Artikel top billede

(Foto: PC World)

Kæmpelæk af mailadresser afsløret: Adgangskoder til enorme 2,2 milliarder mailadresser opdaget

Største datalæk i verdenshistorien: Mere end to milliarder passwords og mailadresser fundet ‘i det fri’, hvor de er tilgængelige for hackere.

Det er kun et par uger siden, at sikkerhedseksperten Troy Hunt opdagede mere end 770 millioner mailadresser og næsten 22 millioner passwords på nettet.

Han samlede disse oplysninger i den såkaldte ‘Collection #1’, hvilket du kan læse mere om her: Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret.[/url

Troy Hunt har tidligere oplyst, at han ligger inde med fem ‘collections.’

Og nu er han klar med ‘Collection #2’, og her ser det meget værre ud.

Den består nemlig af mere end to milliarder mail-adresser og passwords, som ifølge Troy Hunt florerer i hackerkredse og bliver distribueret frit i hackerforaer og torrents.

Troy Hunt står bag websitet ‘HaveIBeenPwned,’ hvor man kan se, om ens egne mail-adresser er blandt de ramte i “Collection #1’

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er ‘Collection #2’ endnu ikke blevet tilføjet til HaveIBeenPwned.

Men man tjekke om ens egne mailadresser er med i ‘Collection #2’ hos tyske Hasso Plattner-Institut, der står bag den såkaldte ’Identity Leak Checker.’

Denne tjeneste tjekker, om en mail-adresse kan kobles med oplysninger fra nettet - eksempelvis navn, IP-adresser, passwords og lignende.

Ifølge Hasso Plattner-Institut udgør den store database Collections #2-5 i alt 845 gigabyte stjålne data og i alt 25 milliarder optegnelser.

Til Wires siger sikkerheds-eksperten Chris Rouland, at der er tale om det største datalæk, som vi nogensinde har set.

Ifølge ham har datasettet allerede cirkuleret i et stykke tid i hackerkredse, hvor de allerede er blevet downloadet mere end 1.000 gange.

"Vi har aldrig tidligere set sådan en mængde informationer og credentials, som med tiden vil sive ud i det offentlige rum," siger han.

Under alle omstændigheder anbefales det (igen) at skifte password jævnligt, ikke genbruge password og anvende to-faktor authentifikation, hvor det er muligt.
IT-JOB

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-ansvarlig til GEUS

Aller Media A/S

UX Designer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?