Artikel top billede

Kæmpelæk af mailadresser afsløret: Adgangskoder til enorme 2,2 milliarder mailadresser opdaget

Største datalæk i verdenshistorien: Mere end to milliarder passwords og mailadresser fundet ‘i det fri’, hvor de er tilgængelige for hackere.

Det er kun et par uger siden, at sikkerhedseksperten Troy Hunt opdagede mere end 770 millioner mailadresser og næsten 22 millioner passwords på nettet.

Han samlede disse oplysninger i den såkaldte ‘Collection #1’, hvilket du kan læse mere om her: Millioner af passwords og e-mailadresser lækket: Se om dine data er kompromitteret.[/url

Troy Hunt har tidligere oplyst, at han ligger inde med fem ‘collections.’

Og nu er han klar med ‘Collection #2’, og her ser det meget værre ud.

Den består nemlig af mere end to milliarder mail-adresser og passwords, som ifølge Troy Hunt florerer i hackerkredse og bliver distribueret frit i hackerforaer og torrents.

Troy Hunt står bag websitet ‘HaveIBeenPwned,’ hvor man kan se, om ens egne mail-adresser er blandt de ramte i “Collection #1’

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er ‘Collection #2’ endnu ikke blevet tilføjet til HaveIBeenPwned.

Men man tjekke om ens egne mailadresser er med i ‘Collection #2’ hos tyske Hasso Plattner-Institut, der står bag den såkaldte ’Identity Leak Checker.’

Denne tjeneste tjekker, om en mail-adresse kan kobles med oplysninger fra nettet - eksempelvis navn, IP-adresser, passwords og lignende.

Ifølge Hasso Plattner-Institut udgør den store database Collections #2-5 i alt 845 gigabyte stjålne data og i alt 25 milliarder optegnelser.

Til Wires siger sikkerheds-eksperten Chris Rouland, at der er tale om det største datalæk, som vi nogensinde har set.

Ifølge ham har datasettet allerede cirkuleret i et stykke tid i hackerkredse, hvor de allerede er blevet downloadet mere end 1.000 gange.

"Vi har aldrig tidligere set sådan en mængde informationer og credentials, som med tiden vil sive ud i det offentlige rum," siger han.

Under alle omstændigheder anbefales det (igen) at skifte password jævnligt, ikke genbruge password og anvende to-faktor authentifikation, hvor det er muligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.