Artikel top billede

Sentia gennemfører opkøb af Netgroup: Er selskabets sjette store hosting-opkøb i Danmark siden 2016

Hollandske Sentia gennemfører sit opkøb af danske Netgroup. Har ‘etableret en robust integrationsplan.’

To måneder efter at Computerworld kunne afsløre, at hollandske Sentia køber det danske hosting-selskab Netgroup, gennemfører de to selskaber nu overtagelsen.

Det meddeler selskaberne i denne udsendte meddelelse.

Meddelelsen kommer to måneder efter, at Computerworld kunne fortælle, at Sentia var på vej til at købe Netgroup.

Det skete i slutningen af november 2018, hvor Netgroups medarbejdere også blev orienteret om planerne.

Det kan du læse mere om her: Hollandske Sentia køber det danske hosting-selskab Netgroup.

Netgroup er Sentias sjette opkøb i Danmark siden sommeren 2016, i det selskabet tidligere har købt Jaynet, Solido, Cohaesio, Athena IT Group og Hosters i det, der må betegnes som en veritabel opkøbsbølge.

Sentia er ejet af de hollandske selskaber Waterland og Infinius, som desuden ejer Combell Group.

Combell Group er også aktiv på det danske marked, hvor selskabet driver hostingtjenester gennem selskaberne DanDomain og UnoEuro.

Undersøgt af konkurrencemyndighederne

Den massive tilstedeværelse har fået de danske konkurrencemyndigheder til at undersøge sagen nøje.

Det kan du læse mere om her: Konkurrencemyndighederne kan bremse Sentias store opkøbs-togt i den danske hosting-branche.

Nu meddeler Sentias danske direktør, Peter Michael Nielsen, at Sentia byder Netgroup ‘velkommen som en forstærkning af Sentias brand.’

“Med vores fælles kundebase, der benytter sig af nært beslægtede ydelser, er kernekompetencerne, ekspertisen samt teknologien hos både Sentia og Netgroup et perfekt match. Sammen er vi en stærk spiller på det europæiske marked med en global omsætning på over 800 millioner kroner, der dagligt hjælper vores kunder med succesfuld transformation til private eller public cloud-tjenester,” lyder det fra direktøren.

Peter Michael Nielsen tiltrådte som direktør for måneder siden.

Du kan læse mere om hans planer med selskabet her: Ny Sentia-boss Peter Michael Nielsen vil fortsætte opkøbsbølge: Nu handler det om managed service

Sentia har for tiden omkring 150 medarbejdere i Danmark. Med opkøbet af Netgroup tilføres yderligere omkring 50 mand.

Fire datacentre

Netgroup omsatte i fjor for godt 115 millioner kroner. Selskabet driver fire sammenhængende datacentre i henholdsvis Taastrup, Glostrup, Ballerup og København.

Selskabet havde sidste år ‘betydelig vækst i public cloud-ydelser og sikkerheds-relaterede ydelser,’ lød det det seneste regnskab.

Samme melding er Sentias nu afgående topchef, Jakob Norup, kommet med i disse spalter.

Det kan du læse mere om her: Ny Sentia-chef skal fortsætte massiv opkøbsbølge: Forventer flere opkøb inden årets udgang - se hvad han er på udkig efter her

De to selskaber meddeler nui, at de har formuleret en integrationsplan, der skal sikre, at Netgroups medarbejdere bliver indlemmet i Sentia-organisationen.

“Sentias danske ledelse har i fællesskab med Netgroup etableret en robust integrationsplan, der sikrer kontinuitet for både medarbejdere og kunder igennem 2019. Netgroup vil under Sentia Denmarks ledelse fortsat servicere kunder fra det velkendte kontor i Store Kongensgade i København,” lyder det meddelelsen fra selskabet.

Læs også:

Sentia skifter dansk topchef efter bare ni måneder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere