Artikel top billede

Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Streaming-tjenesten Netflix forsøger sig med billigere abonnementsløsninger med heftige begrænsninger.

Streaming-tjenesten Netflix vil gerne udvide kundekartoteket til de millionvis af potentielle brugere udenfor de vestlige markeder.

I dag er størstedelen af Netlix’ brugere amerikanske, som tæller 79 ud af Netflix’ 139 millioner samlede brugere, mens Europa tegner sig for en god portion af resten.

Netflix har tidligere på ugen meddelt, at der arbejdes på at tilbyde væsentligt billigere abonnementstjenester, så der kan udvides i blandt andet de hastigt voksende asiatiske markeder.

Der boomer andre streaming-tjenester som Hotstar, iFlix, HOOQ og Viu med streaming-priser ned til 20 kroner per måned, skriver Bloomberg.

I Malaysia har Netflix slået bunden ud på sin egne streaming-tjenester ved at tilbyde en pakke til bare 17 RM, svarende til godt 25 kroner – det halve af, hvad selskabets billigste pakke hidtil har kostet.

Se også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Budget-Netflix med væsentlige begrænsninger

For at opnå den lave pris har Netflix pillet en væsentlig feature ud af abonnementet.

Pakken kan nemlig kun afspilles på mobile enheder som smartphones eller tablets.

Vil der i stedet streames på sædvanlig vis, skal de malaysiske brugerne regne med at betale mindst det dobbelte hver måned.

Modelen bliver i øjeblikket afprøvet i få udvalgte lande, skriver malaysiske the Star.

Hvorvidt Danmark snart kommer på den liste er tvivlsomt, da danskerne i øjeblik er de Netflix-brugere der betaler mest for deres abonnementer.

I september viste en prisundersøgelse fra analysevirksomheden Comparitech, at den danske pris på 79 kroner for det billigste Netflix-abonnement, er den højeste i verden.

Til sammenligning koster det tilsvarende abonnement i USA blot 9,1 dollar, svarende til omkring 60 kroner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere