Artikel top billede

Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Streaming-tjenesten Netflix forsøger sig med billigere abonnementsløsninger med heftige begrænsninger.

Streaming-tjenesten Netflix vil gerne udvide kundekartoteket til de millionvis af potentielle brugere udenfor de vestlige markeder.

I dag er størstedelen af Netlix’ brugere amerikanske, som tæller 79 ud af Netflix’ 139 millioner samlede brugere, mens Europa tegner sig for en god portion af resten.

Netflix har tidligere på ugen meddelt, at der arbejdes på at tilbyde væsentligt billigere abonnementstjenester, så der kan udvides i blandt andet de hastigt voksende asiatiske markeder.

Der boomer andre streaming-tjenester som Hotstar, iFlix, HOOQ og Viu med streaming-priser ned til 20 kroner per måned, skriver Bloomberg.

I Malaysia har Netflix slået bunden ud på sin egne streaming-tjenester ved at tilbyde en pakke til bare 17 RM, svarende til godt 25 kroner – det halve af, hvad selskabets billigste pakke hidtil har kostet.

Se også: Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning

Budget-Netflix med væsentlige begrænsninger

For at opnå den lave pris har Netflix pillet en væsentlig feature ud af abonnementet.

Pakken kan nemlig kun afspilles på mobile enheder som smartphones eller tablets.

Vil der i stedet streames på sædvanlig vis, skal de malaysiske brugerne regne med at betale mindst det dobbelte hver måned.

Modelen bliver i øjeblikket afprøvet i få udvalgte lande, skriver malaysiske the Star.

Hvorvidt Danmark snart kommer på den liste er tvivlsomt, da danskerne i øjeblik er de Netflix-brugere der betaler mest for deres abonnementer.

I september viste en prisundersøgelse fra analysevirksomheden Comparitech, at den danske pris på 79 kroner for det billigste Netflix-abonnement, er den højeste i verden.

Til sammenligning koster det tilsvarende abonnement i USA blot 9,1 dollar, svarende til omkring 60 kroner.

Læs også: Danmark har verdens dyreste Netflix-abonnement - nu vil Netflix sænke priserne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere