Artikel top billede

Fire danske leverandører vinder kæmpe server- og storage-aftale med det offentlige til 700 millioner kroner

Fire leverandører bliver fra 1. april stor-leverandører af storage- og server-løsninger til det offentlige som vindere af SKI-udbud til 700 millioner kroner. Atea er blandt dem.

De fire it-selskaber Atea, KMD, Proact og Datacon Enterprise Solution indtræder som leverandører af server- og storage-løsninger til stat, regioner og kommuner over to år med mulighed for forlængelse i yderligere to gange 12 måneder.

Det sker under rammeaftalen med navnet 50.03, der fremover vil være den eneste fællesoffentlige rammeaftale for servere og storage.

Det betyder, at de kommuner og regioner, der har tilsluttet sig aftalen, vil være forpligtet til at købe server- og storage-løsninger af en eller flere af de fire pågældende leverandører.

“Aftalen sikrer et bredt udvalg af relevante producenter samt et bredt og dybt sortiment inden for servere og storage. Helt konkret kan du købe produkter fra producenter som HPE, Lenovo, Dell-EMC, Cisco, Supermicro, Netapp, Fujitsu, Hitachi og en række andre producenter af servere, storage og relateret tilbehør,” lyder det fra SKI.

I listeform omfatter aftalen ifølge SKI ydelser som:

- Servere (rack-, blade- og towerservere).

- Storage (DAS, NAS, SAN), båndstationer og -robotter.

- Tilbehør (blandt andet racks, elektronik, kabling).

- Netværkskomponenter (til brug for implementering af server- og/eller storageløsninger).

- Software/licenser (blandt andet management software, virtualiseringssoftware).

- Service- og supportaftaler.

- Løsninger (blandt andet software defined storage (SDS), converged infrastructure/hyperconverged infrastructure (CI/HCI).

- Timebaserede ydelser.

Du kan læse mere om aftalens indhold her.

Ifølge SKI vil indholdet af aftalen blive opdateret løbende i takt med den teknologiske udvikling på området.

Aftalen er i standstill indtil 11. februar, hvor SKI vil underskrive aftalen med de fire leverandører.

Rammeaftalens samlede værdi er i omegnen af 700 millioner kroner.

For Atea markerer deltagelsen som leverandør i ramme-aftalen, at selskabet nu er fuldt tilbage som offentlig leverandør, efter selskabet i fjor blev dømt for korruption i Retten i Glostrup.

Dommen - en bøde på 10 millioner kroner - betød, at Atea blev udelukket som offentlig leverandør.

Senere blev selskabet dog taget til nåde igen efter en omfattende renselses-proces og internt opgør med en korrumperet kultur, og selskabet har siden vundet en del rammeaftaler med det offentlige.

Det kan du læse mere om her: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

“Vi har siden 2014 arbejdet intensivt for at genvinde kundernes tillid. Den indsats kommer vi til at fortsætte,” lyder det direktør for Atea Public, Morten Bo Jørgensen, i forbindelse med den nye rammeaftale.

Læs også:

Flammende rødt regnskab viser hvor afhængig Atea er af det offentlige: Situationen er kritisk for det store selskab

'Dybt forarget' minister vil stramme udbudsregler efter Atea-sagen: Bestikkelsesdømte virksomheder skal udelukkes fra udbud

Slut med dyre middage og gaver i Atea efter bestikkelsessag: Så meget må selskabet fremover maksimalt betale for en middag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.