Artikel top billede

Fire danske leverandører vinder kæmpe server- og storage-aftale med det offentlige til 700 millioner kroner

Fire leverandører bliver fra 1. april stor-leverandører af storage- og server-løsninger til det offentlige som vindere af SKI-udbud til 700 millioner kroner. Atea er blandt dem.

De fire it-selskaber Atea, KMD, Proact og Datacon Enterprise Solution indtræder som leverandører af server- og storage-løsninger til stat, regioner og kommuner over to år med mulighed for forlængelse i yderligere to gange 12 måneder.

Det sker under rammeaftalen med navnet 50.03, der fremover vil være den eneste fællesoffentlige rammeaftale for servere og storage.

Det betyder, at de kommuner og regioner, der har tilsluttet sig aftalen, vil være forpligtet til at købe server- og storage-løsninger af en eller flere af de fire pågældende leverandører.

“Aftalen sikrer et bredt udvalg af relevante producenter samt et bredt og dybt sortiment inden for servere og storage. Helt konkret kan du købe produkter fra producenter som HPE, Lenovo, Dell-EMC, Cisco, Supermicro, Netapp, Fujitsu, Hitachi og en række andre producenter af servere, storage og relateret tilbehør,” lyder det fra SKI.

I listeform omfatter aftalen ifølge SKI ydelser som:

- Servere (rack-, blade- og towerservere).

- Storage (DAS, NAS, SAN), båndstationer og -robotter.

- Tilbehør (blandt andet racks, elektronik, kabling).

- Netværkskomponenter (til brug for implementering af server- og/eller storageløsninger).

- Software/licenser (blandt andet management software, virtualiseringssoftware).

- Service- og supportaftaler.

- Løsninger (blandt andet software defined storage (SDS), converged infrastructure/hyperconverged infrastructure (CI/HCI).

- Timebaserede ydelser.

Du kan læse mere om aftalens indhold her.

Ifølge SKI vil indholdet af aftalen blive opdateret løbende i takt med den teknologiske udvikling på området.

Aftalen er i standstill indtil 11. februar, hvor SKI vil underskrive aftalen med de fire leverandører.

Rammeaftalens samlede værdi er i omegnen af 700 millioner kroner.

For Atea markerer deltagelsen som leverandør i ramme-aftalen, at selskabet nu er fuldt tilbage som offentlig leverandør, efter selskabet i fjor blev dømt for korruption i Retten i Glostrup.

Dommen - en bøde på 10 millioner kroner - betød, at Atea blev udelukket som offentlig leverandør.

Senere blev selskabet dog taget til nåde igen efter en omfattende renselses-proces og internt opgør med en korrumperet kultur, og selskabet har siden vundet en del rammeaftaler med det offentlige.

Det kan du læse mere om her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

“Vi har siden 2014 arbejdet intensivt for at genvinde kundernes tillid. Den indsats kommer vi til at fortsætte,” lyder det direktør for Atea Public, Morten Bo Jørgensen, i forbindelse med den nye rammeaftale.

Læs også:

Flammende rødt regnskab viser hvor afhængig Atea er af det offentlige: Situationen er kritisk for det store selskab

'Dybt forarget' minister vil stramme udbudsregler efter Atea-sagen: Bestikkelsesdømte virksomheder skal udelukkes fra udbud

Slut med dyre middage og gaver i Atea efter bestikkelsessag: Så meget må selskabet fremover maksimalt betale for en middag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere