Artikel top billede

Kendte telefolk vil være med: Her er ejerkredsen bag Peter Mægbæks nye bredbånds-satsning Fastspeed

Der står tunge investorer bag teleiværksætteren Peter Mægbæks nye bredbånds-selskab Fastspeed. Se hele ejerkredsen her.

En række tunge investorer står bag teleiværksætteren Peter Mægbæks nye bredbåndsselskab, Fastspeed.

Peter Mægbæk er for tiden ved at opbygge selskabet, der vil udbyde internet til lave priser og her udfordre ikke mindst TDC.

Det kan du læse mere om her: Fullrate- og Plenti-stifter er klar med endnu et bredbåndsselskab: "Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens"

Ifølge selskabet er missionen ‘at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør målt på pris, kvalitet og kundeoplevelse.’

Peter Mægbæk stod bag Fullrate og Plenti, og er blevet velhavende på at opbygge disse selskaber og siden sælge dem til TDC.

Hidtil har investorkredsen været holdt hemmelig.

Nu løfter Peter Mægbæk imidlertid sløret for investorkredsen, der ifølge ham har ‘investeret et markant beløb i opbygningen af Fastspeed.’

Den består foruden Peter Mægbæk af:

- De tidligere YouSee-topfolk Niels Breining og Freddie Fjelsted.

- Den tidligere topchef i Nianet, Rasmus Helmich.

- Jysk Energi.

- Tidligere topchef i den polske telekæmpe Play, Jørgen Bang-Jensen.

- Tidligere CEO i Itadel, Allan Jakobsen.

Fastspeeds administrerende direktør, Jens Raih, kalder investorkredsen for ‘kloge penge,’ da alle investorerne kommer med viden og kompetencer på netop bredbåndsområdet.

“Der er tale om særdeles kompetente mennesker, som bibringer stor viden og indsigt til Fastspeed. Der er i særdeleshed tale om kloge penge, og vi får samlet et vidensniveau i bestyrelsen som er outstanding i den danske teleindustri,” siger han.

Investor Rasmus Helmich var i en årrække CEO i Nianet, men røg ud af selskabet, da det blev købt af GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: Nianets topchef Rasmus Helmich fratræder efter kæmpefusion: "Jeg har ikke fået et valg, for det er jo ikke mig, der afgør eller vælger, hvem der driver forretning fremadrettet"

Allan Jakobsen var været topchef i TDC Hosting, der i dag hedder Itadel.

Her stoppede han i foråret 2018.

Det kan du læse mere om her: Hosting-kæmpen Itadel fyrer topchef Allan Jakobsen: "Vi har valgt at stoppe samarbejdet"

“Som investor har jeg hele tiden øje for muligheder, hvor jeg kan bruge mine egne kompetencer og viden. Jeg har i mange år arbejdet med bredbåndsmarkedet og den bagvedliggende teknologi, og ser derfor her en mulighed for at bidrage med min viden og indsigt,” lyder det fra Rasmus Helmich.

Og Jysk Energi, der tidligere har været medejer af Nianet, ejer i dag selv infrastruktur i Vestjylland.

”Jysk Energi ser investeringen i Fastspeed som en langsigtet investering. Vi ser et stort behov for at skabe en central spiller, der kan tilbyde services på alle relevante net. Vi har selv investeret et markant beløb i infrastruktur på dette område, og ser det som helt naturligt at støtte op omkring det at få skabt en stærk operatør,” siger direktør Lars Naur.

Fastspeed vil i løbet af de kommende lancere de første produkter. Det er målet at blive landsdækkende med både coax og fiber, og ambitionen er at nå 20.000 kunder inden udgangen af 2020.

TDC købte i efteråret en anden bredbåndsudfordrer, nemlig selskabet Hiper, der over en kort årrække havde suget relativt mange bredbåndskunder til sig med en offensiv prisstrategi. Hiper nåede aldrig at få overskud.

Bag Hiper stod blandt andet Stig Myken og Nicolai Lamborg, der sammen med netop Peter Mægbæk stiftede og solgtte Fullrate til TDC i 2009.

Du kan læse mere om købet af Hiper her: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.