Artikel top billede

Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Streaming-tjenesten Netflix forsøger sig med billigere abonnementsløsninger med heftige begrænsninger.

Streaming-tjenesten Netflix vil gerne udvide kundekartoteket til de millionvis af potentielle brugere udenfor de vestlige markeder.

I dag er størstedelen af Netlix’ brugere amerikanske, som tæller 79 ud af Netflix’ 139 millioner samlede brugere, mens Europa tegner sig for en god portion af resten.

Netflix har tidligere på ugen meddelt, at der arbejdes på at tilbyde væsentligt billigere abonnementstjenester, så der kan udvides i blandt andet de hastigt voksende asiatiske markeder.

Der boomer andre streaming-tjenester som Hotstar, iFlix, HOOQ og Viu med streaming-priser ned til 20 kroner per måned, skriver Bloomberg.

I Malaysia har Netflix slået bunden ud på sin egne streaming-tjenester ved at tilbyde en pakke til bare 17 RM, svarende til godt 25 kroner – det halve af, hvad selskabets billigste pakke hidtil har kostet.

Se også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Budget-Netflix med væsentlige begrænsninger

For at opnå den lave pris har Netflix pillet en væsentlig feature ud af abonnementet.

Pakken kan nemlig kun afspilles på mobile enheder som smartphones eller tablets.

Vil der i stedet streames på sædvanlig vis, skal de malaysiske brugerne regne med at betale mindst det dobbelte hver måned.

Modelen bliver i øjeblikket afprøvet i få udvalgte lande, skriver malaysiske the Star.

Hvorvidt Danmark snart kommer på den liste er tvivlsomt, da danskerne i øjeblik er de Netflix-brugere der betaler mest for deres abonnementer.

I september viste en prisundersøgelse fra analysevirksomheden Comparitech, at den danske pris på 79 kroner for det billigste Netflix-abonnement, er den højeste i verden.

Til sammenligning koster det tilsvarende abonnement i USA blot 9,1 dollar, svarende til omkring 60 kroner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere