Superlaptopen MSI GS65 Stealth Thin til test: En overraskende let sværvægter

MSI byder på en overraskende pæn, let og stærk spillemaskine med sin GS65 Stealth Thin.

Selvom laptop-branchen ud af til kan virke som en konservativ branche, kan man ikke komme og sige, at der ikke sker noget indenfor gaming-segmentet.

Hvor en gaming-maskine tidligere har været synonym med en kolossal krabat pyntet med arrigt blinkende lysdioder, er en bølge af mere elegante gamer-maskiner ved at rulle ud over markedet.

En af de mest lovende i den kategori sørger MSI for, som med deres GS65 Stealth Thin leverer en maskine, som byder på masser af muskler gemt inde i et stykke sort, slankt og matbørstet metal.

Her er bærbar, som i sig selv vejer et godt stykke under to kilo, men som alligevel råder over gedigen hardware.

Læs også: Både til kills og skills: Razer Blade 15 bygger bro mellem kontoret og gamer-verdenen - men er dyr

Slank og sort
Sort slanker, sort er hurtigere, og sort er seriøst.

Når det samtidig er krydret med subtile kobberfarvet striber her og der, formår MSI at skabe et ydre, som ikke vil støde i kontorlokalerne og som samtidig vil vække smil i gaming-kredse.

Pakken er samtidig overraskende slank med sin profil på bare 18mm. Maskinen vejer samtidig kun 1,89 kilogram, mens den medfølgende 180W oplader er relativ kompakt, den giver dog yderlige 624 gram at slæbe på.

Den samlede pakke ender med at være 400 gram lettere end en konkurrerende maskine som Razers ellers lige så slanke og ambitiøse Blade 15.

Det har dog en pris: Det er ikke helt samme godstykkelse, der benyttes i aluminiumspanelerne her, som hos eksempelvis Apple eller Razer. Kabinettet giver derfor lidt efter, når man trykker på det.

Intet alarmerende, men det giver bare ikke samme kvalitetsfornemmelse.

Hvad der til gengæld imponerer, er de smalle kanter omkring det 15,6 tommer store display. Det gør, at maskinen ikke fylder eller vejer meget mere, end en 14 tommers maskine ellers plejede at gøre.

Kvik skærm, god lyd
Når der tændes for maskinen, toner et hæderligt billede frem. Dagens testmodel er ekviperet med et mat 144Hz display – altså tiltænkt twitch-gamerne.

Kontrast, farver og betragtningsvinkler er godkendte, dog uden at være prangende.

Lysstyrken er ok, om end man kunne ønske sig lidt mere. Heldigvis er panelet mat, hvilket hjælper med læsbarheden udendørs.

Opløsningen lyser på i alt 1.920 x 1.080 pixels.

Nok til de fleste formål, men naturligvis langt fra lige så skarpt som det Ultra HD-alternativ, som andre producenter tilbyder.

Men så må man droppe de 144Hz-fordele, som en responstid på bare 7 millisekunder, når der games.

Når der gælder lyd, akkompagneres det spillystne lærred med en god lydside, med et sæt fornuftige stereohøjtalere, som dog ikke kan levere samme max-volumen som andre alternativer.

Her inkluderer MSI samtidig separate ind- og udgange til mikrofon og headset, hvilket giver mulighed for at slutte hi-fi lyd til maskinen.

Se også: Asus lancerer power-tabletten over dem alle: Mød ROG Mothership

Fuld fart frem
Det er altså, når der skal games, at MSI GS65 Stealth Thin skal komme til sin ret.

Det kræver kraftfuld hardware – hvilket selskabet også sørger for: Det her er den kraftigste maskine i vægtklassen under to kilo, jeg har testet til dato.

Her snurrer seks ottende generations Core-kerner fra Intel med op til 4,1 GHz og 16GB RAM. Det rækker til enhver kontoropgave, man kunne finde på.

Spilseancerne sikres af et Nvidia GTX 1070 Max Q grafikkort, der ligesom i Razer Blade 15 kan løfte Full HD gaming uden problemer.

Vil man udnytte de 144Hz, som skærmen kan levere, skal der dog skrues en del ned for effekterne.

Hvad der overrasker mest i denne maskine, er dog ikke ydelsen, men at den til trods for sit kompakte ydre formår at levere masser af ydelse uden at larme væsentligt.

Ved almindeligt brug er maskinen nærmest ikke til at høre, mens støjen er behersket selv, når maskinen stresstestes. Det havde jeg ikke regnet med.

Batteriet ombord er på 82 Wh, hvilket er lidt over gennemsnittet, når det gælder gamermaskiner, og det afspejler sig i driftstiden.

Gamermaskiner er dog notorisk forslugne, hvorfor der ikke skal regnes med mere end seks timers drift ud af maskinen. Men det er hæderligt for en maskine, der altså også kan bijobbe som spilkonsol.

Når der skal games, må strømstikket ikke være for langt væk, for så går strømforbruget amok, og batteriet kan lænses for strøm på under halvanden time.

Se også: Test af Razer Blade Stealth 13: Lækker maskine - men at kalde den for en gaming-laptop er falsk varebetegnelse

Input og output
Der kan games på maskinen, og det agter MSI trods alt at signalere ved at give tastaturet en baggrundsbelysning i alle regnbuens farver.

Fonten som bogstavernes står skrevet med ligner også noget fra ’The Matrix’.

Det er smagssag om man er vild med looket. Vigtigst er, at det faktisk er ganske udmærkede taster at arbejde med. De virker en smule bløde, men reagerer prompte, hvilket giver en god tasteoplevelse.

Jeg er til gengæld mindre tilfreds med, at touchpad’en også er blød og giver efter, når der klikkes. Den måtte desuden gerne være en tand større.

MSI forstiller sig sikkert, at brugerne vil ty til en gaming-mus i stedet – hvilket der er tilgodeset ved at inkludere hele tre USB-A porte på maskinens sider.

Dertil kommer et dedikeret netværksstik, en displayPort plus en HDMI-udgang samt en enkel USB-C/Thunderbolt port.

En SD-kortlæser er der dog ikke blevet plads til. 2019 synes i stigende grad at blive året, hvor det vil uddø.

Se også: Macbook-duel: Macbook Pro eller den nye Macbook Air - hvilken er bedst?

Et vellykket sammenkog
Det er en regulær Maggi-terning af regnekraft, som MSI har kreeret med sin GS65 Stealth Thin.

Jeg tror ikke, at der findes den maskine i dag, der kan levere flere kræfter per kilo end dagens testemne.

Det har naturligvis sin pris.

Maskinen er pebret, skærmvalget kan diskuteres, og materialemæssigt er den en letvægter – men det ændrer ikke ved, at vil man have en let og uhyre kraftig maskine, er GS65 Stealth Thin en oplagt kandidat.

Læs også: Nu udfordrer AMD for alvor Intel på sin hjemmebane: Ryzen 3 er en stribe lovende laptop-CPU’er
Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.