74-årige Larry Ellison i sit es i nat: Løfter sløret for ny cloud-satsning som er 'umulig at penetrere' - og giver AWS en omgang tæv

Men Oracle er presset.

Ifølge den amerikanske avis The Information faldt en mulig stor-aftale mellem Oracle og VMware på gulvet i sommer efter længere tids drøftelser.

Med aftalen håbede Oracle at kunne indlemme VMwares software - til drift, storage og netværk - i sit eget cloud-miljø.

Ideen var, at det skulle gøre Oracles cloud mere attraktiv for selskaber, der allerede anvendte VMwares software.

Amazon Web Services har allerede en lignende aftale med VMware.

VMwares virtualiserings-software kører i mange datacentre rundt omkring i verden, og en aftale kunne i høj grad have hjulpet Oracle i konkurrencen mod Microsoft og AWS, der begge har aftaler med VMware.

Men aftalen mellem Oracle og VMware blev altså ikke til noget, skriver The Independent.

'Understreger vanskelighederne'
Ifølge avisen ‘understreger kollapset [af forhandlingerne, red] de vanskeligheder, som Oracle har med at opbygge en forretning med at udleje servere til computing og storage.’

Samtidig forlod Oracles cloud-chef, veteranen Thomas Kurian, pludselig selskabet for en måned siden med omgående effekt. Han blev regnet for at være nummer fire i Oracle-hierakiet og har været i selskabet i mere end 20 år.

Ifølge Bloomberg forlod han selskabet på grund af uenighed med Larry Ellison med Oracles cloud-strategi.

Her vill Thomas Kurian have, at en større del af Oracles software skulle flyttes ud cloud-services i bestræbelserne på at udfordre netop Microsoft og AWS. Men Larry Ellison sagde nej.

Læs også: Oracle under pres: Det kommercielle database-marked vil skrumpe voldsomt i de kommende år

Hverken Oracle eller VMware vil udtale sig til avisen om det, som de kalder for ‘rygter og spekulation.’

Oracle, der er blandt verdens største software-selskaber med rigmanden Larry Ellison i spidsen, var længe tilbageholdende med at rykke ind mod clouden. Selskabet har tjent styrtende med penge på at sælge software til især store virksomheder, og denne forretning ville Oracle angiveligt gerne beskytte så længe som muligt.

Ændret regnskabspraksis
Oracle lancerede sin egen public cloud-tjeneste i 2014. Ifølge The Information er cloud-forretningen imidlertid langt fra de ønskede resultater. Avisen skriver, at kun en lille del af Oracles cloud-tjenestes kapacitet er i anvendelse. Og at Oracle ikke er blandt de 10 største cloud-leverandører på Gartners liste over de førende spillere.

I sommer kom det desuden frem, at Oracle pludselig ændrede den måde, hvorpå selskabet opgør dets cloud-resultater.

Hvor Oracle tidligere oplyste omsætningen for henholdsvist Software-as-a-Service (SaaS) samt de kombinerede Platform-as-a-Service (Paas) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS), blev de tre områder pludselig slået sammen et samlet område med navnet ‘cloud services and licens support.’

Dette område dækker åde Saas, cloud-baserert PaaS, Iaas samt omsætning på opdateringer, produkt-support og licens-support til de cloud-baserede løsninger.

Manøvren har betydet, at cloud pludselig kom til at stå for 60 procent af Oracles samlede omsætning.

Det kan du læse mere om her: Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen.

Oracle har samtidig sænket priserne markant for at komme på omgangshøjde med konkurrenterne.

Det kan du læse mere om her: Oracle i Danmark: Vi har sænket priserne med op til 90 procent.
mest debatterede artikler

Premium
HP oplever massiv pc-efterspørgsel under corona: "Den største udfordring er tilgang til produkter"
HP Inc. har oplevet massiv efterspørgsel på selskabets bærbare computere det seneste halvår. Fra den danske landechef, Peter Møller Kristensen, lyder det, at 2020 har været et godt år, hvor den største udfordring har været at få nok produkter hjem.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.