Artikel top billede

Fremadstormende global mobil-bank med 1,5 millioner kunder er netop blevet lanceret i Danmark: Gør sig klar til at udfordre den danske bank-sektor

Den tyske app-baserede bank N26 er netop blevet lanceret i Danmark. Målet er at skabe en stor europæisk bank, lyder det fra banken.

Den fremadstormende tyske mobil-bank N26 er netop blevet lanceret i Danmark, og gør sig dermed klar til udfordre den danske danske banksektor.

Det fremgår af en artikel i den tyske avis Frankfurter Allgemeine.

Den tyske bank har allerede i dag 1,5 millioner kunder i 24 forskellige lande

Ifølge den tyske avis er N26 netop blevet lanceret i Danmark, Norge, Sverige og Polen, og N26’s driftsdirektør Alex Weber oplyser til avisen, at lanceringen i de fire lande er et vigtigt skridt på vej mod bankens ambition om etablere sig som en pan-europæisk bank.

Læs også: Startup-virksomheder klar til opgør med de gamle banker: EU-bombe kan køre bankerne ud på et sidespor

Dansk bank har lignende koncept

Med oprettelsen af en konto hos N26 følger et debit-kort fra Mastercard og en Euro-konto. Bankkontoen tilgås direkte via N26’s mobil-app.

Konceptet har visse lighedspunkter med den dansk bank Lunar Way, der ligeledes er en app-baseret bank som primært henvender sig til yngre mennesker.

N26 blev i 2015 stiftet af den østrigske iværksætter Valentin Stalf, men på trods af stifterens østrigske ophav er banken vokset ud af Berlins fin-tech-mijlø.

Vokser hurtigere end konkurrenterne

Allerede i foråret proklamerede Valentin Stalf i et interview med Finansforbundets blad Magasinet Finans, at en nordisk lancering kunne være nært forstående.

I interviewet gør han det desuden klart, at eksisterende banker bliver udfordret af en særdeles hurtigvoksende virksomhed.

”I alle de markeder, hvor vi er til stede, vokser vi væsentligt hurtigere end nogen anden udfordrerbank. Vi er den klare mobilbankmarkedsleder og vokser hurtigere end konkurrenterne målt på antal kunder og transaktionsvolumener", siger Valentin Stalf til Magasinet Finans.

Læs også: Finansverdenens forsvar kollapser - nu udfordres bankerne af helt nye modstandere, der har data som våben




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere