Artikel top billede

Fire danske leverandører vinder kæmpe server- og storage-aftale med det offentlige til 700 millioner kroner

Fire leverandører bliver fra 1. april stor-leverandører af storage- og server-løsninger til det offentlige som vindere af SKI-udbud til 700 millioner kroner. Atea er blandt dem.

De fire it-selskaber Atea, KMD, Proact og Datacon Enterprise Solution indtræder som leverandører af server- og storage-løsninger til stat, regioner og kommuner over to år med mulighed for forlængelse i yderligere to gange 12 måneder.

Det sker under rammeaftalen med navnet 50.03, der fremover vil være den eneste fællesoffentlige rammeaftale for servere og storage.

Det betyder, at de kommuner og regioner, der har tilsluttet sig aftalen, vil være forpligtet til at købe server- og storage-løsninger af en eller flere af de fire pågældende leverandører.

“Aftalen sikrer et bredt udvalg af relevante producenter samt et bredt og dybt sortiment inden for servere og storage. Helt konkret kan du købe produkter fra producenter som HPE, Lenovo, Dell-EMC, Cisco, Supermicro, Netapp, Fujitsu, Hitachi og en række andre producenter af servere, storage og relateret tilbehør,” lyder det fra SKI.

I listeform omfatter aftalen ifølge SKI ydelser som:

- Servere (rack-, blade- og towerservere).

- Storage (DAS, NAS, SAN), båndstationer og -robotter.

- Tilbehør (blandt andet racks, elektronik, kabling).

- Netværkskomponenter (til brug for implementering af server- og/eller storageløsninger).

- Software/licenser (blandt andet management software, virtualiseringssoftware).

- Service- og supportaftaler.

- Løsninger (blandt andet software defined storage (SDS), converged infrastructure/hyperconverged infrastructure (CI/HCI).

- Timebaserede ydelser.

Du kan læse mere om aftalens indhold her.

Ifølge SKI vil indholdet af aftalen blive opdateret løbende i takt med den teknologiske udvikling på området.

Aftalen er i standstill indtil 11. februar, hvor SKI vil underskrive aftalen med de fire leverandører.

Rammeaftalens samlede værdi er i omegnen af 700 millioner kroner.

For Atea markerer deltagelsen som leverandør i ramme-aftalen, at selskabet nu er fuldt tilbage som offentlig leverandør, efter selskabet i fjor blev dømt for korruption i Retten i Glostrup.

Dommen - en bøde på 10 millioner kroner - betød, at Atea blev udelukket som offentlig leverandør.

Senere blev selskabet dog taget til nåde igen efter en omfattende renselses-proces og internt opgør med en korrumperet kultur, og selskabet har siden vundet en del rammeaftaler med det offentlige.

Det kan du læse mere om her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

“Vi har siden 2014 arbejdet intensivt for at genvinde kundernes tillid. Den indsats kommer vi til at fortsætte,” lyder det direktør for Atea Public, Morten Bo Jørgensen, i forbindelse med den nye rammeaftale.

Læs også:

Flammende rødt regnskab viser hvor afhængig Atea er af det offentlige: Situationen er kritisk for det store selskab

'Dybt forarget' minister vil stramme udbudsregler efter Atea-sagen: Bestikkelsesdømte virksomheder skal udelukkes fra udbud

Slut med dyre middage og gaver i Atea efter bestikkelsessag: Så meget må selskabet fremover maksimalt betale for en middag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere