Artikel top billede

(Foto: PC World)

Kæmpelæk af mailadresser afsløret: Adgangskoder til enorme 2,2 milliarder mailadresser opdaget

Største datalæk i verdenshistorien: Mere end to milliarder passwords og mailadresser fundet ‘i det fri’, hvor de er tilgængelige for hackere.

Det er kun et par uger siden, at sikkerhedseksperten Troy Hunt opdagede mere end 770 millioner mailadresser og næsten 22 millioner passwords på nettet.

Han samlede disse oplysninger i den såkaldte ‘Collection #1’, hvilket du kan læse mere om her: Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret.[/url

Troy Hunt har tidligere oplyst, at han ligger inde med fem ‘collections.’

Og nu er han klar med ‘Collection #2’, og her ser det meget værre ud.

Den består nemlig af mere end to milliarder mail-adresser og passwords, som ifølge Troy Hunt florerer i hackerkredse og bliver distribueret frit i hackerforaer og torrents.

Troy Hunt står bag websitet ‘HaveIBeenPwned,’ hvor man kan se, om ens egne mail-adresser er blandt de ramte i “Collection #1’

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er ‘Collection #2’ endnu ikke blevet tilføjet til HaveIBeenPwned.

Men man tjekke om ens egne mailadresser er med i ‘Collection #2’ hos tyske Hasso Plattner-Institut, der står bag den såkaldte ’Identity Leak Checker.’

Denne tjeneste tjekker, om en mail-adresse kan kobles med oplysninger fra nettet - eksempelvis navn, IP-adresser, passwords og lignende.

Ifølge Hasso Plattner-Institut udgør den store database Collections #2-5 i alt 845 gigabyte stjålne data og i alt 25 milliarder optegnelser.

Til Wires siger sikkerheds-eksperten Chris Rouland, at der er tale om det største datalæk, som vi nogensinde har set.

Ifølge ham har datasettet allerede cirkuleret i et stykke tid i hackerkredse, hvor de allerede er blevet downloadet mere end 1.000 gange.

"Vi har aldrig tidligere set sådan en mængde informationer og credentials, som med tiden vil sive ud i det offentlige rum," siger han.

Under alle omstændigheder anbefales det (igen) at skifte password jævnligt, ikke genbruge password og anvende to-faktor authentifikation, hvor det er muligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere