Artikel top billede

Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Streaming-tjenesten Netflix forsøger sig med billigere abonnementsløsninger med heftige begrænsninger.

Streaming-tjenesten Netflix vil gerne udvide kundekartoteket til de millionvis af potentielle brugere udenfor de vestlige markeder.

I dag er størstedelen af Netlix’ brugere amerikanske, som tæller 79 ud af Netflix’ 139 millioner samlede brugere, mens Europa tegner sig for en god portion af resten.

Netflix har tidligere på ugen meddelt, at der arbejdes på at tilbyde væsentligt billigere abonnementstjenester, så der kan udvides i blandt andet de hastigt voksende asiatiske markeder.

Der boomer andre streaming-tjenester som Hotstar, iFlix, HOOQ og Viu med streaming-priser ned til 20 kroner per måned, skriver Bloomberg.

I Malaysia har Netflix slået bunden ud på sin egne streaming-tjenester ved at tilbyde en pakke til bare 17 RM, svarende til godt 25 kroner – det halve af, hvad selskabets billigste pakke hidtil har kostet.

Se også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Budget-Netflix med væsentlige begrænsninger

For at opnå den lave pris har Netflix pillet en væsentlig feature ud af abonnementet.

Pakken kan nemlig kun afspilles på mobile enheder som smartphones eller tablets.

Vil der i stedet streames på sædvanlig vis, skal de malaysiske brugerne regne med at betale mindst det dobbelte hver måned.

Modelen bliver i øjeblikket afprøvet i få udvalgte lande, skriver malaysiske the Star.

Hvorvidt Danmark snart kommer på den liste er tvivlsomt, da danskerne i øjeblik er de Netflix-brugere der betaler mest for deres abonnementer.

I september viste en prisundersøgelse fra analysevirksomheden Comparitech, at den danske pris på 79 kroner for det billigste Netflix-abonnement, er den højeste i verden.

Til sammenligning koster det tilsvarende abonnement i USA blot 9,1 dollar, svarende til omkring 60 kroner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere