Artikel top billede

Sentia gennemfører opkøb af Netgroup: Er selskabets sjette store hosting-opkøb i Danmark siden 2016

Hollandske Sentia gennemfører sit opkøb af danske Netgroup. Har ‘etableret en robust integrationsplan.’

To måneder efter at Computerworld kunne afsløre, at hollandske Sentia køber det danske hosting-selskab Netgroup, gennemfører de to selskaber nu overtagelsen.

Det meddeler selskaberne i denne udsendte meddelelse.

Meddelelsen kommer to måneder efter, at Computerworld kunne fortælle, at Sentia var på vej til at købe Netgroup.

Det skete i slutningen af november 2018, hvor Netgroups medarbejdere også blev orienteret om planerne.

Det kan du læse mere om her: Hollandske Sentia køber det danske hosting-selskab Netgroup.

Netgroup er Sentias sjette opkøb i Danmark siden sommeren 2016, i det selskabet tidligere har købt Jaynet, Solido, Cohaesio, Athena IT Group og Hosters i det, der må betegnes som en veritabel opkøbsbølge.

Sentia er ejet af de hollandske selskaber Waterland og Infinius, som desuden ejer Combell Group.

Combell Group er også aktiv på det danske marked, hvor selskabet driver hostingtjenester gennem selskaberne DanDomain og UnoEuro.

Undersøgt af konkurrencemyndighederne

Den massive tilstedeværelse har fået de danske konkurrencemyndigheder til at undersøge sagen nøje.

Det kan du læse mere om her: Konkurrencemyndighederne kan bremse Sentias store opkøbs-togt i den danske hosting-branche.

Nu meddeler Sentias danske direktør, Peter Michael Nielsen, at Sentia byder Netgroup ‘velkommen som en forstærkning af Sentias brand.’

“Med vores fælles kundebase, der benytter sig af nært beslægtede ydelser, er kernekompetencerne, ekspertisen samt teknologien hos både Sentia og Netgroup et perfekt match. Sammen er vi en stærk spiller på det europæiske marked med en global omsætning på over 800 millioner kroner, der dagligt hjælper vores kunder med succesfuld transformation til private eller public cloud-tjenester,” lyder det fra direktøren.

Peter Michael Nielsen tiltrådte som direktør for måneder siden.

Du kan læse mere om hans planer med selskabet her: Ny Sentia-boss Peter Michael Nielsen vil fortsætte opkøbsbølge: Nu handler det om managed service

Sentia har for tiden omkring 150 medarbejdere i Danmark. Med opkøbet af Netgroup tilføres yderligere omkring 50 mand.

Fire datacentre

Netgroup omsatte i fjor for godt 115 millioner kroner. Selskabet driver fire sammenhængende datacentre i henholdsvis Taastrup, Glostrup, Ballerup og København.

Selskabet havde sidste år ‘betydelig vækst i public cloud-ydelser og sikkerheds-relaterede ydelser,’ lød det det seneste regnskab.

Samme melding er Sentias nu afgående topchef, Jakob Norup, kommet med i disse spalter.

Det kan du læse mere om her: Ny Sentia-chef skal fortsætte massiv opkøbsbølge: Forventer flere opkøb inden årets udgang - se hvad han er på udkig efter her

De to selskaber meddeler nui, at de har formuleret en integrationsplan, der skal sikre, at Netgroups medarbejdere bliver indlemmet i Sentia-organisationen.

“Sentias danske ledelse har i fællesskab med Netgroup etableret en robust integrationsplan, der sikrer kontinuitet for både medarbejdere og kunder igennem 2019. Netgroup vil under Sentia Denmarks ledelse fortsat servicere kunder fra det velkendte kontor i Store Kongensgade i København,” lyder det meddelelsen fra selskabet.

Læs også:

Sentia skifter dansk topchef efter bare ni måneder
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kontorchef med ansvar for tværgående service management

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister til PMO og strategiimplementering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere