Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed fundet i hospitalers kølesystemer: 7.000 systemer brugte koden 1234

Mere end 7.000 kølesystemer der blandt andet bliver brugt på hospitaler verden over, har flere alvorlige sårbarheder. Langt størstedelen har ikke ændret kodeordet 1234 siden systemet blev sat op.

To israelske hackere er faldet over en bekymrende sikkerhedspraksis hos en leverandør af kølesystemer til blandt andet sygehuse.

Kølesystemerne bliver alle sammen leveret med standardkodeordet '1234' og ifølge de to hackere fra sikkerhedsfirmaet Safety Detective er næsten ingen af systemer blevet ændret siden.

Hackerne fandt frem til sårbarhederne gennem søgeværktøjet Shodan, der giver mulighed for at søge efter alle internet-forbundne enheder på samme måde som en simpel Google-søgning.

Læs også: CGI-hacker slår alarm: Her går det galt for virksomhedernes it-sikkerhed, når de flytter i clouden

Her fremgår det, at der mindst findes 7.419 systemer spredt ud over det meste af verden herunder Tyskland, Sverige, Norge, UK og Holland.

Det fremgår ikke om Danmark er blandt landende, der har systemet installeret.

Desuden bruger systemerne en ukrypteret HTTP-protokol og Port 9000 mens flere af systemerne endda bruger port 80.

Ifølge de to etiske hackere bag opdagelsen, betyder det, at enhver der kender URL-adressen til systemerne kan få adgang til dem og ved hjælp af koden '1234' manipulere systemerne.

Læs også: Stor historie i DR- men Nyborg Kommunes kontrol-metode af it-sikkerhed er helt almindelig praksis: “Det her er side to i håndbogen for etiske hackere”

Udover at kunne ændre temperaturen for køle-systemerne der potentielt kan opbevare livsvigtig medicin, havde de to etiske hackere bag opdagelsen også mulighed for at ændre flere ting.

“Du kan ikke alene ændre køle- og fryseinstillingerne gennem det her system, du kan også ændre bruger- og alarm-instillingerne,” skriver de to etiske hackere på deres blog.

Flere lande i Europa bruger systemet

Kølesystemerne er solgt af det skotske firma Resource Data Management, og er blevet informeret om sårbarhederne.

Svaret fra selskabet var dog i første omgang ikke særligt imødekommende.

“Tak for din email. Efter at have undersøgt jeres services, er de ikke interessante for vores virksomhed. Som en ledende medarbejder i virksomheden, skal jeg venligst bede dig om ikke at kontakte os eller nogle af vores medarbejdere igen,” fremgår det af bloggen.

Læs også: Hackere opruster med AI i jagten på din virksomheds data: Sådan forsvarer du din organisation

Senere er Resource Data Management dog vendt tilbage med en ny mail, hvor selskabet blandt andet gør det klart, at det er et krav til selskabets kunder at ændre kodeordet, når systemet bliver sat op.

I en tredje mail til sikkerhedfirmaet beklager Resource Data Management, hvis deres første mail virkede utaknemlig og understreger, at man har hjulpet kunderne med at løse password-problemerne.

Her kan du læse hele blog-indlægget fra de to hackere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere