Artikel top billede

Halvdelen af alle phishing-links begynder med https: Ingen grund til at se efter hængelåsen længere

De fleste skal til at genoverveje, hvad de kigger efter, når de skal gennemskue et phishing-link. Https eller hængelåsen i browseren kan nemlig ikke længere bruges til at identificere de ondsindede links.

Du kigger formentlige efter den grønne hængelås i din browser før linket, når du skal vurdere, om det er en ondsindet hjemmeside du er klikket ind på.

Men den praksis holder ikke længere.

Halvdelen af alle phishing-links hører nemlig hjemme på sider, der har en hængelås og begynder med https.

Det skriver mediet Krebs on Security.

Læs også: AI er afgørende i kampen mod hackerne men alligevel halter mange efter: “Mange virksomheder kigger på, hvem der springer i først, og om de kommer til at drukne”

Den grønne hængelås bliver af mange brugere brugt til at validere en hjemmesides intentioner, men det er altså slut nu.

Https, der står for Hypertext Transfer Protocol Secure, betyder, at trafikken bliver krypteret, så andre ikke kan kigge med, når brugerne indtaster personlige oplysninger.

Hængelåsen eller https-adresser har altså aldrig været et udtryk for, at en hjemmeside legitim, men er blevet brugt som en indikator for, om dette nu også var en officiel hjemmeside.

Https er tidligere blevet kritiseret

Https har udviklet sig til en standard for sikker web-browsing i forening med ssl/tls. Men teknologien har tidligere været kritiseret af sikkerhedsforskere.

Læs også: Datatilsynet advarer: Websites er ikke sikre, bare fordi der er browser-hængelås og står HTTPS

Datatilsynet har også tidligere advaret imod udelukkende at bruge hængelåsen som indikator for, om det er en hjemmeside man kan have tillid til.

“Visning af hængelås eller https i browserens adressefelt garanterer ikke imod, at uvedkommende kan kigge med eller endda ændre i dataudvekslingen,” har Datatilsynet tidligere oplyst.

Tidligere på året tog Google skridtet mod http hjemmesider, ved at erklære alle der ikke brugte et https certificat for 'usikre'.

Læs mere om det her: Sikkerhedsfolk i hårdt angreb mod HTTPS: Derfor er HTTPS alt for usikker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere