Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Lovforslag: Vigtige sags-beslutninger skal måske kunne tages af algoritmer uden at borgere høres først

Nyt lovforslag vil måske kunne gøre det muligt at lade algoritmer tage vigtige beslutninger i sagsbehandling uden først at høre borgerne.

Et forslag om ændring af forvaltningsloven vil måske kunne fjerne den nuværende regel om, at borgere skal partshøres i visse sager, der vedrører dem selv, skriver Version2.

I stedet vil afgørelsen kunne foretages ved brug af algoritmer, der tager udgangspunkt i de forskellige oplysninger om den pågældende borger, som i forvejen ligger digitalt i systemerne.

Du finder lovforslaget her: Forslag til lov om ændring af forvaltningsloven.

Det kritiseres på Twitter af jurist og lektor på Københavns Universitet, Hanne Marie Motzfeldt.

“Jeg er ret rystet,”. skriver hun her.

Hun peger på, at offentligheden ‘fik tydelig besked om, at partshøringreglen var en klar "hegnspæl", så man kunne roligt stemme for bemyndigelsen i databeskyttelsesloven. Nu vil man have bemyndigelse til at fravige partshøringsreglen.”

Hun siger opfølgende til Version2, at der efter hendes opfattelse anvendes en salami-metode, hvor man snit for snit arbejder sig frem mod målet.

“Vi bruger en 'salami-metode' til at fjerne hindringer for automatiseret forvaltning. Det er fornuftigt nok at tilpasse vores lovgivning til den digitale forvaltning. Men der er en meget udpræget og usund tendens til at placere dette i embedsværket via bemyndigelser,” siger hun til mediet.

Forslaget er i høring indtil 18. januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere