Artikel top billede

Nyopdaget phishing-angreb rammer Office 365-brugere: Sender falsk login-vindue

Med beskeden om at brugeren har adskillige ulæste beskeder, forsøger en ny phishing-kampagne at stjæle login-oplysninger til Office 365.

En omfattende phishing-kampagne forsøger i øjeblikket at aflure login-oplysningerne hos brugere af Microsoft Office 365 kontorpakke.

Angrebet sender en falsk notifikation til brugeren om, at en e-mail ikke kunne sendes, og at man faktisk har flere e-mails der venter på at blive sendt.

Det skriver Bleeping Computer.

“Microsoft har fundet adskillige beskeder, der ikke er blevet leveret,” står der i den falske phishing-besked, der umiddelbart ligner en reel Microsoft besked.

Læs også: Halvdelen af alle phishing-links begynder med https: Ingen grund til at se efter hængelåsen længere

Nedenunder er der en 'send igen' knap, der leder offrene videre til endnu en falsk Microsoft-side, hvor man bliver bedt om at indtaste sine login-oplysninger.

Ligner til forveksling officiel Microsoft besked

De falske meddelelser ligner til forveksling de Officielle fra Microsoft til Office 365 brugerne.

Men herunder kan du se beskeden, du får fra Microsoft, hvis du rent faktisk ikke kan sende din e-mail. Den rigtige notifikation indeholder for eksempel ikke en 'send igen' knap.

Hvis du klikker på 'send igen' på den falske besked, så bliver du sendt videre til en side der til forveksling ligner den officielle Office 365 login-side.

Læs også: Novozymes it-sikkerhedschef vil phishing til livs med smart lille trick: En simpel lille knap med en fisk på

Her bliver brugeren bedt om, at indtaste sin e-mail adresse og kodeord, for at logge ind. Et Javascript funktion sender herefter de indtastede oplysninger til et sendx.php script, og sender brugeren videre til den officielle Office 365 login-side.

En af indikationerne på den falske Office 365 side er, at den eksempelvis ikke har et https-certificat, og derfor bliver den markeret som 'not-secure', hvis adressen åbnes i Chrome-browseren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere