Artikel top billede

(Foto: Kasper Lojtved)

Kendte telefolk vil være med: Her er ejerkredsen bag Peter Mægbæks nye bredbånds-satsning Fastspeed

Der står tunge investorer bag teleiværksætteren Peter Mægbæks nye bredbånds-selskab Fastspeed. Se hele ejerkredsen her.

En række tunge investorer står bag teleiværksætteren Peter Mægbæks nye bredbåndsselskab, Fastspeed.

Peter Mægbæk er for tiden ved at opbygge selskabet, der vil udbyde internet til lave priser og her udfordre ikke mindst TDC.

Det kan du læse mere om her: Fullrate- og Plenti-stifter er klar med endnu et bredbåndsselskab: "Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens"

Ifølge selskabet er missionen ‘at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør målt på pris, kvalitet og kundeoplevelse.’

Peter Mægbæk stod bag Fullrate og Plenti, og er blevet velhavende på at opbygge disse selskaber og siden sælge dem til TDC.

Hidtil har investorkredsen været holdt hemmelig.

Nu løfter Peter Mægbæk imidlertid sløret for investorkredsen, der ifølge ham har ‘investeret et markant beløb i opbygningen af Fastspeed.’

Den består foruden Peter Mægbæk af:

- De tidligere YouSee-topfolk Niels Breining og Freddie Fjelsted.

- Den tidligere topchef i Nianet, Rasmus Helmich.

- Jysk Energi.

- Tidligere topchef i den polske telekæmpe Play, Jørgen Bang-Jensen.

- Tidligere CEO i Itadel, Allan Jakobsen.

Fastspeeds administrerende direktør, Jens Raih, kalder investorkredsen for ‘kloge penge,’ da alle investorerne kommer med viden og kompetencer på netop bredbåndsområdet.

“Der er tale om særdeles kompetente mennesker, som bibringer stor viden og indsigt til Fastspeed. Der er i særdeleshed tale om kloge penge, og vi får samlet et vidensniveau i bestyrelsen som er outstanding i den danske teleindustri,” siger han.

Investor Rasmus Helmich var i en årrække CEO i Nianet, men røg ud af selskabet, da det blev købt af GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: Nianets topchef Rasmus Helmich fratræder efter kæmpefusion: "Jeg har ikke fået et valg, for det er jo ikke mig, der afgør eller vælger, hvem der driver forretning fremadrettet"

Allan Jakobsen var været topchef i TDC Hosting, der i dag hedder Itadel.

Her stoppede han i foråret 2018.

Det kan du læse mere om her: Hosting-kæmpen Itadel fyrer topchef Allan Jakobsen: "Vi har valgt at stoppe samarbejdet"

“Som investor har jeg hele tiden øje for muligheder, hvor jeg kan bruge mine egne kompetencer og viden. Jeg har i mange år arbejdet med bredbåndsmarkedet og den bagvedliggende teknologi, og ser derfor her en mulighed for at bidrage med min viden og indsigt,” lyder det fra Rasmus Helmich.

Og Jysk Energi, der tidligere har været medejer af Nianet, ejer i dag selv infrastruktur i Vestjylland.

”Jysk Energi ser investeringen i Fastspeed som en langsigtet investering. Vi ser et stort behov for at skabe en central spiller, der kan tilbyde services på alle relevante net. Vi har selv investeret et markant beløb i infrastruktur på dette område, og ser det som helt naturligt at støtte op omkring det at få skabt en stærk operatør,” siger direktør Lars Naur.

Fastspeed vil i løbet af de kommende lancere de første produkter. Det er målet at blive landsdækkende med både coax og fiber, og ambitionen er at nå 20.000 kunder inden udgangen af 2020.

TDC købte i efteråret en anden bredbåndsudfordrer, nemlig selskabet Hiper, der over en kort årrække havde suget relativt mange bredbåndskunder til sig med en offensiv prisstrategi. Hiper nåede aldrig at få overskud.

Bag Hiper stod blandt andet Stig Myken og Nicolai Lamborg, der sammen med netop Peter Mægbæk stiftede og solgtte Fullrate til TDC i 2009.

Du kan læse mere om købet af Hiper her: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere