Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyopdaget phishing-angreb rammer Office 365-brugere: Sender falsk login-vindue

Med beskeden om at brugeren har adskillige ulæste beskeder, forsøger en ny phishing-kampagne at stjæle login-oplysninger til Office 365.

En omfattende phishing-kampagne forsøger i øjeblikket at aflure login-oplysningerne hos brugere af Microsoft Office 365 kontorpakke.

Angrebet sender en falsk notifikation til brugeren om, at en e-mail ikke kunne sendes, og at man faktisk har flere e-mails der venter på at blive sendt.

Det skriver Bleeping Computer.

“Microsoft har fundet adskillige beskeder, der ikke er blevet leveret,” står der i den falske phishing-besked, der umiddelbart ligner en reel Microsoft besked.

Læs også: Halvdelen af alle phishing-links begynder med https: Ingen grund til at se efter hængelåsen længere

Nedenunder er der en 'send igen' knap, der leder offrene videre til endnu en falsk Microsoft-side, hvor man bliver bedt om at indtaste sine login-oplysninger.

Ligner til forveksling officiel Microsoft besked

De falske meddelelser ligner til forveksling de Officielle fra Microsoft til Office 365 brugerne.

Men herunder kan du se beskeden, du får fra Microsoft, hvis du rent faktisk ikke kan sende din e-mail. Den rigtige notifikation indeholder for eksempel ikke en 'send igen' knap.

Hvis du klikker på 'send igen' på den falske besked, så bliver du sendt videre til en side der til forveksling ligner den officielle Office 365 login-side.

Læs også: Novozymes it-sikkerhedschef vil phishing til livs med smart lille trick: En simpel lille knap med en fisk på

Her bliver brugeren bedt om, at indtaste sin e-mail adresse og kodeord, for at logge ind. Et Javascript funktion sender herefter de indtastede oplysninger til et sendx.php script, og sender brugeren videre til den officielle Office 365 login-side.

En af indikationerne på den falske Office 365 side er, at den eksempelvis ikke har et https-certificat, og derfor bliver den markeret som 'not-secure', hvis adressen åbnes i Chrome-browseren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere