Artikel top billede

(Foto: Kasper Lojtved)

Kendte telefolk vil være med: Her er ejerkredsen bag Peter Mægbæks nye bredbånds-satsning Fastspeed

Der står tunge investorer bag teleiværksætteren Peter Mægbæks nye bredbånds-selskab Fastspeed. Se hele ejerkredsen her.

En række tunge investorer står bag teleiværksætteren Peter Mægbæks nye bredbåndsselskab, Fastspeed.

Peter Mægbæk er for tiden ved at opbygge selskabet, der vil udbyde internet til lave priser og her udfordre ikke mindst TDC.

Det kan du læse mere om her: Fullrate- og Plenti-stifter er klar med endnu et bredbåndsselskab: "Tidligere udfordrere har mistet noget af deres potens"

Ifølge selskabet er missionen ‘at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør målt på pris, kvalitet og kundeoplevelse.’

Peter Mægbæk stod bag Fullrate og Plenti, og er blevet velhavende på at opbygge disse selskaber og siden sælge dem til TDC.

Hidtil har investorkredsen været holdt hemmelig.

Nu løfter Peter Mægbæk imidlertid sløret for investorkredsen, der ifølge ham har ‘investeret et markant beløb i opbygningen af Fastspeed.’

Den består foruden Peter Mægbæk af:

- De tidligere YouSee-topfolk Niels Breining og Freddie Fjelsted.

- Den tidligere topchef i Nianet, Rasmus Helmich.

- Jysk Energi.

- Tidligere topchef i den polske telekæmpe Play, Jørgen Bang-Jensen.

- Tidligere CEO i Itadel, Allan Jakobsen.

Fastspeeds administrerende direktør, Jens Raih, kalder investorkredsen for ‘kloge penge,’ da alle investorerne kommer med viden og kompetencer på netop bredbåndsområdet.

“Der er tale om særdeles kompetente mennesker, som bibringer stor viden og indsigt til Fastspeed. Der er i særdeleshed tale om kloge penge, og vi får samlet et vidensniveau i bestyrelsen som er outstanding i den danske teleindustri,” siger han.

Investor Rasmus Helmich var i en årrække CEO i Nianet, men røg ud af selskabet, da det blev købt af GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: Nianets topchef Rasmus Helmich fratræder efter kæmpefusion: "Jeg har ikke fået et valg, for det er jo ikke mig, der afgør eller vælger, hvem der driver forretning fremadrettet"

Allan Jakobsen var været topchef i TDC Hosting, der i dag hedder Itadel.

Her stoppede han i foråret 2018.

Det kan du læse mere om her: Hosting-kæmpen Itadel fyrer topchef Allan Jakobsen: "Vi har valgt at stoppe samarbejdet"

“Som investor har jeg hele tiden øje for muligheder, hvor jeg kan bruge mine egne kompetencer og viden. Jeg har i mange år arbejdet med bredbåndsmarkedet og den bagvedliggende teknologi, og ser derfor her en mulighed for at bidrage med min viden og indsigt,” lyder det fra Rasmus Helmich.

Og Jysk Energi, der tidligere har været medejer af Nianet, ejer i dag selv infrastruktur i Vestjylland.

”Jysk Energi ser investeringen i Fastspeed som en langsigtet investering. Vi ser et stort behov for at skabe en central spiller, der kan tilbyde services på alle relevante net. Vi har selv investeret et markant beløb i infrastruktur på dette område, og ser det som helt naturligt at støtte op omkring det at få skabt en stærk operatør,” siger direktør Lars Naur.

Fastspeed vil i løbet af de kommende lancere de første produkter. Det er målet at blive landsdækkende med både coax og fiber, og ambitionen er at nå 20.000 kunder inden udgangen af 2020.

TDC købte i efteråret en anden bredbåndsudfordrer, nemlig selskabet Hiper, der over en kort årrække havde suget relativt mange bredbåndskunder til sig med en offensiv prisstrategi. Hiper nåede aldrig at få overskud.

Bag Hiper stod blandt andet Stig Myken og Nicolai Lamborg, der sammen med netop Peter Mægbæk stiftede og solgtte Fullrate til TDC i 2009.

Du kan læse mere om købet af Hiper her: TDC køber den fremadstormende bredbånds-rival Hiper med 47.000 kunder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere