Artikel top billede

Alvorlig sårbarhed fundet i hospitalers kølesystemer: 7.000 systemer brugte koden 1234

Mere end 7.000 kølesystemer der blandt andet bliver brugt på hospitaler verden over, har flere alvorlige sårbarheder. Langt størstedelen har ikke ændret kodeordet 1234 siden systemet blev sat op.

To israelske hackere er faldet over en bekymrende sikkerhedspraksis hos en leverandør af kølesystemer til blandt andet sygehuse.

Kølesystemerne bliver alle sammen leveret med standardkodeordet '1234' og ifølge de to hackere fra sikkerhedsfirmaet Safety Detective er næsten ingen af systemer blevet ændret siden.

Hackerne fandt frem til sårbarhederne gennem søgeværktøjet Shodan, der giver mulighed for at søge efter alle internet-forbundne enheder på samme måde som en simpel Google-søgning.

Læs også: CGI-hacker slår alarm: Her går det galt for virksomhedernes it-sikkerhed, når de flytter i clouden

Her fremgår det, at der mindst findes 7.419 systemer spredt ud over det meste af verden herunder Tyskland, Sverige, Norge, UK og Holland.

Det fremgår ikke om Danmark er blandt landende, der har systemet installeret.

Desuden bruger systemerne en ukrypteret HTTP-protokol og Port 9000 mens flere af systemerne endda bruger port 80.

Ifølge de to etiske hackere bag opdagelsen, betyder det, at enhver der kender URL-adressen til systemerne kan få adgang til dem og ved hjælp af koden '1234' manipulere systemerne.

Læs også: Stor historie i DR- men Nyborg Kommunes kontrol-metode af it-sikkerhed er helt almindelig praksis: “Det her er side to i håndbogen for etiske hackere”

Udover at kunne ændre temperaturen for køle-systemerne der potentielt kan opbevare livsvigtig medicin, havde de to etiske hackere bag opdagelsen også mulighed for at ændre flere ting.

“Du kan ikke alene ændre køle- og fryseinstillingerne gennem det her system, du kan også ændre bruger- og alarm-instillingerne,” skriver de to etiske hackere på deres blog.

Flere lande i Europa bruger systemet

Kølesystemerne er solgt af det skotske firma Resource Data Management, og er blevet informeret om sårbarhederne.

Svaret fra selskabet var dog i første omgang ikke særligt imødekommende.

“Tak for din email. Efter at have undersøgt jeres services, er de ikke interessante for vores virksomhed. Som en ledende medarbejder i virksomheden, skal jeg venligst bede dig om ikke at kontakte os eller nogle af vores medarbejdere igen,” fremgår det af bloggen.

Læs også: Hackere opruster med AI i jagten på din virksomheds data: Sådan forsvarer du din organisation

Senere er Resource Data Management dog vendt tilbage med en ny mail, hvor selskabet blandt andet gør det klart, at det er et krav til selskabets kunder at ændre kodeordet, når systemet bliver sat op.

I en tredje mail til sikkerhedfirmaet beklager Resource Data Management, hvis deres første mail virkede utaknemlig og understreger, at man har hjulpet kunderne med at løse password-problemerne.

Her kan du læse hele blog-indlægget fra de to hackere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.