Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nyopdaget phishing-angreb rammer Office 365-brugere: Sender falsk login-vindue

Med beskeden om at brugeren har adskillige ulæste beskeder, forsøger en ny phishing-kampagne at stjæle login-oplysninger til Office 365.

En omfattende phishing-kampagne forsøger i øjeblikket at aflure login-oplysningerne hos brugere af Microsoft Office 365 kontorpakke.

Angrebet sender en falsk notifikation til brugeren om, at en e-mail ikke kunne sendes, og at man faktisk har flere e-mails der venter på at blive sendt.

Det skriver Bleeping Computer.

“Microsoft har fundet adskillige beskeder, der ikke er blevet leveret,” står der i den falske phishing-besked, der umiddelbart ligner en reel Microsoft besked.

Læs også: Halvdelen af alle phishing-links begynder med https: Ingen grund til at se efter hængelåsen længere

Nedenunder er der en 'send igen' knap, der leder offrene videre til endnu en falsk Microsoft-side, hvor man bliver bedt om at indtaste sine login-oplysninger.

Ligner til forveksling officiel Microsoft besked

De falske meddelelser ligner til forveksling de Officielle fra Microsoft til Office 365 brugerne.

Men herunder kan du se beskeden, du får fra Microsoft, hvis du rent faktisk ikke kan sende din e-mail. Den rigtige notifikation indeholder for eksempel ikke en 'send igen' knap.

Hvis du klikker på 'send igen' på den falske besked, så bliver du sendt videre til en side der til forveksling ligner den officielle Office 365 login-side.

Læs også: Novozymes it-sikkerhedschef vil phishing til livs med smart lille trick: En simpel lille knap med en fisk på

Her bliver brugeren bedt om, at indtaste sin e-mail adresse og kodeord, for at logge ind. Et Javascript funktion sender herefter de indtastede oplysninger til et sendx.php script, og sender brugeren videre til den officielle Office 365 login-side.

En af indikationerne på den falske Office 365 side er, at den eksempelvis ikke har et https-certificat, og derfor bliver den markeret som 'not-secure', hvis adressen åbnes i Chrome-browseren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere