Artikel top billede

Salg af iPhone styrtdykker i Kina - mens Huawei buldrer frem

Apple står med et problem: Salget af iPhone på det vigtige kinesiske marked styrtdykker, mens Huawei til gengæld stormer frem.

Apple har et problem på det måske vigtigste marked lige nu: Det kinesiske.

Nye tal fra analysehuset IDC viser nemlig, at salget af Apples hovedprodukt, iPhone, i fjerde kvartal 2018 var faldet med hele 19,9 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Til gengæld buldrer den kinesiske hovedkonkurrent, Huawei, frem.

Huaweis salg af smartphones på det kinesiske marked er steget med 23,3 procent i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Ifølge IDC betyder det, at Apples markedsandel er faldet til nu 11,5 procent mod 12,9 procent et år tidligere.

Apples nedjustede i januar for første gang i umindelige tider på grund af netop det skrantende salg i Kina, som ifølge selskabet er ramt af økonomisk afmatning - ikke mindst på grund af den handelskrig, der for tiden udspiller sig mellem USA og Kina.

Selskabets sænkede desuden fornylig priserne på de dyre iPhones. Det skete i erkendelsen af, at grænsen for, hvad folk vil betale for en smartphone, er nået.

Det kan du læse mere om her: Apple sænker priserne på iPhone - men ikke alle steder

Også IDC peger på, at de høje priser er en grund til det faldende salg.

“Fraregnet almindelige performance-opgraderinger i 2019 samt mindre designændinger, er der ikke sket større innovation, der kan motivere brugerne til at fortsætte med at udskifte deres telefoner til en stærkt forhøjet pris,” lyder det fra analysehuset.

IDC skriver også, at Apple er under pres fra lokale selskabers innovative produkter.

Ifølge Reuters viser en rapport fra analysehuset Counterpoint, at Apples salg ligeledes falder drastisk i Indien, der som Kina regnes for at være et af de største vækstmarkeder lige nu.

Ifølge denne rapport er Apples salg i Indien faldet med 25 procent i kvartalet i forhold til det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Læs også:

Har Apple helt fejllæst udviklingen? Kun en enkelt af Apples fem store vækst-strategier virker stadig

Apple nedjusterer for første gang i lang tid: Se Tim Cooks brev til investorerne her - aktiekurs dykker brat

Apple forsøger at redde iPhone-salget i Kina med en hasteopdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere